Trgovine z rabljenimi oblačili v Ljubljani

Če vas mikajo, si poglejte, kje jih lahko najdete.

Objavljeno
31. julij 2012 19.07
Pi. K., Delo.si
Pi. K., Delo.si

Nošeno, malo rabljeno, enkrat rabljeno, nikoli rabljeno, staro ni za v smeti menijo dekleta, ki se v Ljubljani ukvarjajo s prodajo rabljenih stvari.

Obleke, čevlji, nakit, dodatki za dom, pohištvo in še bi lahko naštevali. Poleg tega, da so rabljena oblačila vse bolj trendovska, z nakupom oblikujemo odgovornejšo družbo. Nakup rabljenih oblačil pripomore k varovanju naravnih surovin in okolja. Omogoča cenejši nakup pri katerem nismo udeleženi pri izkoriščanju delovne sile. Za vse tiste, ki pa oblačila ali stvari podarjajo pa omogoča prijazno in družbeno koristno reciklažo. Zmaga za vse strani.

In kje vse v Ljubljani je rabljena oblačila mogoče kupiti?

Moje Tvoje - vintage in modna oblačila, čevlji, torbice, kape, modni dodatki. Trgovina poleg rabljenih oblačil nudi tudi unikatna oblačila in nakit, prostor pa je namenjen tudi likovnim razstavam. Nahaja se na Mestnem trgu 8 v manjšem podhodu

2nd Chance - oblačila, modni dodatki in obutev višjega cenovnega razreda na Gosposvetski 5

Divas Vintage - rabljena oblačila, torbice,  nakit, obutev in dodatki za dom na Gosposki 3

Little Elephant Maja - otroška oblačila preko FB strani

Pri Klari v omari- rabljena oblačila, modni dodatki, torbice, čevlji... v pasaži Nebotičnika

Ab Fab- vintage oblačila na Mestnem trgu 21

Vintage Vikend - dogodki organizirani po različnih lokacijah v Ljubljani in drugim mestih, na katerih je mogoče dobiti široko paleto rabljenih oblačil, obutev in modnih dodatkov.

Oblačilnica Dela -  združuje trgovino z rabljenimi in predelanimi oblačili in socialno podjetništvo na Poljanski cesti 11

Gvant- rabljena oblačila in modni dodatki nizkega in višjega cenovnega razreda v BTC-ju Dvorana 3