Zbrali so kar 47 ton odpadkov

Akcija Čisto veselje bo v začetku aprila potekala po vsej Sloveniji.

Objavljeno
10. februar 2016 18.05
Andreja Žibret
Andreja Žibret
Ljubljana – V humanitarno-ekološki akciji Čisto veselje v okviru Zelene prestolnice Evrope so Ljubljančani zbrali 47 ton odpadnih surovin. Tako so prispevali 3500 evrov za pomoč otrokom v projektu Botrstvo v Sloveniji.

V akciji, tudi pod okriljem Gorenja Surovine in Snage Ljubljana, so meščani lahko na petih odjemnih mestih v posebne zabojnike oddali odpadni papir, jekleni odpad, barvne kovine ter odpadno električno in elektronsko opremo. Zbirna mesta so bila na osrednji tržnici, v zbirnih centrih Snage na Cesti dveh cesarjev in Povšetovi, v zbirnem centru Gorenja Surovine, prav tako na Cesti dveh cesarjev, ter pri gasilskem domu Črnuče.

V ZPM Moste-Polje se zahvaljujejo vsem, ki so sodelovali, izkupiček pa bodo namenili letovanju otrok in mladostnikov iz socialno šibkih družin. V začetku aprila se bodo akcije Čisto veselje lahko udeležili prebivalci iz vse Slovenije, odpadne surovine za dober namen bodo lahko odložili na več zbirnih mestih po vsej državi. Več informacij bo kmalu na voljo na spletni strani www.cistoveselje.si.