Voda v krogu
pet, 21.04.2017, 06:00
Voda v krogu
V državi nas ni toliko, da se ne bi mogli dogovoriti o rešitvah za vse.

Slovenija je med prvimi državami, ki se je deklarativno zavedla pomena čiste vode in pravico do nje zapisala v ustavo. To je dobro, vendar le korak skozi vrata ogromnega labirinta neustreznih predpisov, praks in odločitev, meglenih območij brez osvetljenih robov in zaprtih prostorov, kjer nekaj uradnikov poskuša izumiti luč, navzven pa je slišati le to, da jih je premalo in da ni denarja.

Zakonodaja o vodi bi morala celostno zajemati celoten vodni krog, ne drobnjakarsko vsake vloge vode posebej, pravi stroka, tako vodarska kot inženirska in naravovarstvena. Dodaja, da je ministrstvo za okolje in prostor, kjer pišejo zakonodajo, med najmanj pomembnimi ministrstvi v vladi, še huje je, da ozke ekipe na njem gotovo delajo po navodilih nekoga, saj ne upoštevajo nobenih pripomb stroke. Ta bi pomagala, če bi ji le dali možnost, s tem pa bi odpadlo tudi tarnanje, da je ministrstvo kadrovsko podhranjeno. V državi nas vendarle ni toliko, da se ne bi mogli dogovoriti o najboljših rešitvah za kakovostnejše življenje vseh.


Za plačilo s kartico, Paypalom ali preko UPN (plačilni nalog), obiščite stran www.delo.si/digitalno in izberite paket po vaši meri. Imamo tudi takega z izdatnim popustom za naročnike na našo tiskano izdajo! Nato sledite navodilom za registracijo, v sklopu katere boste sklenili tudi digitalni naročniški paket.

Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Dela, d.o.o.
Preberite posebne pogoje, povezane z digitalnimi naročninami.
Prijavi sovražni govor