Alenka Bratušek k povezovanju vabi levo sredino

Zagovarjali bodo tržno gospodarstvo in socialno državo. Včerajšnji rezultat komentira kot slab.

Objavljeno
26. maj 2014 15.47
Posodobljeno
26. maj 2014 15.47
Predsednica vlade Alenka Bratušek na izjavi po sestanku s predsatvniki Civilne zaščite, Ljubljana, 10.Februar2014
Pi. K., Delo.si, T. S. notranja politika
Pi. K., Delo.si, T. S. notranja politika

Ljubljana - Predsednica vlade, ki opravlja tekoče posle, Alenka Bratušek bo stranko, s katero bo nastopila na predčasnih parlamentarnih volitvah, ustanovila v soboto.

Na tiskovni konferenci je sporočila, da si bo prizadevala za povezovanje leve sredine in za oblikovanje vlade, ki bo Slovenijo risala kot državo, ki bo med najboljšimi v Evropi.

Prepričana je, da ima leva sredina velik potencial, a zaradi razdrobljenosti je rezultat tak, kot je bil včeraj na evropskih volitvah.

Včerajšnji izid komentira kot slab. Prepričana je, da bi Jože Mencinger prišel v evropski parlament, če se ne bi zgodilo, kar se je. Vzrok, da je nesporna zmaga pripadla konservativnemu bloku, vidi v razdrobljenosti levosredinskih strank, ki se morajo po njenem mnenju nujno začeti povezovati.  »Naša skupna odgovornost je, da se ta scenarij ne ponovi na parlamentarnih volitvah,« je dejala.

Stranka Alenke Bratušek si bo prizadevala za uspešno tržno gospodarstvo in socialno državo. K povezovanju, kot je dejala, vabijo prav vse stranke na levi sredini. »Tudi s SD smo uspešno sodelovali in kljub razlikam uspeli poiskati rešitve, ki so v dobro državljank in državljanov,« je dodala. 

Bratuškova odstopov predsednikov strank DL in SD ni hotela komentirati, saj da je to njihova interna zadeva.