Močno vinjeni svetnik SD povzročal preglavice stanovalcem

Test alkoholiziranosti menda pokazal 3 promile alkohola v krvi. Igor Lukšič je Miloša Mallyja pozval k odstopu.

Objavljeno
13. januar 2014 15.56
Posodobljeno
13. januar 2014 16.11
LJUBLJANA SLOVENIJA 17.06.2009 ILUSTRACIJA FOTO:ROMAN SIPIC/DELO
Ni. Č., Delo.si
Ni. Č., Delo.si

Ljubljana - Pri svetniku Socialnih demokratov (SD) četrtne skupnosti Vič Milošu Mallyju so po poročanju 24 ur policisti po neuradnih podatkih izmerili 1,5 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, kar je približno 3,0 promila alkohola v krvi.

V petek okoli 22. ure je policijo klicalo več stanovalcev Tomažičeve ulice v Ljubljani, ki so policistom sporočali, da se voznik z avtomobilom znamke peugeot zaletava v stanovanjski blok, v katerem živi, in v tam parkirana vozila.

Na kraj je prišlo več policijskih enot, ki so ugotovile, da je voznik s parkirišča skušal zapeljati na cesto, a so ga še pravočasno ustavili policisti, poroča 24 ur.

Svetniku že pred časom odvzeli vozniško dovoljenje

Vozniškega dovoljenja mu niso odvzeli, ker so mu ga že pred časom, so mu pa tokrat zasegli vozilo. Oglobili so ga za 300 evrov, zaradi »težav pri vključevanju v promet«. Za vsako dejanje mu grozi še 1000 oziroma 1200 evrov kazni in 18 kazenskih točk. Poravnati bo moral tudi za okoli 1000 evrov povzročene škode, poroča 24 ur.

Kot so potrdili na PU Ljubljana, je svetnik po uradnih meritvah uvrščen v najvišjo skupino, ki jo obravnava sodnik za prekrške.

Lukšič pozval Mallyja k odstopu

Predsednik Socialnih demokratov (SD) Igor Lukšič in predsednik Mestne organizacije SD Ljubljana Anton Colarič sta ljubljanskega četrtnega svetnika danes javno pozvala k odstopu.

»Socialni demokrati se zavedamo, da državljanke in državljani od izvoljenih funkcionarjev na vseh nivojih upravičeno pričakujejo, da ti s svojim javnim delovanjem izkazujejo moralni zgled, še posebej v skupnostih, kjer delujejo ter ob tem prevzamejo tudi polno odgovornost za vsa svoja dejanja, če ta niso v skladu s predpisi in etičnimi normami, ki veljajo v Sloveniji,« je zapisal Lukšič v izjavi za javnost.