Prvi korak k obnovi Hale Tivoli

Posel za pripravo dokumentacije oddan, zdaj MOL čaka še ekspresna pridobitev gradbenega dovoljenja in izbira izvajalca del. 

Objavljeno
25. februar 2013 16.51
Slovenija Ljubljana 08.01.2013 -Hala Tivoli. Foto: Leon Vidic/Delo
Maša Jesenšek, Ljubljana
Maša Jesenšek, Ljubljana
Ljubljana – Prva ovira do prenove Hale Tivoli je premagana. MOL je vendarle uspešno izvedla sporni razpis za projektno dokumentacijo, ki je javnost razburjal predvsem zaradi kratkih pogodbenih rokov. Na odločitev o izbiri izvajalca se nobeden od treh neizbranih ponudnikov ni pritožil, zato je ta v četrtek postala pravnomočna. Včeraj pa je občina izbranemu projektantu Elei iC v podpis poslala pogodbo. Elea ima zdaj na voljo deset dni, da predloži zahtevano bančno garancijo (v višini deset odstotkov od pogodbene vrednosti, ki znaša 120.000 evrov brez DDV), nato pa deset dni za izdelavo dokumentacije PGD, PZR in PZI.

S tem se je tudi v resnici začelo izvajanje projekta obnove Hale Tivoli. Je pa to le prvi korak k uresničevanju rokov za to, da bo dvorana do EP v košarki, ki se bo začela 4. septembra, pripravljena. Z občine so sporočili, da je rok za ustrezno prilagoditev dvorane po pogodbi s Košarkarsko zvezo Slovenije 15. avgust. Znano je, da je načrt občine in javnega zavoda Šport Ljubljana, da gradbena dela začnejo na začetku maja, takoj po koncu sezone športnih tekmovanj v Tivoliju.

Do takrat bo morala občina še objaviti javno naročilo za gradbena dela in naročilo v približno dveh mesecih (če ga objavi že v prihodnjih dneh) tudi uspešno končati z izborom izvajalca. Pripravi projektne dokumentacije bo seveda sledila še vloga za pridobitev gradbenega dovoljenja, ki bi ga upravna enota po terminskem načrtu MOL morala izdati v približno mesecu dni, kar je zelo kratek rok. Še pred vložitvijo vloge za gradbeno dovoljenje bo morala občina dobiti tudi stavbno pravico za eno od parcel na območju gradnje – del Hale Tivoli je bil namreč v denacionalizacijskem postopku vrnjen Cekinovemu gradu.

Projekt rekonstrukcije tivolske dvorane je sicer ocenjen na 5,3 milijona evrov. Občina bo 1,2 milijona evrov dobila iz evropskih skladov in državnega proračuna, v mestnem proračunu pa je letos za to zagotovljenih 4,1 milijona evrov.