»Pod masko Evrope diktatura kapitala«

Tako se glasi eden izmed transparentov pred veleposlaništvom Nemčije v Ljubljani, kjer poteka protest.

Objavljeno
15. julij 2015 20.15
Nemško veleposlaništvo
Mo. Z., Ljubljana, Pi. K., Delo.si
Mo. Z., Ljubljana, Pi. K., Delo.si

Ljubljana - Pred veleposlaništvom Nemčije v Ljubljani se je danes zbralo okoli 100 ljudi, ki želijo izraziti solidarnost z Grčijo. Protest, ki se je začel ob 18. uri, je »edina možnost, da okrepimo naš boj na ulicah in delovnih mestih. Pod prisilo trojke bo grška vlada v sredo sprejemala ukrepe, ki so jih ljudje pred dobrim tednom na referendumu zavrnili. Šli so preko vseh meja. Na nas je, da jih branimo,« so zapisali organizatorji protesta na facebook povabilu.

Pred veleposlaništvom je opaziti nekaj transparentov; »Pod masko Evrope diktatura kapitala«, »OXI=NEIN«. Iz mikrofona se slišijo pozivi k izstopu iz Evropske unije, če ta ne bo upoštevala glasu ljudstva. »Če Evropska unija ne bo upoštevala volje ljudstva, bomo državljani, aktivisti in podporniki iz drugih držav zahtevali izstop iz Evropske unije. Danes smo tukaj, ker tudi mi pravimo NE izsiljevanju in varčevanju.«


Protestniki so se izpred ambasade odpravili do finančnega ministrstva. Po nekaterih ocenah naj bi bilo vseh zbranih že okoli 200, opremljeni pa so z različnimi transparenti (foto).