Še nekaj dni za prijavo za mestni vrtiček

Rakova jelša: Pred meseci še zaraščeno območje je očiščeno, urejanje več kot štiristo vrtičkov izvajalce del še čaka

Objavljeno
10. februar 2016 15.57
Ma. J.
Ma. J.
Ljubljana – Še do ponedeljka imajo Ljubljančani čas, da na občino oddajo vlogo za zakup vrtička na Rakovi jelši. Kot smo poročali, je to največji razpis za mestne vrtičke doslej, na voljo jih bo 442.

Na občini bodo upoštevali ponudbe, ki jih bodo občani bodisi poslali priporočeno po pošti do 15. februarja (velja datum žiga pošte) bodisi osebno prinesli v glavno vložišče MOL do ponedeljka do 17. ure. Vrtički bodo oddani za nedoločen čas, najemniki pa bodo za kvadratni meter (vrtički bodo veliki od 25 do 75 kvadratnih metrov) plačevali 70 centov zakupnine na leto.

Vrtički ležijo na južnem območju Rakove jelše, južno od obvoznice oziroma vzhodno od mestnega parka Rakova jelša. Območje po naročilu občine ureja podjetje Trgograd, ki je posel dobilo na javnem razpisu. Cena pogodbenih del je 824 tisoč evrov (z davkom). Kot je videti na fotografiji, je območje (po podatkih občine gre za 1,3 hektara mestne zemlje), ki je bilo prej zelo zaraščeno, že večinoma očiščeno.

Odgovorni vodja del iz Trgograda Jernej Selan je pojasnil, da so zemljišče v grobem očistili in uredili dostopne poti, pripeljali so tudi že nekaj opreme oziroma omare, kjer bodo vrtičkarji lahko shranjevali orodje. Finalizacija del oziroma ureditev samih vrtičkov, za katere so na občini napovedovali, da bodo spominjali na barjanske njive, jih še čaka. »Trenutno nas malo ovira vreme, kadar je preveč dežja, na barjanskih tleh ni mogoče delati z gradbenimi stroji,« pravi Selan, ki pričakuje, da bodo dela opravili do konca marca in da bodo vrtički pravočasno nared za začetek vrtičkarske sezone. Kandidati za vrtičke naj bi bili po časovnem načrtu razpisa o tem, ali jim bo občina dodelila vrtiček, obveščeni do 23. marca.