Razpis za samske, pare in mlade družine

Mladim do 30. leta starosti bo ljubljanski sklad razdelili 30 najemnih neprofitnih stanovanj, a le za 10 let.

Objavljeno
26. september 2017 16.51
Janez Petkovšek
Janez Petkovšek

Ljubljana – Za mlade Ljubljančane, stare od 18 do 29 let, bo v soboto objavljen poseben razpis. Ljubljanski stanovanjski sklad jim bo namreč zagotovil približno 30 najemnih neprofitnih stanovanj, v katerih bodo lahko bivali 10 let.

Kot so sporočili z omenjenega sklada, je njihov nadzorni svet pretekli petek dal soglasje k besedilu prvega tovrstnega javnega razpisa za mlade, ki pred iztekom letošnjega leta še ne bodo dopolnili 30 let starosti. Poleg starostne omejitve za vse kandidate velja, da se bodo lahko za enega od neprofitnih stanovanj potegovali le, če bodo imeli potrdilo o stalnem prebivališču v Ljubljani, hkrati pa dokazali da so imeli prijavljeno stalno ali vsaj začasno bivališče najmanj šest let.

Tri skupine prosilcev

Prosilce bodo razdelili v tri skupine, in sicer za mlade posameznike, mlade pare in mlade družine. Vsak bo moral predložiti tudi potrdilo, da njegov minimalni mesečni dohodek znaša vsaj 76 odstotkov minimalne neto plače. Kot dohodek bodo upoštevali tudi zaslužke iz študentskega ali projektnega dela oziroma druge oblike prekarnega dela.

Če se bo na razpis prijavilo več kandidatov, kot je predvidenih stanovanj, bo o dodelitvi odločal javni žreb. Ta bo sicer objavljen na spletni strani stanovanjskega sklada in MOL, vloge pa bodo na Zarnikovi 3 začeli zbirati že 2. oktobra. Za prijavo bodo imeli prosilci štiri mesece časa, saj bo zadnji rok potekel šele 30. januarja prihodnje leto.

Nadzorni svet je potrdil tudi predlog rebalansa finančnega načrta tega sklada za letos in predlog njegovih sprememb za prihodnje leto. Soglašal pa je še s sklenitvijo neposredne pogodbe za zamenjavo mestnih zemljišč z zemljiščem fizične osebe na Jesihovem štradonu, potrebno za gradnjo stanovanjske soseske na tej lokaciji.