Papir Servis v Mostah še do konca maja

Po terminskem načrtu selitve podjetje načrtuje, da bi del predelave v Vevčah zagnalo 6. maja, vso pa junija.

Objavljeno
27. februar 2013 16.49
Slovenija Ljubljana 01.03.2012 - Tiskarna Set na Vevccah. Foto: Leon VIDIC/DELO
Janez Petkovšek, Ljubljana
Janez Petkovšek, Ljubljana
Ljubljana – »Podjetje Papir Servis bo svojo dejavnost na lokaciji Pod ježami nehalo opravljati 1. junija. Tako smo končno preselitev dejavnosti predelave odpadkov, ki smo jo sprva načrtovali za 1. januar 2014, premaknili že na 1. junij.«

To je bistveni podatek iz terminskega načrta selitve moščanskega obrata tega podjetja na novo lokacijo v Vevčah, ki so nam ga posredovali iz vodstva te zasebne družbe. V njem so sicer navedli, da bodo zbiralnico in predelovalnico odpadkov (odpadna embalaža, papir, steklo, kovine, les) selili postopoma.

Do petka, 1. marca, bo tako po njihovih zagotovilih izdelan podroben izvedbeni projekt priprave proizvodnih prostorov za selitev strojne opreme, do 10. aprila načrtujejo izvedbo vseh del na obstoječi lokaciji in objektih. S tem bi bili izpolnjeni tudi pogoji za selitev strojne opreme na novo lokacijo. Do 6. maja bi preselili vso strojno opremo ter izvedli vsa dela za zagon in nemoteno delovanje strojev za predelavo odpadne embalaže. Istega dne bi v Vevčah stekla predelava. Do 31. maja pa bi poskrbeli še za preselitev predelave papirja in kartona z lokacije Pod ježami.

Po besedah generalnega direktorja Janeza Mlakarja je navedeni terminski načrt selitve realen, če v tem času ne bo nepredvidljivih dogodkov, ki bi omejevali ali onemogočali njegovo izvedbo. Zatrdil je še, da ima za celoten proces selitve pridobljena vsa dovoljenja in da bo vrednost vseh investicijskih del v končni izvedbi približno dva milijona evrov.