V Šmartinskem parku kmalu še otroško igrišče

Igrišče bo uredilo podjetje Makro 5 gradnje, odprli naj bi ga v začetku septembra.

Objavljeno
08. julij 2015 14.54
Janez Petkovšek, Ljubljana
Janez Petkovšek, Ljubljana
Ljubljana – Otroško igrišče v Šmartinskem parku bodo zgradili in opremili delavci podjetja­ Makro 5 gradnje. Ti so v torek­ na pogajanjih o končni ceni za izvedbo del premagali­ podjetje­ KPL. Delo bodo opravili do ­jeseni za nekaj več kot 89 tisočakov.

Kdaj bodo začeli delati, bo odvisno predvsem od tega, ali se bo v roku za pritožbe na končni izbor pritožilo podjetje Lesnina MG oprema, ki so ga mestni uradniki izključili iz postopka zaradi neizpolnjevanja razpisnih pogojev pri zahtevanih kadrih.

Na pogajanjih, ki sta se jih udeležili zgoraj omenjeni podjetji, je Makro 5 gradnje nastopilo z izhodiščno vrednostjo 92.456 evrov (brez davka na dodano vrednost), KPL pa s 93.304 evri.

Po prvem krogu pogajanj je KPL dal en odstotek popusta in tako za nekaj deset evrov prehitel nasprotnika, ki je vztrajal pri prvotni ceni. V drugem krogu je KPL ostal pri prvotnem popustu, tekmec pa je znižal izhodiščno ceno za 3,5 odstotka. Tako je bil za dobre tri tisočake ugodnejši od ponudbe KPL, ki je znašala 92.371 evrov. Župan Zoran Janković, ki je vodil drugi krog pogajanj, je bil razočaran nad minimalnimi popusti, saj je pričakoval nekajkrat večje. Je pa zmagovalcu po koncu pogajanj dal vedeti, da pričakuje, da bo takoj podpisal pogodbo in začel delati avgusta, delo pa da bo končal najkasneje v začetku septembra.

Kaj bo novega

Z gradnjo otroškega igrišča bodo nadaljevali projekt, ki se je začel konec leta 2008 z Jankovićevim razpisom za spremembo vrtičkov v mestni park. Po objavljenem popisu del bodo tako na 1300 kvadratnih metrih izvedli zemeljska dela (izkopi zemljine, ureditev dveh hribčkov, navoz rodovitne zemlje), na 1850 kvadratnih metrih pa uredili trato, zasadili pet dreves (rdeči in ostrolistni javor, turška leska). Novih bo več dostopnih poti, na igrišču pa bodo postavili več igral (igralne mreže, gugalnice ...).

Kdaj bo park dobil končno podobo, je težko napovedati, saj MOL zaradi pomanjkanja denarja izvaja načrtovane ureditve v čedalje skromnejših fazah. Tako je vprašanje, kdaj bodo za Petrolovim bencinskim servisom zgradili gostinski lokal s sanitarijami in vodni motiv (če sploh) ali na severovzhodu parka predvideno košarkarsko in odbojkarsko igrišče ...