Danes več kot 1500 tabornikov v Tivoliju

Jutri vabijo še na Urbani izziv v središču mesta s 30 preizkušnjami za telo in um.

Objavljeno
23. april 2016 23.17
taborniki
Borut Tavčar
Borut Tavčar

Ljubljana - Sobotno dopoldne so taborniki na 20. Taborniškem feštivalu zapolnili ljubljanski park Tivoli. Več kot 1500 tabornikov in drugih obiskovalcev se je zbralo na mestni zelenici, kjer so aktivno sodelovali na raznolikih delavnicah, letos pripravljenih tudi v luči naziva Zelene prestolnice Evrope.

Pripravili so jih mladi taborniki, poleg njih so sodelovale druge organizacije in službe. Škornjev jim kljub slabi vremenski napovedi ni bilo potrebno obuti, otroci pa so sodeč po živahnih obrazih zelo uživali. Na dogodek je prikolesarila evropska komisarka Violeta Bulc, obiskala pa jih je tudi Mateja Kunc z Mestne občine Ljubljana, sporočajo iz Zveze tabornikov Slovenije.

              Igre potegnejo mlajše in starejše. Foto Leon Vidic/Delo

 

Vodnica Tinkara je povedala: »Delavnice so zelo raznolike, kar mi je všeč. Vodijo jih GG-ji (starejši osnovnošolci) in tako dobijo stik z otroki ter se navadijo na svoje prihodnje delo kot vodniki. Tudi če jim ne gre najbolje, jim vodniki, ki s svojo skupino otrok pridejo na njihovo delavnico, pomagajo in se tako skupaj učijo.«

Dva mlada udeleženca sta povedala, da jima je bil všeč orientacijski labirint, hoja na višini, katapult, ekipno tekmovanje v streljanju z loki in mehkimi puščicami ArcheryWars, Tačke pomagačke - terapevtske živali in predstavniki slovenske policije.

Na eni izmed točk so se zbirali tudi starejši taborniki, tam je Mateja povedala, da je dobro, ker se srečajo z vsemi taborniškimi prijatelji, ki jih celo leto ne vidijo. Drugače se ne bi dobili v takšnem številu. Glavna organizatorka Manca pravi, da je k uspešnemu dogodku pripomogla dobra energija med sodelavci. Vsi so bili pripravljeni pomagati in so vedeli, kaj je treba postoriti. Dobro je potekala tudi komunikacija z organizatorji Urbanega izziva, ki bo potekal jutri.

              Tudi za malce adrenalinske dejavnosti je vrsta. Foto Leon Vidic/Delo

 

Zvečer, od 20. ure naprej, so praznovanje nadaljevali s koncertom skupine Mi2, Vlada Kreslina in taborniškega Kazenskega voda.

Jutri naprej

Jutri bo v središču Ljubljane potekal še Urbani izziv, dogodek s 30 vznemirljivimi telesnimi in miselnimi preizkušnjami, ki bodo v pogon spravile 50 tekmovalnih ekip. Pridite navijat zanje in preizkusite tudi svoje spretnosti na nekaterih izmed preizkušenj.

Točke, ki vam bodo vzele sapo že ob ogledu, bodo steber poguma, hoja po Ljubljanici, zelena energija, tekma s časom, megleni poligon, reševanje iz vozila ter mnoge druge športne, pustolovske, terenske in tematske naloge, obljubljajo taborniki.

Tudi pri tem dogodku se bodo osredotočili na aktivnosti, s katerimi bodo poskrbeli, da Ljubljana (p)ostane še bolj zelena prestolnica. Na dogodku bosta dve informativni točki, med 9. in 12. uro na Prešernovem trgu, od koder bodo skupine odhajale, med 12. in 16. uro pa v Tivoliju, kamor se bodo vračale.