Občini uspel milijonski zemljiški posel

MOL bo za zemljišče ob Božičevi od gradbincev s Ptuja iztržila 1,3 milijona evrov

Objavljeno
16. januar 2018 18.34
Zarnikova 4
Janez Petkovšek
Janez Petkovšek
Ljubljana – MOL je že v prvih januarskih dneh sklenila velik nepremičninski posel. Za izklicno ceno 1,264 milijona evrov ji je namreč uspelo prodati kompleks nepozidanih stavbnih zemljišč v bližini soseske BS3, velik 6320 kvadratnih metrov. Poleg tega je nekaj manj kot pol milijona zaslužla še s prodajo parkirišč v garažni hiši Kozolec II in nekaj manjših zemljiških parcel.


Večji zemljiški kompleks med Božičevo, Vojkovo in razdelilno transformatorsko postajo Bežigrad, ki v naravi predstavljajo nepozidane travnike, je kupilo ptujsko gradbeno podetje GP Drava. Njen direktor Sašo Kovačec nam je povedal, da bodo zgradili večji poslovni objekt, ki ga bodo delno uporabljali za lastne potrebe, del poslovnih prostorov pa nameravajo oddajati. Kdaj ga bodo začeli graditi, še ni upal napovedati, saj jih bo že nakup zemljišč stal približno poldrugi milijon evrov (v izhodiščno ceno namreč ni vključen 22-odstotni davek). Četudi načrtov za projekt in gradbenega dovoljenja še nimajo, pa je prepričan, da se jim bo vložek obrestoval, saj gre za odlično lokacijo tik ob glavnih vpadnicah v mesto, v neposredni bližini stadiona Stožice, bežigrajskih fakultet in soseske BS 3. Mestnemu oddelku za nepremičnine je včeraj uspelo prodati še del večje parcele v naselju Sibirija (fizična oseba je je kupila za 72.800 evrov) in dve manjši parceli v Murglah za 34.400 evrov. Slednji je kupilo podjetje IMI (Intermedia Inženiring) iz Kersnikove ulice 9.

Garaža Kozolec II se polni

Že drugič zapored so javno odpirali ponudbe za nakup podzemnih parkirnih prostorov v mestni garažni hiši Kozolec II ob Slovenski cesti. Tako kot pri prvi prodaji, izvedeni decembra lani, so tudi tokrat ponujali parkirne prostore, velike približno 12 kvadratnih metrov, in štiri za invalide, s površino nekaj manj kot 18 kvadratnih metrov. Tudi zdaj je zanje veljala enotna cena 30.500 evrov. Lani so prodali 11 od 49 ponujenih prostorov, za preostalih 38 mest pa so zdaj prejeli dve ponudbi – v obeh primerih je šlo namreč za pravni osebi. Podjetje Ilirika Intrade s Trdinove 3 je za štiri prostore ponudilo izklicno ceno, torej skupaj 122.000 evrov, podjetje P&S capital s Slovenske 56 pa za pet mest celo po 31.111 evrov za vsako (skupaj dobrih 155 tisočakov). Tako jih je zdaj na razpolago še 29.