Zapore cest v prestolnici ohromile promet

Obnovitvena dela na delu Dunajske ceste med Linhartovo ulico in Tivolsko cesto bodo končana dva dni pred rokom, so sporočili iz MOL.

Objavljeno
29. avgust 2016 18.23
cesta
Ma. F., STA
Ma. F., STA

Ljubljana - Zaradi več obnovitvenih del v Ljubljani je na obvoznih cestah čez ves dan zelo gost promet z zastoji. Z ljubljanske policijske uprave so za Slovensko tiskovno agencijo sporočili, da so na cestah angažirali dodatne policiste, ki so tam izključno za urejanje prometa ob jutranjih in popoldanskih konicah. Policisti bodo v sodelovanju z mestnim redarstvom po najboljših zmožnostih skrbeli za čim boljšo pretočnost prometa, so zagotovili.

Obenem vse voznike prosijo za strpnost in spoštovanje cestno prometnih predpisov in da, če je le mogoče, uporabijo javna prevozna sredstva oziroma se na pot odpravijo pravočasno. Policisti so na terenu prisotni vsakodnevno, vendar so zaradi omenjenih del na cestah, prometnih konic in tudi različnih interventnih dogodkov zastoji in gost promet neizbežni.

Dela na Dunajski cesti končana pred rokom

Obnovitvena dela na delu Dunajske ceste med Linhartovo ulico in Tivolsko cesto bodo končana pred rokom, tako da bo promet od torka tam potekal neovirano, so sporočili iz Mestne občine Ljubljana. Na svoje običajne trase se vračajo tudi mestni avtobusi, ki so zaradi zapore vozili po obvozih.

Z novo urejenim križiščem Dunajske z Vilharjevo cesto smo še dodatno poskrbeli za večjo pretočnost prometa na eni izmed glavnih vpadnic v Ljubljano, so še navedli.

Aktualne prometne informacije najdete TUKAJ.

Obvozi in zamude avtobusov

Več avtobusov ljubljanskega potniškega prometa (LPP) zaradi obnovitvenih del na cestah vozi po spremenjenih trasah. Z LPP so sporočili, da trenutno zagotavljajo intervalne prihode avtobusov, vendar pa potnikom vseeno priporočajo, da si ogledajo povezavo obvoza, ki je na njihovi spletni strani in temu primerno prilagodijo potovalno pot. Če se bodo potniki odpravili v mesto, naj računajo na podaljšani vozni čas, so še sporočili.

Zaradi del na cestah prihaja tudi do zamud avtobusov v Ljubljano iz vseh smeri. Avtobusi na glavno postajo prihajajo z 20- do 30 minutno, v jutranjem času tudi s 40-minutno zamudo, so povedali na Avtobusni postaji Ljubljana.

Kot so v petek sporočili iz mestne občine Ljubljana, bo predvidoma do srede Dunajska cesta popolnoma zaprta med Tivolsko in Linhartovo cesto zaradi rekonstrukcije križišča Dunajske in Vilharjeve ceste.

Za popolno zaporo Dunajske ceste na tem odseku so se na mestni občini odločili, da ne bi imeli na prvi dan novega šolskega leta na glavni severni vpadnici dveh odprtih gradbišč, poleg dela pri Gospodarskem razstavišču še na delu med križiščem s Tolstojevo in Baragovo ulico ter križiščem s Posavskega ulico in Dimičevo ulico.