Kulturni bazar ali kultura se predstavi

Letos v Cankarjevem domu poteka predstavitev kulturnega delovanja v Sloveniji, sodeluje skoraj tristo ustanov.

Objavljeno
26. marec 2014 08.34
Posodobljeno
26. marec 2014 11.00
Katerina Vidner Ferkov, Delo.si
Katerina Vidner Ferkov, Delo.si

Letos že šesti Kulturni bazar ponovno poteka v Cankarjevem domu, to leto je tema enodnevnega dogodka kultura in kulturne institucije v Sloveniji. Ministrstvo za kulturo želi z dogodkom »doseči boljšo obveščenost o kulturni ponudbi v Sloveniji ter v strokovni in širši javnosti prebuditi interes za kulturno-umetnostno vzgojo oziroma za kulturo.«

Predstavilo se bo skoraj tristo kulturnih ustanov

Na razstavnih prostorih v treh preddverjih Cankarjevega doma se bo predstavilo nekaj manj kot tristo kulturnih ustanov in številni kulturni ustvarjalci iz vse Slovenije. Dan bodo dopolnila še predavanja, delavnice in strokovne razprave z različnih področij ter vodeni ogledi številih predstav z različnih področij umetnosti.

Kulturni bazar bo obiskal tudi minister za kulturo dr. Uroš Grilc, kjer bo na sklepni prireditvi ob 18. uri nastopil kot slavnostni govornik.

Vabljeni na obisk

Cankarjev dom danes vabi vse, da obiščejo današnje pestro dogajanje. Program je namreč v dopoldanskem in popoldanskem času namenjen organiziranim skupinam iz vrtcev in šol pa tudi posameznim obiskovalcem − otrokom, mladim ter vsem generacijam. Torej vabljeni vsi, ki bi radi v živo srečali vrhunske slovenske ustvarjalce.

Aktivno se bodo predstavile tudi partnerske ustanove: Zavod RS za šolstvo, ministrstvo za kmetijstvo in okolje v sodelovanju s Čebelarsko zvezo Slovenije, Nacionalni inštitut za javno zdravje in UNESCO.