Veriga življenja do hiše hospica

V verigi luči bo sodelovalo 900 otrok in njihovih staršev.

Objavljeno
08. november 2013 15.23
šipić hospic
Andreja Žibret, Ljubljana
Andreja Žibret, Ljubljana

Ljubljana – Slovensko društvo hospic bo v okviru vseslovenskega projekta Srca za hiše hospica danes med 17.30 in 18. uro organiziralo verigo življenja. Sklenilo jo bo več kot 900 otrok in njihovih staršev, ki bodo simbolično nosili lampiončke, med Hišo hospica in Waldorfsko šolo Ljubljana.

Zaradi lučk bo veriga lepo vidna tudi iz zraka. Pozivajo vse, ki želijo, da se priključijo verigi. Do 18. ure bodo v hiši hospica na Hradeckega 20 v Ljubljani zbrali tudi vsa srca, ki so jih izdelovali v vrtcih, osnovnih šolah, različnih socialnih ustanovah in zbirali v Mercatorjevih hipermarketih po državi. Takrat bodo ob otroški pesmi prostovoljci hospica z obiskovalci delili svoja doživetja, so sporočili s Slovenskega društva hospic.

Društvo želi s tem dogodkom opozoriti na to, da je »odnos, ki ga imamo do minljivosti, pokazatelj našega odnosa do življenja. Odnos do minljivosti pa je tudi vprašanje, ki zadeva vse generacije.« Želijo pa opozoriti tudi na še vedno nerešeno vprašanje hiše hospica, v kateri sta oskrba in nega od prvega oktobra brezplačni. Ministrstvi za delo, družino in socialne zadeve ter za zdravje pa pozivajo k dialogu.