Trgovini Mango in Swarovski v Slonu bodo odprli marca

Spomladi bosta del hotelske ponudbe postala prestižna lokala z oblačili in modnim nakitom – Nova recepcija

Objavljeno
18. januar 2017 17.15
Recepcija in kavarna v Slonu
Janez Petkovšek
Janez Petkovšek
Ljubljana – Prenova Hotela Slon se v pritličju kljub precejšnji zamudi bliža koncu. Nedavno so odprli prenovljeno recepcijo z glavnim vhodom, ob Čopovi pa bodo predvidoma marca končno odprli hotelski trgovini Mango in Swarovski.

Četudi več milijonov evrov vredna prenova spomeniško zaščitene stavbe iz prve polovice prejšnjega stoletja poteka precej počasneje, kot so predvidevali v vodstvu hotela Slon, ta vendarle dobiva podobo, kakršno naj bi imel hotel s štirimi zvezdicami in z željo po pridobitvi pete.

K temu je najprej pripomogla prenova fasade in oken ter zasteklitev arkad, zatem pa še preurejanje hotelske notranjosti (nova restavracija Slon 1522 v Nazorjevi, preureditev slaščičarne in kavarne v kavarno Zvezda Lounge ter prenova recepcije in sob). Pri preurejanju kleti in pritličja se je sicer zapletlo zaradi statične sanacije 80 let starega objekta (v prihodnosti namreč načrtujejo nadzidavo hotela), je pa zdaj problemov konec, saj so decembra dobili gradbeno dovoljenje. To bo omogočilo dokončanje že več mesecev napovedane ureditve arkadnega dela v križišču Slovenske in Čopove oziroma dveh hotelskih trgovin, katerih odprtje je bilo predvideno že za lanski oktober.

Direktor hotela Slon Gregor Jamnik je povedal, da so odprli povsem prenovljeno recepcijo, ki ni primerljiva s prejšnjo podobo. Oprema, svetila, stensko in drugo okrasje ter recepcijski pult obiskovalcu že ob vhodu dajejo občutek, da je res prišel v hotel visoke kategorije. Recepcijo so sicer opremili po načrtih arhitektke Ksenije Djordjević iz biroja KDA arhitekti.

Hotelski trgovini

Za hotelske goste in tudi Ljubljančane bo še bolj zanimiv podatek, kdaj lahko pričakujejo že večkrat prestavljeno odprtje obeh hotelskih trgovin v pritličnem delu arkad in kleti, kjer je bil nekoč nočni klub. Jamnik je povedal, da bi v manjšem pritličnem delu, kjer je na 35 kvadratnih metrih površne predvidena butična trgovina z nakitom verige Swarovski, to že zdavnaj odprli, a je niso smeli. Gradbeno in uporabno dovoljenje je namreč vezano na istočasno odprtje obeh trgovin, torej tudi na precej večjo trgovino z oblačili Mango, ki se bo razprostirala na 600 kvadratnih metrih preostalega dela hotelske kleti in pritličja. Ker je njen franšizojemalec, to je trgovsko podjetje Nama, še ni opremil, bo treba na njuno odprtje počakati do sredine marca. Jamnik je zatrdil, da so mu v Nami obljubili, da za nadstandardno opremljanje lokala potrebujejo še osem tednov časa. Trgovini bosta sicer odprti tudi ob sobotah in nedeljah.