Papir servis zahteva le še 12 tisočakov

Vodjo vevške civilne iniciative Aleša Babnika ne toži več za 60 tisočakov.

Objavljeno
04. december 2014 16.31
Prebivalci Vevč izražali nestrinjanje z mestno upravo. V Ljubljani 18.4.2013
Janez Petkovšek, Ljubljana
Janez Petkovšek, Ljubljana
Ljubljana – Papir servis v pravdi od Aleša Babnika, vodje Državljanske pobude Vevče, zaradi domnevno javno izrečenih žaljivih besed in posledične krnitve ugleda in dobrega imena te pravne osebe po novem ne zahteva več 60.000 evrov odškodnine, temveč le še 12.000.

To je bistvo včerajšnjega prvega naroka na ljubljanskem okrožnem sodišču, na katerem bo sodnica Barbara Krpač Ulaga odločala o utemeljenosti tožbenega zahtevka Papir servisa zoper vodjo omenjene iniciative.

Odvetnik tožeče stranke, ki se čuti prizadeto, ker da je Babnik lani Papir servis žaljivo označil za odpadkarsko oziroma smetarsko mafijo, je takoj po začetku glavne obravnave za petkrat znižal odškodninski zahtevek, ker so proučili dosedanjo sodno prakso v podobnih primerih.

Sodnica je pripomnila, češ da bi to lahko storil že prej in bi se zadeva vodila na okrajnem, ne na okrožnem sodišču. Na nižjem sodišču namreč obravnavajo le primere, pri katerih vrednost spora ne presega 20.000 evrov. Ker pa se je primer že začel na okrožnem, ga bodo na njem nadaljevali kljub spremembi tožbenega zahtevka.

Naslednja obravnava bo 10. februarja, ko bo sodnica zaslišala Babnika in direktorja Papir servisa Janeza Mlakarja. Takrat bomo tudi zvedeli, koliko prič bo zaslišanih neposredno.

Babnikov odvetnik je sicer predlagal, da ne bi ponovno zasliševali istih prič, ki so bile zaslišane že v kazenskem postopku. Prepričan je, da bi zaradi ekonomičnosti, torej manjših stroškov, zadoščalo, da bi sodišče vpogledalo v zapisnike zaslišanj, saj ni pričakovati, da bi priče zdaj povedale kaj drugega kot takrat.

Ker pa je tožeča stranka vztrajala pri neposrednem zaslišanju, je vprašanje, koga vse bosta obe strani predlagali za priče. Mlakar je dal vedeti, da morda ne bodo klicali vseh. Sodnica pa je poudarila, da bo presodila, koga je treba zaslišati in koga ne.