Lovro Lončar, novi načelnik upravne enote

V. d. načelnice Sandro Šeligo je nasledil ugledni predstavnik SDS.

Objavljeno
09. januar 2015 12.14
SLOVENIJA,LJUBLJANA, 18.07.2007. Novinarska konferenca generalnega sekretarja DZ Lovra Lončarja ob zaključku spomladanskega dela DZ; Foto Ljubo Vukelič/DELO/
Janez Petkovšek, Ljubljana
Janez Petkovšek, Ljubljana

Ljubljana − Ljubljanska upravna enota je le dobila novega načelnika. Z januarjem so na to mesto imenovali Lovra Lončarja, magistra organizacijskih znanosti za kadrovski menedžment, ki ga poznamo kot donedavnega domžalskega podžupana in še prej državnega sekretarja iz vrst SDS v nekdanjem Janševem kabinetu.

Z Lončarjevim imenovanjem je konec dolge krize v UE Ljubljana, saj so jo zaradi zapletov z iskanjem primernega kandidata za vodenje te najpomembnejše upravne enote v državi (pokriva deset občin s skoraj 350.000 prebivalci) zelo dolgo reševali tako, da so Sandri Šeligo podaljševali status vršilke dolžnosti načelnice. Šeligova je sicer v isti enoti znova prevzela vodenje oddelka za splošne in kadrovske zadeve.

S tem se je končalo nekakšno brezvladje, ki ga je po odhodu prejšnjega načelnika Dušana Verbiča posebej zaznamovalo imenovanje, nato pa ekspresna razrešitev Mojce Kucler Dolinar iz NSi. Na natečaju izbrano Kucler Dolinarjevo je takratni notranji minister Gregor Virant razrešil zaradi dvomov o odprtosti in preglednosti postopka izbire 2. oktobra 2013 – na dan, ko je nastopila mandat.

Upravno enoto je vodila le do 18. oktobra, potem pa odšla na delovno mesto v službi za upravne enote, ki so ji ga ponudili ob razrešitvi. Čeprav se je na ponovljeni razpis, ki se je končal decembra 2013, prijavilo kar šest kandidatov, vse do Lončarja niso našli ustreznega.