Salzburški grad je lahko tudi ljubljanski

Na ulici se je pojavila razglednica z Ljubljanskim gradom, ki pa to ni bil.

Objavljeno
09. avgust 2013 15.16
Mo. Z., Ljubljana
Mo. Z., Ljubljana
Ljubljana – Ena od naših bralk je te dni v roke dobila razglednico, ki jo je krasil naslov Pozdrav iz Ljubljane, na njej pa so se bohotile mestne znamenitosti, med drugim ljubljanski grad – le da ta ni bil ljubljanski, temveč salzburški. »Na hitro smo jih pogledali in takoj dali v tisk. Šele pozneje smo ugotovili, da na njih ni pravi grad,« pravijo v gostišču Sokol.

Razglednice, na katerih se je ob napisu Ljubljanski grad bohotil salzburški, nad njim pa je plapolala avstrijska zastava, so v gostišču Sokol naročili pri eni od slovenskih oglaševalskih agencij. Izdelanih je bilo tisoč primerkov, koliko jih je dejansko zaokrožilo po mestu, v Sokolu ne vedo povedati. Po dobrem tednu dni so jih umaknili.

»Krivda je na strani oblikovalke, pa seveda tudi na naši,« je v smehu razložil Andrej Žagar, menedžer v Sokolu. Prvi teden, pravi, ni bil nihče v gostilni pozoren, ko pa so napako odkrili, so razglednice hitro umaknili. Menda jih na napako tudi ni opozoril nihče od gostov.

Za tiskanje in razdeljevanje razglednic so se v gostišču sicer letos odločili prvič. Žagar za zdaj še ne ve povedati, ali bodo s tem – glede na izkušnjo – nadaljevali tudi v prihodnje. Če bodo, bo razglednice, preden gredo v tisk, vsekakor treba dobro pogledati, še pravi Žagar.