Vprašali smo za vas: Dostop do Ljubljanice

Našo bralko je zanimalo, zakaj so dostopna vrata k Ljubljanici na Gallusovem nabrežju že dalj časa zaklenjena.

Objavljeno
04. julij 2012 16.00
N.K., Ljubljana
N.K., Ljubljana

Ljubljana - Na uredništvo Ljubljanske redakcije se je obrnila bralka, stanovalka Stare Ljubljane, ki jo je zanimalo, zakaj so dostopna vrata k Ljubljanici na Gallusovem nabrežju nasproti Hribarjevega spomenika že dalj časa zaklenjena. "Tu hodimo stanovalci s svojimi kajaki in kanuji v Ljubljanico," je zapisala, "vrata pa so sedaj že nekaj časa zaklenjena in kajake moramo prestavljati preko zaklenjenih vrat."

Vprašanje smo naslovili na Oddelek za gospodarske dejavnosti in promet MU MOL, od koder so nam sporočili, da "MOL občanom ne omejuje dostopa do reke z njihovimi plovili. 'Rampa' za spust čolnov v vodo je urejena na Grudnovem nabrežju, drugod to ni urejeno. Sicer pa je zaklenjenih nekaj peš dostopov do reke (v Stari Ljubljani med Gallusovim in Petkovškovim nabrežjem), predvsem iz varnostnega vidika. Nabrežje v Stari Ljubljani je namreč specifično (korito, velika frekvenca ljudi), zato je potrebna še dodatna varnost."

Dostopa na Gallusovem nabrežju in Bregu smo preverili tudi mi. Na prvem so vrata res zaklenjena, na Bregu pod Hribarjevim spomenikom, pa je do dostopa v Ljubljanico mogoče priti brez kakršnegakoli ključa ali plezanja čez ograjo.

Ljubljanska redakcija sprašuje namesto vas.Če imate kakršnokoli vprašanja, ki se tičejo naše prestolnice, pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. in vprašali bomo za vas.