Narava močnejša od občine in komunalcev

Malomarni ljubljanski komunalni delavci ne skrbijo niti za osnovna cestna popravila in vzdrževanje.

Objavljeno
13. junij 2014 13.08
Janez Petkovšek, Ljubljana
Janez Petkovšek, Ljubljana
Ljubljana – Linhartova cesta je ena najpomembnejših prometnih povezav Bežigrada in Centra z Žalami in naprej z Mostami ter trgovskim centrom BTC. Kljub temu občina zanjo že nekaj let ne najde denarja za nujno prenovo uničene asfaltne površine.

V slabem stanju ni le cestišče, ampak tudi površine za pešce in kolesarje, pri čemer najbolj bode v oči predel v bližini bežigrajske gimnazije. Četudi so bile v zadnjem času vremenske razmere ugodne za tovrstna cestna popravila, se po vsem sodeč ne bo zgodilo nič.

Da Linhartova cesta ni deležna niti najosnovnejšega rednega vzdrževanja, kar med drugim dokazuje »zazelenjena« kolesarska steza od Dunajske do Vojkove, za mestno oblast in komunalne službe ne bi smelo biti nobenega opravičila. Za odstranitev plevela namreč zadošča že manjša ekipa s strgali in polivinilastimi vrečami.

Vodstvo občine z županom na čelu se rado pohvali, da je Ljubljana med najbolj urejenimi mesti na svetu in se zato spet poteguje za naziv zelene prestolnice Evrope. Kaj bi o Linhartovi dejala ocenjevalna komisija?