Leon Behin novi generalni direktor direktorata za vode

Vlada imenovala generalnega direktorja Direktorata za vode in investicije na ministrstvu za okolje in prostor.

Objavljeno
29. april 2015 19.07
sfa*Behin Leon
M.K., gospodarstvo
M.K., gospodarstvo

Ljubljana - Vlada je z 8.  majem imenovala Leona Behina na položaj generalnega direktorja Direktorata za vode in investicije v Ministrstvu za okolje in prostor (MOP), in sicer za dobo petih let, z možnostjo ponovnega imenovanja.

Leon Behin, dosedanji v. d. generalnega direktorja Direktorata za vode in investicije, je svojo poklicno pot pričel na Občini Kočevje, kot načelnik oddelka za okolje in prostor ter kasneje direktor občinske uprave, nadaljeval kot direktor Komunale Kočevje in direktor Zbornice komunalnega gospodarstva, od leta 2012 pa je zaposlen na MOP.

Po izvedenem javnem natečaju za položaj generalnega direktorja v Direktorata za vode in investicije v MOP je posebna natečajna komisija izvedla postopek ugotavljanja strokovne usposobljenosti in primernosti kandidatov za ta položaj ter na podlagi Standardov strokovne usposobljenosti z merili za izbiro in metodami preverjanja usposobljenosti uradnikov na položajih v državni upravi ugotovila, da je Leon Behin primeren kandidat za navedeni položaj.