Pet kandidatov za uničevanje ambrozije

Na mestni razpis prispelo šest ponudb, a ena prepozno.

Objavljeno
31. maj 2013 14.56
Pelinolistna ambrozija
Janez Petkovšek, Ljubljana
Janez Petkovšek, Ljubljana

Ljubljana – Na občinski razpis za zatiranje alergogene pelinolistne ambrozije v tem in prihodnjem letu je prispelo šest ponudb. Ena je bila oddana prepozno, preostale ponudnike pa bodo v primeru popolnosti vlog poklicali na pogajanja o končni ceni. Komisija bo imela veliko dela, saj bo zaradi občutnih odstopanj v cenah storitev te morala temeljito preveriti.

Pri ponudbi javnega podjetja Snaga bo treba naknadno zahtevati preračun ponudbe, saj ta ni opredeljena v končnem znesku, temveč le po kvadraturi. Delo bi Snaga opravila po ceni 0,72 evra za kvadratni meter (brez davka).

Pri preostalih ponudnikih so bile cene zelo raznolike. Aleš Tancig iz Vrbljen pri Igu je kot fizična oseba oddal najdražjo ponudbo. Ambrozijo je na 345 znanih lokacijah pripravljen kositi ali puliti za 200.000 evrov. Pri tem je zanimivo, da je pri obračunu DDV upošteval 8,5-odstotno stopnjo, vsi drugi pa 20-odstotno. Podobno ponudbo je oddalo podjetje Energomaks iz Zgornje Pristave pri Slovenskih Konjicah: delo bi opravilo za 193.760 evrov brez davka.

Dampinške cene?

Samostojni podjetnik Kovinarstvo Franc Oblak je navedel najnižjo ceno, in sicer 45.000 evrov, podjetje Posadimo drevo iz Jakovice pri Logatcu pa nekoliko višjo – 74.800 evrov.

Predstavnika podjetja Rhododendron iz Volčjega Potoka sta vlogo oddala 25 minut prepozno in so jima jo na odpiranju ponudb po izločitvi iz nadaljnjega postopka vrnili neodprto.