Združena opozicija Jankovića poziva, naj ponovi glasovanje o proračunu

Mestna opozicija: »Samovolja župana Jankovića povzročila, da MOL še vedno nima proračuna za leti 2015 in 2016.«

Objavljeno
26. marec 2015 12.49
Zaključna 36 seja mestnega sveta Mol. V Ljubljani 7.7.2014
Ma. J., Ljubljana
Ma. J., Ljubljana

Ljubljana - Svetniški klubi SMC, SDS, ZL, NSi in SLS mestnega sveta Mestne občine Ljubljana izražajo »globoko razočaranost in zgroženost nad postopki župana Jankovića na nedavni 4. seji mestnega sveta, kjer je župan kršil Poslovnik Mestnega sveta MOL in Zakon o lokalni samoupravi«. Kot so zapisali v skupnem sporočilu za javnost, je bilo kršitev poslovnika na seji več, poglavitna pa je bila ta, da je župan dal na glasovanje odloka o proračunu MOL za 2015 in 2016 kljub temu, da v mestnem svetu ni bila zagotovljena večinska prisotnost svetnikov, ki je za veljavnost glasovanja nujno potrebna.

Podpisniki ugotavljajo, da sta »sprejeta« Odloka o proračunu za leto 2015 in 2016 neveljavna ter župana in koalicijo svetniških klubov LZJ, SD in Desus pozivajo, da po posvetovanju s Komisijo za statutarno-pravna vprašanja in v skladu z zakonom o lokalni samoupravi poskrbijo za ponoven postopek, ki bo omogočil sprejem proračuna na zakonit način.

»V nasprotnem primeru se svetniki svetniških skupin SMC, SDS, ZL, NSi in SLS zavezujemo, da bomo sprožili vse ustrezne postopke za zagotovitev zakonitosti sprejemanja temeljnih finančnih dokumentov občine, ki so ključni za zagotovitev demokratičnih standardov delovanja lokalne samouprave,« so zapisali. 

Iz oddelka za finance in računovodstvo mestne uprave MOL so v torek sporočili, da je objava proračuna predvidena v ponedeljkovem uradnem listu.