Na Rakovi jelši na voljo še 253 vrtičkov

Vrtičke oddajajo za nedoločen čas, letna najemnina: 70 centov za kvadratni meter. Prvi rok za prijavo je do konca oktobra.

Objavljeno
29. september 2016 18.37
tlo/rakova jelsa
Maša Jesenšek
Maša Jesenšek

Ljubljana – Občina je objavila razpis, s katerim bo poskušala oddati še nezasedene na novo urejene mestne vrtičke na Rakovi jelši. Na voljo jih je še 253, cene najema pa kljub slabemu odzivu na začetku leta niso spremenili.

Na razpis se lahko javijo vsi Ljubljančani (osebe, ki imajo tu stalno prebivališče), ki nimajo v lasti primernega zemljišča za pridelavo vrtnin na območju MOL (oziroma takega zemljišča nima v lasti nihče od članov gospodinjstva). Če bo kandidatov več, kot je na voljo vrtičkov, bosta odločali merili stalnost bivanja (v prednosti bodo tisti, ki imajo dalj časa stalno prebivališče v MOL) in oddaljenost od vrtička (v prednosti bodo tisti, ki živijo bliže Rakovi jelši).

Na prvem razpisu, objavljenem na začetku leta, pretiranega zanimanja sicer ni bilo. Za 442 razpisanih vrtičkov so dobili okoli sto prijav, na koncu pa sklenili najemne pogodbe za 75 vrtičkov. Zaradi manjšega zanimanja od pričakovanega so se na občini odločili, da uredijo manj vrtičkov z večjo površino, tako da je na Rakovi jelši zdaj dobrih sto vrtičkov manj, kot so načrtovali. Veliki so od 25 do 75 kvadratnih metrov, koliko vrtičkov s kakšno površino je na voljo, pa tokrat ni navedeno. V prijavi lahko kandidati navedejo želeno velikost vrtička.

Kot smo že pisali, bo tokratni razpis odprt do oddaje vseh vrtičkov. Ponudbe, prispele do zadnjega delovnega dneva v tekočem mesecu, bodo na občini odpirali vsak prvi torek v naslednjem mesecu. Prvo odpiranje ponudb bo tako 2. novembra.

Cena je še vedno 70 centov za kvadratni meter na leto, poleg tega bodo morali najemniki plačati sorazmerni del obratovalnih stroškov in stroškov vzdrževanja. Vrtički bodo oddani za nedoločen čas.