Skuščina javnega holdinga: Vsi sklepi sprejeti soglasno

»Zaradi uspešnega vodenja podjetja« so na skupščini podaljšali mandat direktorju Snage Janku Kramžarju.

Objavljeno
14. maj 2014 15.15
Posodobljeno
14. maj 2014 15.30
Mo. Z., Ljubljana
Mo. Z., Ljubljana

Ljubljana - Družbeniki Javnega holdinga Ljubljana so na današnji seji potrdili letna poročila holdinga in povezanih javnih podjetij ter družbe TE-TOL, ki je bila konec januarja pripojena Energetiki Ljubljana, za leto 2013 in imenovali revizijsko družbo za leto 2014. Svet ustanoviteljev je tudi soglašal s prevozom učencev, dijakov in študentov v času šolskih počitnic za ceno ene mesečne vozovnice.

Skupina Javni holding Ljubljana je lansko leto zaključila s čistim poslovnim izidom v višini 8,97 milijona evrov. Doseženi rezultati so, kot so zapisali v sporočilu za javnost, »odraz dobrega poslovanja družb v skupini«. Javno podjetje Vodovod-Kanalizacija je zaključilo leto 2013 z dobičkom v višini 0,44 milijona evrov , javno podjetje Energetika Ljubljana pa je zabeležilo dobiček v višini 4,87 milijona evrov. Javno podjetje Snaga je ustvarilo dobiček v višini 0,25 milijona, medtem ko je LPP po dolgih letih negativnega poslovanja zabeležilo dobiček v višini 56.574 evrov. Družba TE-TOL je v letu 2013 izkazala za 2,8 milijona boljši rezultat od načrtovanega, a je poslovno leto zaključila z izgubo v višini 0,6 milijona evrov.

Družbeniki so v nadaljevanju skupščine sprejeli še poročilo o realizaciji investicijskih načrtov javnih podjetij v lanskem letu, iz katerega je razvidno, da so družbe v skupini v preteklem letu v investicijske projekte vložile skupaj 48,6 milijona evrov, od tega 32,8 milijona lastnih sredstev in 15,8 milijona evrov sredstev občin.

Skupščina je imenovala z javnim naročilom izbrano revizijsko družbo KPMG Slovenija za revidiranje računovodskih izkazov za leto 2014 in »zaradi uspešnega vodenja podjetja« tudi podaljšala mandat direktorju Snage Janku Kramžarju.

V nadaljevanju se je svet ustanoviteljev seznanil s pogoji finančnega lizinga LPP za nakup18 avtobusov na metan, ki bodo dobavljeni do konca septembra. Ob zaključku seje so se člani Sveta ustanoviteljev seznanili tudi s poročilom o stanju projekta Nadgradnja regijskega centra za ravnanje z odpadki Ljubljana - RCERO Ljubljana.