Za prenovo Šubičeve in arkad velika konkurenca

CPG, CPK in KPL bodo končno ceno prenove postavili na pogajanjih - Za gradnjo kolesarske steze ob Vojkovi kar osem ponudb

Objavljeno
22. avgust 2016 18.21
Janez Petkovšek
Janez Petkovšek
Ljubljana – Za prenovo Šubičeve ulice na odseku med Beethovnovo ulico in Bleiweisovo cesto ter arkad ob Slovenski cesti se potegujejo trije ponudniki. To so CPG iz Nove Gorice, CPK iz Kopra in KPL iz Ljubljane. Najnižja ponudba pred pogajanji znaša 1,6 milijona evrov brez davka, najvišja pa skoraj 2,2 milijona.


V Javnem holdingu Ljubljana smo zvedeli le za višino začetnih ponudb, ki pa se bodo najverjetneje še precej spremenile, saj bo komisija za izbor najugodnejšega ponudnika vse tiste, ki so izpolnili vse pogoje in oddali popolne vloge, povabila na pogajanja o končni ceni. Za orientacijo bo služila ponudba CPK, ki je skupaj s podizvajalci pripravljen delo izvesti za nekaj več kot 1,6 milijona evrov. Novogoriški CPG je kot drugi najcenejši ponudnik 256 tisočakov dražji, najdražji pa je KPL, ki zahteva skoraj 2,18 milijona evrov. Glede na število in imena ponudnikov se torej še ta mesec napoveduje hud boj za velik posel, o katerem se je še pred dnevi zdelo, da ga lahko zaradi (pre)kratkega roka za predložitev vseh zahtevanih referenc, potrdil in garancij izpolni le trenutno najdražji KPL. To podjetje je namreč že pred dobrim mesecem začelo prenavljati 100-metrski odsek Šubičeve ulice na podlagi »neporabljenega denarja iz lanskega javnega naročila za prenovo Slovenske ceste«. Torej brez javnega razpisa oziroma le z neposredno oddajo del.

Šubičevo ulico bo moral izbrani izvajalec gradbeno dokončati v 105 dneh od sklenitve pogodbe, še 75 dni pa bo imel časa za odpravo morebitnih pomanjkljivosti in napak oziroma izvedbene dokumentacije. Arkade mora prenoviti v 120 dneh (dodatna dva meseca pa še za odpravo napak).

Po kulturnovarstvenih pogojih ZVKDS za prenovo arkad je predvidena menjava poškodovanega kamnitega tlaka in oblog, okoli Šubičeve gimnazije, uršulinskega samostana in od hotela Cubo do filozofske fakultete pa bodo obnovili luči ter odstranili reklame in obvestilne table. Pod arkadami pri filozofski fakulteti je predvidena ureditev dostopa za invalide z obeh strani.

Če bo končni ponudnik izbran konec meseca in če ne bo nihče vložil zahtevka za revizijo, bodo prenovo končali še pred iztekom leta. Večino del naj bi plačala MOL, približno petino pa Vo-Ka.