»Manj svečk za manj grobov«

V mladinskem svetu 31. 10. in 1. 11. na viškem pokopališču organizirajo zbiranje sredstev za osemletno deklico Zaro.

Objavljeno
27. oktober 2014 15.54
L. R.
L. R.

Ljubljana − V ljubljanskem mladinskem svetu vabijo k sodelovanju pri dobrodelni akciji, ki so jo poimenovali »Manj svečk za manj grobov«, in bo letos prvič potekala tudi v Ljubljani.

Akcijo so leta 2009 začeli mladi v Zagorju, od takrat pa se je razširila v več občin po Sloveniji. Kot pravijo v ljubljanskem mladinskem svetu, je njen namen spodbuditi, da se del denarja, ki se ga nameni po njihovem pretiranemu krašenju grobov, raje pokloni hudo bolnim, ki si ne morejo privoščiti dragih medicinskih pripomočkov ali postopkov zdravljenja.

»Organizatorji spoštujemo tradicijo ohranjanja spomina na pokojne in se ji tudi sami pridružujemo, a pri tem radi tudi pretiravamo v materialnem smislu,« pravijo v mladinskem svetu.

V krovni mladinski organizaciji v glavnem mestu zato 31. 10. in prvega novembra na viškem pokopališču organizirajo zbiranje sredstev za osemletno deklico Zaro, ki je zbolela za cerebralno paralizo, njena družina pa se je znašla v socialni stiski. Zara obiskuje osnovno šolo in terapevtski program Cirius, ki pa ga mora v celoti plačevati družina. Deklica zdaj nujno potrebuje še invalidski voziček, česar pa si družina ne more privoščiti.