Po kraji računalnikov se delavnice v Simbioza medgeneracijskem centru nadaljujejo

S pomočjo posameznikov in podjetij so v dveh dneh postavili zasilno računalniško učilnico.

Objavljeno
28. februar 2014 14.30
LJUBLJANA 17.10. 2011 projekt računalniškega izobraževanja za starejše na gimnaziji Ledina. Foto: ALES CERNIVEC/Delo
Andreja Žibret, Ljubljana
Andreja Žibret, Ljubljana

Ljubljana – Po kraji računalnikov v medgeneracijskem centru Simbioza na Dunajski 22 v Ljubljani v noči s torka na sredo so danes iz centra sporočili, da so s skupnimi močmi zbrali dovolj zasilne opreme, tako da se delavnice nadaljujejo.

Danes že nadaljujejo brezplačne delavnice prikaza vpogleda in spreminjanja podatkov o nepremičninah v registru nepremičnin, ki jih Simbioza organizira v sodelovanju z Geodetsko upravo RS, in sicer v treh terminih – ob 10.30, 12. uri in 13.30. V marcu pa se bodo nadaljevale tudi vse druge predvidene delavnice.

Po nesrečnem dogodku, ko so iz Simbioze neznani storilci ukradli 31 računalnikov, dva projektorja, fotoaparat in kamero, jim je v centru s pomočjo posameznikov in podjetij razmeroma hitro, v dveh dneh, uspelo postaviti zasilno računalniško učilnico. V njej je sicer manj računalnikov, nekaj jih še pričakujejo in trudijo se čim prej vzpostaviti prvotno stanje, je povedala Eva Keržič, vodja komuniciranja v medgeneracijskem centru.

Dogovarjajo se tudi, da bodo ob 24-urnem varovanju desetnadstropne stavbe nekdanjega Slovenijalesa na Dunajski 22, v pritličju katere je tudi medgeneracijski center Simbioza, okrepili varnost. Ekipa v centru pa bo do takrat osebno poskrbela, da bodo računalniki, ki so jih dobili na novo, na varnem. »Od vsega tega smo se tudi nekaj naučili, da bomo še bolj pozorni in bomo ustrezno zaščitili opremo, da se kaj tega ne bo ponovilo.« Upajo, da bodo kriminalisti našli storilce in tudi odtujeno opremo, ki jo v centru nujno potrebujejo za dejavnosti.