Šotor v ŠC Jama: Pogovarjajo se, dogovorili se še niso

Ali bodo mladi nogometaši NK Olimpija jeseni lahko vadili v napihljivem balonu, še ni znano.

Objavljeno
21. junij 2013 15.31
Športni center Jama v Ljubljani, 20. junija 2013
Mo. Z., Delo.si
Mo. Z., Delo.si

Ljubljana – Potem ko je moral nogometni klub Olimpija marca na zahtevo gradbene inšpekcije napihljiv šotor v ŠC Jama Bežigrad, v katerem v hladnejših mesecih vadi okoli 260 mladih nogometašev, spustiti, še vedno ni znano, ali ga bodo jeseni znova postavili.

Napihljiv šotor v ŠC Jama na zemljišču mestne občine je sicer že več let predmet spora med okoliškimi sosedi v Vodovodni ulici in NK Olimpija. Stanovalci opozarjajo, da je šotor nezakonito postavljen in da je hrup, ki ga povzročajo motorji za napihovanje balona, nevzdržen, saj šotor v hladnejših mesecih stoji tik pod njihovimi okni.

Da hrup v šotoru presega mejne vrednosti, je lani po opravljenih zvočnih meritvah potrdil tudi inšpektorat za okolje. V NK Olimpija pojasnjujejo, da se stanovalci preprosto ne morejo sprijazniti z dejstvom, da živijo ob športnih igriščih. Prvi pravijo, da se drugi nočejo niti sestati, drugi pa, da so se in da je pobuda prišla prav z njihove strani, ko je pred tremi leti Sanel Konjević postal vodilni v nogometnem klubu.

V Jami še naprej neurejena razmerja

Gradbena inšpekcija je marca naložila, da je šotor treba umakniti, ker njegova višina presega dovoljeno, zato je za njegovo postavitev potrebno gradbeno dovoljenje. »Težava je, da položaj Olimpije kot uporabnika ŠC Jama ni urejen. Lastnik zemljišča je mestna občina, uradno ga upravlja zavod Šport Ljubljana, mi pa imamo nekakšno posestniško pravico, ker tam vodimo treninge. Dokler ne uredimo statusa v Jami, ne moremo pridobiti ustreznih dovoljenj,« je marca pojasnjeval Konjević.

»Dokončnega dogovora o ŠC Jama še ni. Pogovori še vedno potekajo in upamo, da bodo odgovori znani kmalu,« zdaj sporočajo z zavoda Šport Ljubljana. Podobno skop odgovor je prišel tudi iz NK Olimpija.

Na občini pojasnjujejo, da se zapleta »zaradi sosedov, po drugi strani pa je prisotna težava v zvezi z reguliranjem vlaganj v preteklosti«. Vodja oddelka za šport Marko Kolenc sicer obljublja, da bo objekt v Jami pripravljen do prihodnje zime.