Pet ponudb za najem Makalonce

Od vseh vlog za lokal pri Tromostovju popolna le ena. Tudi najemnik Špice še neznanka.

Objavljeno
10. julij 2014 17.21
Makalonca. V Ljubljani 10.7.2014
Janez Petkovšek, Ljubljana
Janez Petkovšek, Ljubljana
Ljubljana – Ena popolna, dve pogojno popolni in dve nepopolni ponudbi, to je izplen sredinega odpiranja ponudb za petletni najem gostinskega lokala Makalonca ob Ljubljanici. Komisijo za izbor najboljšega ponudnika tako čaka naporno preverjanje prispelih ponudb.

Čeprav gre za enega turistično najprivlačnejših gostinskih lokalov v središču mesta, ki bi ga sicer radi najeli številni samostojni podjetniki ali podjetja, se je ob javnem odpiranju ponudb izkazalo, da so bili interesenti površni pri izpolnjevanju zahtevanih pogojev in obrazcev. Popolno ponudbo za dobrih 120 kvadratnih metrov velik gostinski lokal z izhodiščno najemnino 2500 evrov na mesec je oddalo le podjetje K&F, poslovni inženiring. To je pripravljeno vsak mesec plačevati dobrih sto evrov več najemnine od izhodiščne.

Družba Pan Turizem iz Moravskih Toplic, ki je ponudila najvišjo najemnino (4200 evrov), je v svoji ponudbi kot datum vezanosti garancije za resnost ponudbe namesto 5. julij navedla 3. julij 2015. Ali je samostojni podjetnik MS Design, ki je za najemnino dal drugo najvišjo ponudbo (2950 evrov), pozabil oddati izjavo o vezanosti na dano ponudbo, bo komisija še preverila.

Zanesljivo pa bosta izločeni ponudbi podjetja MB 1 in samostojnega podjetnika Mateja Trtnika, ki je registriran za plovbo po celinskih vodah. Prva je bila nepopolna zato, ker ni vsebovala obvezne izjave, bančne garancije v vrednosti 7500 evrov in zneska najemnine, druga pa zaradi manjkajoče bančne garancije (podjetnik je sicer ponujal 2800 evrov mesečne najemnine).

Novega najemnika Makalonce, ki ga bo MOL izbrala po končanem točkovanju (največ 50 točk lahko dobi za ponujeno ceno, preostalih 50 predloženi program), pa čaka še precej dela in stroškov. Ker ima občina v lasti le lokal, ne pa tudi gostinske opreme, bo moral najemnik bodisi odkupiti že vgrajeno opremo bodisi po odstranitvi te opreme lokal opremiti sam. Obratovati bo moral začeti najkasneje v treh mesecih od prevzema lokala.

Glede na opisane zaplete z izpolnjevanjem osnovnih formalnih razpisnih pogojev in morebitne preskromne programe ni izključena niti ponovitev razpisa. Župan ima pač diskrecijsko pravico v vsakem trenutku postopek ustaviti.