Srečna trinajstica za Tošića

Nov lokal, nov dolg: Meri Tošić odprla Kavarno 13. Na nepremičnino že vpisan zemljiški dolg

Objavljeno
27. avgust 2013 14.43
Kavarna 13 Ljubljana 21. avgust 2013
Luka Jakše, Ljubljana
Luka Jakše, Ljubljana
Ljubljana – Podjetje Fundator Meri Tošić, žene Dragana Tošića, domnevnega vodje slovenskega dela narkokartela Darka Šarića, je pred dnevi odprlo nov lokal v središču mesta. Kavarna 13 stoji poleg Le Petit Cafeja, ki je bil še pred kratkim v lasti Tošićeve žene, zdaj pa je v lasti podjetja I Podpora. Tega si lastita Tugomir Stary in Aleksandra Baždarić.

Kot preberemo na spletu, je Kavarna 13 sestrski lokal Kavarne Rog na Petkovškovem nabrežju, kjer je Fundator konec leta 2011 od mesta kupil prostor za 122 tisoč evrov. Tako kot na Petkovškovem nabrežju je tudi lokal na Trgu francoske revolucije natančno dizajniran in opremljen z izbranimi materiali. Za podobo sta v obeh primerih poskrbela arhitekturna pisarna AKSL in oblikovalski studio Bergla. Prav tako se v obeh trudijo imeti izvirno ponudbo hrane in pijač.

Kdo je tekmec in kdo prijatelj?

Zanimivo pa je, da je Meri Tošić odprla kavarno zraven Le Petit Cafeja, ki ga je nedolgo tega prodala podjetju I Podpora. Še bolj zbode v oči podatek iz zemljiške knjige, da ima Fundator v lasti del nepremičnine, v kateri je Kavarna 13, na to pa ima 160 tisoč evrov vredno terjatev vpisana Terezija Selaković. Datum dospelosti terjatve po 2,246-odstotni obrestni meri je 31. december 2014. Kdo je Terezija Selaković, nam ni uspelo ugotoviti, saj je na naslovu, ki je vpisan ob terjatvi, Na jami 14, nismo našli. Sodeč po zemljiški knjigi naj bi šlo za gospo, rojeno leta 1938, torej naj bi septembra dopolnila 75 let. Ali gre za slamnato ali celo neobstoječo osebo, ne moremo soditi, lahko pa zapišemo, da je nismo našli v nobenem registru, razen pri omenjeni terjatvi.

Bremenitve nepremičnin preverjena metoda

Naj še spomnimo, da je bil tudi na nepremičnino, kjer obratuje Le Petit Cafe, že junija lani vpisan zemljiški dolg v višini 2,5 milijona evrov. Približno v istem času je bila z 1,5 milijona evrov vrednim zemljiškim dolgom obremenjena tudi hiša z bazenom, kjer živi družina Tošić in ki je uradno vpisana na Tošićevega očeta.