Novi razpis za teniška igrišča v športnem parku Svoboda

Prvi se je končal neuspešno, na občini pravijo, da večjih zamud zaradi tega ne bo.

Objavljeno
30. avgust 2017 15.24
Gimnastični center
Maša Jesenšek
Maša Jesenšek

Ljubljana – Občina je morala ponoviti razpis za gradnjo treh zunanjih teniških igrišč v športnem parku Svoboda na Viču, saj so prvi razpis končali brez izbora izvajalca gradbenih del. Od dveh prispelih ponudb (oddala sta ju Lesnina MG oprema ter CVP v partnerstvu z Nigradom) namreč nobena ni izpolnjevala zahtevanih razpisnih pogojev. Zato so razpis končali brez oddaje in ta teden objavili novega. V službi za razvojne projekte in investicije MOL so pojasnili, da so spremenili referenčne pogoje za posle gospodarskega subjekta in kadre.

Gradnja treh zunanjih teniških igrišč v ŠP Svoboda sicer pomeni izpolnitev nekajletnega dolga občine tamkajšnjemu teniškemu klubu, ki je zaradi gradnje gimnastičnega centra leta 2015 izgubil šest zunanjih teniških igrišč od skupno devetih. Hkrati je prvi korak do novega večjega športnega projekta v glavnem mestu, teniškega centra, v okviru katerega naj bi zgradili novo teniško dvorano s štirimi pokritimi igrišči.

Na MOL pravijo, da neuspešni prvi razpis »ne pomeni večjega zamika v terminskem načrtu, saj je bilo že po prvotnem predvideno, da bo projekt končan v prvi polovici prihodnjega leta«. Gradbeno dovoljenje za zunanja igrišča so pridobili lani, kot kaže, pa bi investicija lahko stala približno pol milijona evrov. Vrednosti neizbranih ponudb na prvem razpisu sta namreč znašali dobrih 400 tisočakov (CVP in Nigrad) in 550 tisočakov (Lesnina) brez vključenega davka. To je več, kot so vrednost investicije pred meseci ocenjevali v javnem zavodu Šport Ljubljana, ki bo skupaj z občino zagotovil sredstva. Po njihovih ocenah bi gradnja treh igrišč namreč stala okoli 300.000 evrov.

Gradnja teniške dvorane bo še precej večji zalogaj, saj je projekt ocenjen na 4,5 milijona evrov, a je začetek gradbenih aktivnosti glede na napovedi MOL pričakovati najprej v dveh letih.