Občina prenavlja brv v Štepanjskem naselju

Mostiček v podaljšku Povšetove bodo za pešce in kolesarje spet odprli konec poletja, natančneje 19. avgusta.

Objavljeno
26. junij 2015 20.54
Janez Petkovšek, Ljubljana
Janez Petkovšek, Ljubljana

Ljubljana – Prebivalci Štepanjskega naselja že dolgo ne morejo uporabljati brvi čez Ljubljanico v podaljšku Povšetove ulice.

Ta je zaradi dotrajanosti v rekonstrukciji. Rok za izvedbo del je 19. avgust, ali bo takrat tudi odprt, bo odvisno predvsem od morebitnih nepredvidenih del.

Na gradbišču smo od njegovega vodje izvedeli, da delo za zdaj poteka po načrtu, da pa je bil več desetletij star betonski mostiček pri nekdanji gostilni Bricelj v precej slabšem stanju, kot so pričakovali. V njem je namreč manjkalo veliko sicer predvidene armature, tako da so ga zdaj morali temeljito okrepiti.

Foto: Janez Petkovšek

Delo izvaja podjetje CGP, d. d., kot je videti na fotografiji, pa se prav zdaj ukvarjajo z utrjevanjem oziroma rekonstrukcijo mostnega loka. Naročnica del in investitorica je ljubljanska občina, kot so zapisali, pogodbena vrednost del znaša 239.000 evrov z vključenim DDV.


Četudi gre za betonsko konstrukcijo, po kateri so včasih vozili celo avtomobili, pa po njem tudi po končani rekonstrukciji ne bo dovoljen motorni promet. Tako kot že dolgo časa, bo namenjen le pešcem in kolesarjem. Prvim je to najbližja pot od Štepanjskega naselja do končnega postajališča oziroma obračališča mestnega avtobusa številka 5, drugim pa najbližja povezava s središčem mesta (po Povšetovi ulici).

Dokler omenjeni mostiček ne bo obnovljen, bodo morali njegovi uporabniki uporabljati brv v ulici Ob Sotočju (malo pred združitvijo mestne Ljubljanice z njenim krakom, ki teče po Gruberjevem prekopu) oziroma most v križišču Kajuhove in Štepanjskega nabrežja.