Delavci Hidrotehnika začeli prenovo Eipprove ulice

Prenova naj bi v skladu z določili javnega razpisa trajala tri mesece.

Objavljeno
29. junij 2016 20.18
Maša Jesenšek
Maša Jesenšek
Ljubljana - Danes so delavci Hidrotehnika začeli prenovo Eipprove ulice. Prenova naj bi v skladu z določili javnega razpisa trajala tri mesece, v tem času pa naj bi gradbinci uredili peščeno promenado, uvedli enosmerni promet, ukinili nekatera mesta za parkiranje ter zagotovili več prostora pešcem in kolesarjem.

Na občini so že pred časom napovedali, da bodo skladno z prometno politiko MOL na Eipprovi zmanjšali in umirili prometne tokove, povečali površine za pešce in kolesarje ter uvedli enosmerni promet. Predvidena je opustitev okoli 40 parkirnih mest, ki naj bi jih nadomestili na območju Trnovskega pristana. Parkirni prostori ob Eipprovi, ki bodo ohranjeni, bodo namenjeni stanovalcem in kratkotrajnemu parkiranju.

Drevored ob Gradaščici bo ohranjen, uredili bodo peščeno promenado s svetilkami vzdolž rečnega brega, asfaltne površine pa zamenjali s pranim betonom z enakim agregatom, kakor bo urejena promenada, in sicer zato, da bodo dosegli videz enotne površine. Pred gostinskimi lokali bodo odstranili lesene terase in nadstreške. Projekt so pripravili v biroju Kombinat.

Prenova Eipprove bo stala dobrih 400 tisočakov (z davkom), toliko vsaj določa pogodba s Hidrotehnikom, ki je do posla prišel tako, da je precej znižal začetno ponudbeno ceno. Ali bo to tudi končna cena, bo pokazal končni obračun, je pa MOL še pred nekaj meseci vrednost vseh del ocenjevala na kar 1,34 milijona evrov.