Kaj je s študentskim organiziranjem in kakšno je stanje v visokem šolstvu?

Na filozofski fakulteti in fakulteti za družbene vede bo v petek mednarodna konferenca o procesih v visokem šolstvu.

Objavljeno
25. marec 2015 13.47
FDV,študenti,predavanje ,Ljubljana Slovenija 09.10.2014
Mo. Z., Ljubljana
Mo. Z., Ljubljana

Ljubljana - V študentskem društvu Iskra ta petek organizirajo mednarodno konferenco o procesih v visokem šolstvu. Skupaj s predstavniki študentskih organizacij iz okoliških držav, med katerimi so tudi Studentski front iz Srbije, Studentski plenum iz Makedonije in Për Universitetin iz Albanije, bodo razmišljali o študentskem organiziranju in stanju visokega šolstva.

Program začnejo v petek ob 10. uri v Modri sobi na filozofski fakulteti, ko se bodo predstavile gostujoče organizacije in predstavile stanje v visokem šolstvu v svojih državah, nato pa bo sledilo predavanje sociologa Primoža Krašovca. Popoldanski del programa se bo odvil na fakulteti za družbene vede z začetkom ob 16. uri, ko bo govora o študentskem organiziranju.

»Ker je bistvo vseh problematik na področju visokega šolstva izvira iz enotnega jedra, se zavedamo tudi, da je reševanje teh problemov lažje in predvsem bolj učinkovito, če se ga lotimo širše, povezano in v sodelovanju,« še pravijo v društvu Iskra. Tudi zato se bodo, kot dodajajo, povezali z gostujočimi organizacijami »za skupno delovanje v prihodnosti«.