Pri Figovcu odprli še letni vrt in slaščičarno

Gostilna Curry Life Figovec lahko na vrtu sprejme 70 gostov, del nove ponudbe pa so tudi lastne slaščice in sladoled.

Objavljeno
14. maj 2015 17.39
Odprtje letnega vrta. Ljubljana 14. maj 2015.
Janez Petkovšek, Ljubljana
Janez Petkovšek, Ljubljana
Ljubljana − Restavracija Curry Life Figovec, ki jo obiskovalci poznajo že od novembra lani predvsem po začinjeni azijski (zlasti indijski) hrani, je v zadnjem delu te ljubljanske gostilne z eno najdaljših tradicij včeraj odprla letni vrt. Novost je tudi lastna slaščičarna.

Kot je za Delo povedala Tamara Potepan Leljak iz restavracije Curry Life Figovec, so svojo gostinsko ponudbo, ki je bila doslej vezana predvsem na pritlični in kletni del večnadstropne stavbe v križišču Gosposvetske in Slovenske ceste, sklenili prenesti še na prosto.

Z MOL so tako pred kratkim sklenili najemno pogodbo za gostinski vrt na velikanski ploščadi pod visokimi platanami. Odprt naj bi bil vse do jeseni oziroma do srede ali konca oktobra, vse pa bo odvisno od vremena. Trenutno je del ob Gosposvetski namenjen predvsem kavarniškim gostom, v delu, ki meji na Argentinski park, pa kulinaričnim.

Skupno bodo na njem lahko pogostili od 60 do 70 gostov, pri čemer so zdaj nekoliko omejeni, saj na platoju ob podhodu Ajdovščina precejšen del površine zasedajo delavci KPL in arheologi. Ti imajo tam svoje delovne zabojnike.

Tako restavracija kot gostinski vrt obratujeta od 9. do 23. ure (ob nedeljah le do 17. ure), občasno pa bodo odprti tudi med prazniki, saj je takrat v Ljubljani ogromno sezonskih tujih turistov, in ne le meščanov.

Novost lastna slaščičarna

Poleg gostinskega vrta so oživili tudi tradicijo nekdanje slaščičarne, saj ena od pri njih zaposlenih delavk skrbi tudi za izdelavo lastnih slaščic in tort. Prihodnji teden bo ta ponudba še bogatejša, saj bo slaščičarka začela delati tudi svoj sladoled.

Vrt sredi gradbišča

Kot najemniki gostinskega lokala z dolgoročno pogodbo (ta je v lasti skupine denacionalizacijskih upravičencev z Rokom Knezom na čelu) so sicer že poskrbeli za prenovo pritličnega dela fasade, radi pa bi videli, da bi lastniki hiše v bližnji prihodnosti prenovili še preostale dele večnadstropnega objekta. Ta je namreč v precej slabem stanju. Žal na to nimajo velikega vpliva, prav tako pa bodo morali še nekaj časa prenašati hrup z gradbišča Slovenske ceste, ki zagotovo odganja veliko potencialnih gostov. Moteče je še, da je njihov gostinski vrt trenutno celo glavna pešpot in kolesarska steza za vse tiste, ki bi radi iz severnega dela Ljubljane prišli mimo zaprtega dela Slovenske ceste do Šubičeve oziroma v nasprotno smer. Mnogi pa na platoju celo parkirajo svoje avte, čeprav tega ne bi smeli.