Vprašali smo za vas: Dostop do Ljubljanice

Našo bralko je zanimalo, zakaj so dostopna vrata k Ljubljanici na Gallusovem nabrežju že dalj časa zaklenjena.

sre, 04.07.2012, 15:10

Ljubljana - Na uredništvo Ljubljanske redakcije se je obrnila bralka, stanovalka Stare Ljubljane, ki jo je zanimalo, zakaj so dostopna vrata k Ljubljanici na Gallusovem nabrežju nasproti Hribarjevega spomenika že dalj časa zaklenjena. "Tu hodimo stanovalci s svojimi kajaki in kanuji v Ljubljanico," je zapisala, "vrata pa so sedaj že nekaj časa zaklenjena in kajake moramo prestavljati preko zaklenjenih vrat."

Vprašanje smo naslovili na Oddelek za gospodarske dejavnosti in promet MU MOL, od koder so nam sporočili, da "MOL občanom ne omejuje dostopa do reke z njihovimi plovili. 'Rampa' za spust čolnov v vodo je urejena na Grudnovem nabrežju, drugod to ni urejeno. Sicer pa je zaklenjenih nekaj peš dostopov do reke (v Stari Ljubljani med Gallusovim in Petkovškovim nabrežjem), predvsem iz varnostnega vidika. Nabrežje v Stari Ljubljani je namreč specifično (korito, velika frekvenca ljudi), zato je potrebna še dodatna varnost."

Dostopa na Gallusovem nabrežju in Bregu smo preverili tudi mi. Na prvem so vrata res zaklenjena, na Bregu pod Hribarjevim spomenikom, pa je do dostopa v Ljubljanico mogoče priti brez kakršnegakoli ključa ali plezanja čez ograjo.

Ljubljanska redakcija sprašuje namesto vas.Če imate kakršnokoli vprašanja, ki se tičejo naše prestolnice, pišite na ljubljanska@delo.si in vprašali bomo za vas.

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se

Komentarji

Prikaži: starejši prej
1 komentar
stanislavko

To je komanda Jankovića,da ga ne-bi namakali v Ljubljanici....

04. julij 2012, ob 17:19:44
1 komentar
Stran: <|1|>
Prikaži: starejši prej