Pol leta za lepše Petkovškovo nabrežje

Uredili bodo nove tlake, postavili urbano opremo in na brežini posadili nova drevesa.

Objavljeno
12. marec 2013 15.34
Posodobljeno
12. marec 2013 17.00
PETKOVŠKOVO NABREŽJE
Andreja Žibret, Ljubljana
Andreja Žibret, Ljubljana
Ljubljana – V začetku tedna je občina začela prenavljati Petkovškovo nabrežje. Projekt naj bi stal dva milijona evrov.

Prenova bo celovita, uredili bodo nove tlake, postavili urbano opremo in na brežini posadili nova drevesa. Na dveh delih brežine bodo zgradili tudi razgledno ploščad. Načrtujejo še ureditev promenade z balkoni za vrtove ter ureditev komunalne opreme in odvodnjavanja.

Dela bodo predvidoma trajala šest mesecev. Zaradi nepredvidenih dogodkov, denimo slabega vremena ali težav s terenom, se bodo lahko tudi zavlekla. Na občini zagotavljajo, da bo območje ves čas prehodno. Gostinski lokali bodo lahko obratovali, vendar bodo med prenovo njihovega območja brez gostinskih vrtov. Postavili jih bodo lahko takoj, ko bodo dela to dopuščala. Za večje gradbene posege bodo potrebovali dva meseca, za urejanje tlakov in podobna dela pa še štiri.

Dela izvaja mestni koncesionar KPL. Po okvirni ceni naj bi prenova stala dva milijona evrov. V občinski blagajni je za to zagotovljenih približno 308.000 evrov, preostalo bo občina, kot kaže, morala zagotoviti z rebalansom proračuna. Sicer pa je to eden od treh večjih projektov, za katere bodo porabili namenska sredstva iz koncesijske dajatve od iger na srečo.

Med obnovo uporabniki sistema Bicikelj ne bodo mogli uporabljati postajališča na Prešernovem trgu, predvidoma bo zaprto mesec dni.