Anketa Dela: Obsojeni politiki naj se umaknejo

Večina: Sodišča niso bolj učinkovita, obsojen politik ne more obdržati funkcije, država naj pomaga podjetjem v težavah.

pon, 17.06.2013, 06:00

Ljubljana – O tem v slovenski javnosti ni dvoma, kaže anketa Dela. Kaže pa tudi, da javnost ni enotna o privatizaciji podjetij in o sodbi v primeru Patria.

Slovenska javnost ne pritrjuje nekaterim opažanjem, da so sodišča v zadnjem času bolj učinkovita kot v preteklosti. Največ jih je prepričano celo v nasprotno, da so zdaj manj učinkovita, kaže anketa Dela.

Tako je na vprašanje, ali so po njihovem mnenju sodišča v zadnjem času bolj, enako ali manj učinkovita kot v preteklosti, odgovorilo 43 odstotkov anketiranih. Da je učinkovitost sodišč zdaj enaka kot v preteklosti, jih ocenjuje 31 odstotkov, da so bolj učinkovita, pa le 19 odstotkov.

O manjši učinkovitosti sodišč so prepričani zlasti simpatizerji SDS (med njimi je takih kar 65 odstotkov). Nezadovoljna z učinkovitostjo sodstva je tudi najmlajša skupina anketirancev, starih od 18-25 let (64 odstotkov). Da so sodišča zadnje čase bolj učinkovita, pa izstopajoče opažajo simpatizerji Pozitivne Slovenije (45 odstotkov jih pravi, da so bolj učinkovita).

Politično motiviran proces?

Ljubljansko okrajno sodišče je v zadevi Patria izreklo tri obsodilne kazni. Obsojeni so v odzivih na to odločitev sodišča večkrat zatrdili, da gre v tej zadevi za politično motiviran proces. Kaj pa o tem meni slovenska javnost? Kot kaže anketa Dela, ni enotnega mnenja. Politično motiviran proces v tej zadevi vidi 38 odstotkov vprašanih. Večji del, 49 odstotkov, pa jih je nasprotnega mnenja.

Da je šlo za politično motiviran proces, so najbolj prepričani simpatizerji SDS (74 odstotkov), študenti (65 odstotkov), anketiranci, stari 18–25 let (53 odstotkov) ter anketiranci z osnovnošolsko (57 odstotkov) in poklicno izobrazbo (54 odstotkov). O nasprotnem pa so najbolj prepričani simpatizerji PS (75 odstotkov) in SD (74 odstotkov) ter anketiranci z visokošolsko izobrazbo (59 odstotkov).

Umik obsojenih politikov

Ali politik, ki je bil pravnomočno obsojen, še lahko obdrži svojo funkcijo? Slovenska javnost je trdno prepričana, da ne. Na vprašanje, ali menijo, da bi se moral politik, ki je pravnomočno obsojen, umakniti iz politike, je namreč pritrdilno odgovorilo kar 93 odstotkov vprašanih. Obsojenim (pravnomočno seveda) politikom se v prihodnje torej obeta nesporen konec kariere.

Privatizacija državnih podjetij

Eden od ukrepov za izhod iz krize, ki jih vlada napoveduje, počasi pa tudi že začenja uresničevati, je privatizacija državnih podjetij – natančneje rečeno podjetij, v katerih ima država lastniške deleže. Kolikšno podporo ima za to v javnosti? Deljeno. Privatizacijo podpira večina, 52 odstotkov sodelujočih v anketi Dela, vendar ji 41 odstotkov nasprotuje.

Edina skupina, ki ne podpira privatizacije, so anketiranci, stari od 18 do 25 let: 63 odstotkov jih ne podpira, 37 odstotkov jih podpira.

Državna pomoč podjetjem

Je prav, da država pomaga podjetjem v težavah? Je. Tako je prepričanih več kot tri četrtine, 78 odstotkov vprašanih. Proti državni pomoči zasebnim podjetjem je le 17 odstotkov vprašanih. O tem vlada visoko soglasje. Nobena skupina anketiranih ne izstopa z drugačnim mnenjem.

–––––

Naročnik ankete je uredništvo Dela. Telefonsko anketiranje je 11. in 12. junija 2013 na reprezentativnem vzorcu 404 odraslih državljanov opravil oddelek za tržne raziskave Dela Stik. Nekatera odstopanja sociodemografske sestave anketirancev glede na sestavo odraslega prebivalstva Slovenije popravlja uteževanje s kombiniranimi utežmi.

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se

Komentarji

Prikaži: starejši prej
51 komentarjev
Odyn

@vest: tega, da se slovenski jezik piše z malo začetnico, pač ne veš?

18. junij 2013, ob 16:33:44
vest

Hej narokomauh če že hočeš kaj ugovarjat smo v SLO in tu je veljaven Slovenski jezik. Če ga ne znaš pejd kam drugam komentirat.

18. junij 2013, ob 11:21:00
vest

Zofka spet se lažeš
1. Kučan je živel v državni hiši kot funkcionar., to je v času politične funkcije.
Tako kot imajo danes poslanci v Ljubljani poslansko stanovanje za čas svoje poslanske funkcije. Ko jim funkcija preneha, morajo stanovanje vrntiti.

Ni res da je čivel v hiši kot funkcijonar ampak kot vsak državljan, ki je imel državno stanovanje in ga je kasneje odkupil po veljavni zakonodaji.

18. junij 2013, ob 11:19:04
vest

To je ta greznica, ko sodnica višjega sodišča napiše nekaj takega!

kaj je napisala narobe?

18. junij 2013, ob 11:16:26
sofia

Kakšna smrdljiva rdeča greznica je Slovenija, se vidi tudi iz tega:

Spodaj sem napisala, da bodo afero Patria zavlačevali in izkoriščali za nadaljnjo diskreditacijo in blatenje Janše.
Poskusili jo bodo uporabiti za izločitev Janše iz politike. Kot je napovedal Danilo Turk: Janšo je treba odstraniti.

Zavlačevanje se je že začelo. Sodnica je na dopustu ... Janši "ne morejo" poslati sodbe, da bi se na njeni osnovi lahko pritožil ... GNUS.

Nato se bo zgodilo, kot sem napovedala: Višje sodišče bo sodbo potrdilo in jo tako naredilo pravnomočno.
Propagando, da se morajo "pravnomočno obsojeni" izločiti iz politike, so že začeli. Glej članke v Delu.

Kako deluje rdeča mafijska država, se vidi iz tega:

Na višjem sodišču bodo seveda odločali "NAŠI", taki kot sodnica Vesna Bergant Rakočević (ki je ČESTITALA sodnici Klanjškovi za obsodilno sodbo!),
žena "NAŠEGA" voditelja Odmevov na nacionalki:

»Nisem si mislila, da bom sama v živo sploh kdaj, kaj šele tako hitro, priča histeričnemu joku ljudi zaradi prizadetih čustev do nekega politika«, pravi sodnica in nadaljuje, da jo je ta asociacija doletela ravno tisto sredo, ko je bila razglašena prvostopenjska sodba v zadevi Patria. Gospa je iz sobe na sodišču, kjer so imeli sejo pritožbenega senata (višjega sodišča), gledala na park pred sodiščem, kjer je po njenih besedah zmerno razgreta množica zahtevala »pravično sodbo«. Narekovaja pri tem je postavila sama. Množica jo je dekoncentirala pri izredno strokovnem delu, pomislila je, kaj pa če bi njih vprašala, kaj bi bilo prav v njenem primeru. Kakšna ironija usode, piše Rakočevićeva, sodniki se mučijo z ugotavljanjem dejstev, branjem debelih komentarjev in sodne prakse, tehtanjem, ljudstvo pa ve, kako je prav, ne da bi se mu bilo treba ubadati z vsem tem. Ni ji bil prijeten pogled, ko so po razglasitvi sodbe ljudje bruhnili v severnokorejski jok, bilo je bridko.
*********
To je ta greznica, ko sodnica višjega sodišča napiše nekaj takega!

18. junij 2013, ob 09:40:40
sofia

bob 1
"To,kar že nekaj časa vaš idol laže vi jemljete za resnico."
Napiši konkretno: Kaj sem se zlagala?

18. junij 2013, ob 09:20:22
sofia

bob 1
1. Kučan je živel v državni hiši kot funkcionar., to je v času politične funkcije.
Tako kot imajo danes poslanci v Ljubljani poslansko stanovanje za čas svoje poslanske funkcije. Ko jim funkcija preneha, morajo stanovanje vrntiti.
2. "Kolikor se spomnim je Kučanova hčerka imela štipendijo od Smelta in ne od nobene državne ustanove. "
HA HA HA
Kot da Smelt ne bi bil v državni lasti! Direktor pa Kučanov človek (saj drugače ne bi mogel biti direktor Smelta!).

18. junij 2013, ob 09:18:16
Stari gad

Neznan

Izdajalce peče in boli. Zopet so se postavili zoper lasten narod. In znova so izgubili, znova so na strani, ki jo velika večina obsoja in prezira.

Seveda pa ne preseneča, da izdajalci podpirajo obsojene kriminalce. Navsezadnje so tudi pred Dolfetom pokleknili ter mu obljubili večno zvestobo. Tudi danes bi postopali enako. Ne glede kdo bi ponudil pomoč izdajalec, le ti bi roko prijeli ter nastopili proti sonarodnjakom.
17. junij 2013, ob 19:02:49

You fucker,keep your rotten mouth shot.You son of a bitch!The people who you accuse to be izdajalci,they are in Huda jama and numerous mass graves throughout Slovenia.They are dead heroes who were truly fighting for their home land.Your idols were fighting for the revolution which impose communism on our beloved homeland.You bastard are so brain washed that you can not comprehend what is what.So,I strongly suggest to you that you keep your rotten mouth shot from now on and distant future,you bastard cock sucker!!!!

17. junij 2013, ob 22:35:26
lek

sofia

Kje je moj denar?

Cita... denar je mlajših cipah.
Povej po resnici , si cita ali cipa ?
Najbrž oboje!

17. junij 2013, ob 21:10:20
bob 1

Novi_butalec.Nisem vedel,da je lahko vrstna hiša protokolarna vila.Nekateri ste tako zaslepljeni,da vam ni več pomoči.V bodoče ne mislim več komentirat take neumnosti,ker so daleč pod nivojem.

17. junij 2013, ob 19:11:55
Neznan

Izdajalce peče in boli. Zopet so se postavili zoper lasten narod. In znova so izgubili, znova so na strani, ki jo velika večina obsoja in prezira.

Seveda pa ne preseneča, da izdajalci podpirajo obsojene kriminalce. Navsezadnje so tudi pred Dolfetom pokleknili ter mu obljubili večno zvestobo. Tudi danes bi postopali enako. Ne glede kdo bi ponudil pomoč izdajalec, le ti bi roko prijeli ter nastopili proti sonarodnjakom.

17. junij 2013, ob 19:02:49
m.ginko

Staro pravilo - zrežirana in programsko usmerjena anketa z definiranimi odgovori.
Kdo je režiser in avtor pa je razgledanim bralcem popolnoma jasno. Tako je prikazana pobožna želja
avtorjev , seveda pa ne smemo pozabiti pohvaliti pomoči za take želje - časopisa DELO.

17. junij 2013, ob 18:06:35
novi_butalec

@bob in papiga

Kučan po Jazbinškovem zakonu ne bi smel kupiti protokolarne vile (vile, ki je pripadala funkciji). Zadevo so malo prekvalificirali in Milan je lahko "zakonito" kupil hišo. Razlika v ceni je malo večja od 200.000 EUR, kolikor KPK očita Janši.

17. junij 2013, ob 17:51:09
novi_butalec

Z veseljem bi pritrdil mnenju, da naj se obsojeni umaknejo. Žal pa je v naši ljubi Sloveniji tako, da obsojajo samo desničarske politike. Postopki proti Jankoviću, recimo, spijo globoko spanje pravičnega. Do zastaranja.

In v teh razmerah postaja sodstvo orodje v rokah političnega boja. Obsodiš svojega nasprotnika, ki ga ne moreš poraziti v političnem boju in imaš mir.

17. junij 2013, ob 17:49:10
Gunface

..na Delu so znova potrdili da so bodisi imbecili pa pa namerni lažnivci, ki imajo bralce za debile..

..v anketi najprej ljudi sprašujejo .."ali menite, da bi se moral PRAVOMOČNO OBSOJENI politik umakniti iz politike ali
ne ??"

..potem pa ljudem pišejo, da so v anketi ugotovili, da ljudje menijo večinsko..da "OBSOJENI politiki naj se umaknejo "

..torej so kot vidimo na Delu , ki ne ločijo kaj je pravnomočna obsodba in kaj je obsodba ( na prvi stopnji) in je bistvena razlika...oin so imbecili ali pa zavestno lažejo in menijo, da so ljudje, ki jih prebirajo tako neumni in debilni, da te bistvene razlike ne vidijo ali ne poznajo...

17. junij 2013, ob 16:26:07
papiga

sofia- tebi se pa res alarmantno slabša? Kakega vraga pa ima nakuš hiše Kučana, po zakonu Jazbinška, kot še nekaj 100.000 drugih slovencev, s tem, da za lopove v politiki ni prostora? Kaj ima obsjenec Janša s Kučanovo hišo?
Kučan je spoštovana oseba, bivši prdsednik, katerega bi še danes volilo več kot 60 % ljudi, če bise tako odločil, Janša je pa običajen koruptivni lopov, obsojenec, ki je kradel lasten narod 20 let. Najprej je prodal orožje za svoj žep, v vrednosti 1 miljarde DEM, to je sedanjih 500 miljonov eurov, potem nas je okradel z mesta predsednika vlade. In ti to gnido primerjaš s spoštovanim bivšim predsdnikom republike? Ti imaš Janševe besede za relevantne?
Ja, vsi mi komunisti, ki nismo zblojeni kot ti in tebi podobnih 15 %, imamo sorodnike in istomišljenike v Avstriji in naFinskem, in zato sodimo koruptivnemu obsojencu Janši. Mi vsi delamo na tem, da se komunizem vrne, a ne? In tzi in janša in podobni boste upam kje na čistini, ko bo naslednjč treščila strela. Da te ni sram, tako grdo lagati, da si ne snameš plašnic, ampak zanimiva je tudi ugotovitev strukture, kdo voli Janšo in SDS, nedokončnana ali končana osnovna šola in poklicna šola. To je vaš domet. In vsi vi, se imate za eksperte na področju kriminologije, financ in sodstva. Ko je treba braniti obtoženca Janšo, si umišljate, da ste enaki Draghiju a ne? ja pa ja, sploh taki kot je ta zblojenka, ki nima absolutno problema s tem, da napiše nekaj stavkov laži, da potem le na papirju izgleda, kakšnega obsojenca protežira. Da te ni sram. A res nimaš ne pameti, ne sramu?

17. junij 2013, ob 16:09:51
bob 1

Sofija.Zato,ker ste zavedeni pišete neresnico.To,kar že nekaj časa vaš idol laže vi jemljete za resnico.Kučan je kupil hišo v skladu z Jazbinškovim zakonom tako kot vsi drugi.Je pa res da so nekateri imeli hiše,nekateri pa stanovanja od garsonjere pa do več sobnih.Kar se pa hčerke tiče pa tudi ni res.Kolikor se spomnim je Kučanova hčerka imela štipendijo od Smelta in ne od nobene državne ustanove.

17. junij 2013, ob 16:08:28
sofia

Enkrat se bo treba začeti tudi spraševati:
KDO JE ODGOVOREN ZA UNIČEVANJE UDBOVSKIH ARHIVOV?
No, saj je jasno kdo.

17. junij 2013, ob 16:07:08
sofia

Kje je naš denar?

http://www.youtube.com/watch?v=e8_ZMSfoqUc

17. junij 2013, ob 16:03:39
Gunface

..@sofija..narobe..Jaklič okoli t.i. finskih dokazov ne pravi direktno, da bi jih bilo treba izločiti, temveč, da bi sodišče takoj, ko se je pojavil dvom v njihovo skladnost s slovenskim pravnim redom, moralo sodišče oz. sodnica proces takoj prekiniti in za mnenje o tem vprašati Ustavno sodišče....

17. junij 2013, ob 16:02:53
sofia

bob 1
Kučan je na nelegalen način pridobil državno hišo v Murglah. Vredno pol milijona (za tak denar enako hišo prodaja Stanovnik).
Državna firma je plačala šolnino njegovi hčeri na Harvardu.
Kako so Ano poslali v ZDA je zanimiva zgodba ....
*******************
Seveda je pa Slovenija Avgijev hlev .... gore nesnage in nihče se ne loti razčiščevanja ....

17. junij 2013, ob 15:54:34
sofia

dolhermitja
"Videli so finske dokaze. Pa so na vse kriplje hoteli, da se izločijo, saj so obremenilni."
1. Pravniki (Jaklič, Šturm, Čeferin, Krivic, Demšar, Hriberšek ... so pojasnili zadeve.
2. Jaklič zagovarja stališče, da bi MORALI BITI DOKAZI S FINSKE izločeni, ker ne ustrezajo slovenskim standardom. Sodišče je ravnalo arbitrarno (česar v tako pomembnem procesu absoluto ne bi smelo). Spomnimo: v primeru Balkanski bojevnik so bili nezakonito (po naši ustavi in zakonih) pridobljeni dokazi izločeni.
Zato se proces proti Janši ne bi smel niti začeti.
3. Ti po naši zakonodaji pridobljeni "dokazi" so samo rekla kazala.
Kdo (konkretno) je obljubil "nagrado" (kakšno nagrado konkretno?), kdaj (konkretno), na kakšen način (konkretno).
Kaj (konkretno!) je Janša obljubil za domnevo "nagrado"?
4. Za podrobnosti si oglej intervju z Janšo.

http://ava.rtvslo.si/#ava2.169325351;;

17. junij 2013, ob 15:48:53
sofia

BIKmastif
ČISTA DESETKA!

17. junij 2013, ob 15:33:13
Hong Kong

Komentar je kršil Pogoje komentiranja na spletnem portalu Delo, zato je bil izbrisan.

17. junij 2013, ob 15:28:01
Gunface

..bebček Dolher ni mogel strokovno ali argumentno ovreči nič od napisanega, kjer sem argumentno dokazal, da je bodisi lažnivec ali pa je bebec, ki zadev ne pozna in jih strokovno razume..

17. junij 2013, ob 15:25:28
dolhermitja

Bravo "Gunface"!
Lahko dodaš samo še "howgh, govoril sem", pa bo tvoja "resnica" popolna. Daj LIPE, malo se spusti v dogodke med trajanjem te obravnave, pa ti bo jasno, kako so "vlekli". Seveda Janezku ni bilo treba biti zraven, kadar ni bilo vprašanj za njegovo osebico. Preštej pa, kolikokrat so odložili razpravo, ker je imel "državne obveznosti". Malo odpri oči, bicek SDS-ovski. Po stilu tvojega "disputa" pa lahko sklepam, da si multinick Božidar, saj je tako, kenede.
Prijazen pozdrav,
Mitja

17. junij 2013, ob 15:09:58
bob 1

X faktor.Za ta podatek nisem vedel.Upam,da bodo raziskovalni novinarji to raziskali.Če je res se vam bom opravičil,če pa ni res pa je ta podatek nastal v laboratoriju SDS,kjer imajo veliko podatkov iz UDBE,ki so jih ukradli.

17. junij 2013, ob 14:19:41
Akuna Matata

re: država naj pomaga podjetjem v težavah.

Ce to pravi 75% ljudi, potem je pac toliko povsem bedastih. To je tako neumno, kot ce bi rekel, da naj se tisti, ki imajo po 300 Evrov mesecnih dohodkov, vzamejo skupaj in odkupijo Mercator (da bi potem vrnili tistih 1,1 mrd, ki jih ima Mercator).

17. junij 2013, ob 14:11:48
Gunface

..Dolher piše laži ali je bedak, ki o zadevah nima pojma...

..Janez Janša je bil prisoten na vseh obravnavah, ki so bile nujne in zakonsko obvezne..in če bi Dolher poznal pravo, bi vedel,, da v takem procesu ni vedno nuijna prisotnost osumljenega, torej Janša ni vplival na dolžino postopka..torej Dolher laže ali pa o zadevah nima pojma..

..Dolher tudi laže v delu kjer pravi "Ko izločitev ni uspela, so pa vlekli, kolikor se je le dalo", saj če preverimo se Janez janša in njegov odvetnik, nista pritožila na sklep sodišča, da te sporne dokaze sprejme in še prej povedala, da se ti dokazi na Janeza Janšo itak ne nanašajo..

..da pa sodnica zavlačuje z pismeno obrazloženo sodbo je jasno, saj je izrek sodbe itak prebrala ob izreku in kot vemo, odvetnik Matoz niti prepisa tega ne dobi..????

..torej iz navedena lahko ugotovimo da je Dolher lažnivec ali pa je popoln bedak, ki zadev ne pozna ali jih strokovno in vsebinsko razume..

17. junij 2013, ob 13:47:56
vest

ej ej elažnjiva zofi spet jih krešeš.
zdaj bodo pa zavlačevali in zavlačevali z nadaljnimi postopki .... vse z namenom, da bodo lahko nadaljevali z nadaljnimi diskreditacijami ...
V ravnanju rdeče beštije je nekaj peklenskega ....

Dej ti meni povej kdo je založil depeše tko za kašno leto a? A je bla rdeča beštija.
Kolko so ti zaslepljena oseba to meji že na bolezen.

17. junij 2013, ob 13:43:52
vest

hej x faktor od kje ta podatek o denarju??

17. junij 2013, ob 13:38:07
x faktor

@bob 1
»Sedaj pa konkretno.Janša je približno 20 let mlajši od Kučana sedaj pa primerjajmo njuno lastništvo«
No pa dajmo: Janša ima vsega premoženja skupaj 382.300 €, Kučan pa samo v eni banki v davčni oazi 220.324.956,30 $ ali 165.161.136,66 € (stopetinšestdeset MILIONOV stoenainšestdeset tisoč in stosedemintrideset evrov) po današnjem tečaju. Sicer bančni izpisek z dne 31.1.2013 nosi ime Kučan Štefanija kar pa ne spremieni dejstva. Seveda ves ta denar sta zakonca Kučan pridobila na povsem pošten način – kajneda!!??

17. junij 2013, ob 13:33:55
dolhermitja

A bejž no bejž Zofka. A da zavlačuijejo. Ja kdo vraga je pa dve leti zavlačeval in se izogibal sodišču. Dol se vsedi, pa malo premisli, če imaš težave z odgovorom. Pa še to malo pomisli. Kot obtoženci so imeli tile nasprotniki rdeče beštije vpogled v spis. Videli so finske dokaze. Pa so na vse kriplje hoteli, da se izločijo, saj so obremenilni. Ko izločitev ni uspela, so pa vlekli, kolikor se je le dalo. Daj Zofka, pomiri se. Lopovi so lopovi in zadeve se ne sme gledati skozi pripadnost neki politični opociji. Zaradi takega razmišljanja kot je tvoje, se postopki nikamor ne premaknejo že nekaj let. Vsak, ki ga dobijo s prsti v marmeladi začne cviliti, da je to politična gonja. A ko je kradel, je kradel politično? Kradel je za svojo rit, in zanjo naj tudi plača. To razumeš, ali ti je treba posebej narisati. Da nisi morda iz Miheljakove kvote, nekakšna vernica SDS. Če si, potem moje pisanje pozabi, ker si itak indoktrinirana in ne boš ne hotela ne zmogla razumeti, v čem je point.
Prijazen pozdrav,
Mitja

17. junij 2013, ob 13:26:15
Gunface

Anketa Dela: Obsojeni politiki naj se umaknejo .... naslov v Delu...

..vprašanje pa je bilo "Ali politik, ki je bil pravnomočno obsojen, še lahko obdrži svojo funkcijo? "

17. junij 2013, ob 13:23:21
baubau

1.Ankete so nesramna manipulacija z državljani!2:"Slovenska javnost"in t.i.javno mnenje ne obstajata-obstajajo samo bolj ali manj zmanipulirani državljani,ki so povrh tega še celo pripravljeni sodelovati pri tem zavajanju samih sebe.

17. junij 2013, ob 13:21:22
sofia

"Anketa Dela: Obsojeni politiki naj se umaknejo."
Kako PREDVIDLJIVO.
Rdeča beštija nadaljuje z uresničevanjem svojega načrta: Janšo je treba odstraniti iz politike (Danilo Turk za Mladino).
Pet let so izkoriščali montiran proces proti Janši za njegovo diskreditacijo. Obsodili so ga (trenutno se ne more niti pritožiti, ker je šla sodnica na dopust in mu "ne morejo" poslati sodbe ....), zdaj bodo pa zavlačevali in zavlačevali z nadaljnimi postopki .... vse z namenom, da bodo lahko nadaljevali z nadaljnimi diskreditacijami ...
V ravnanju rdeče beštije je nekaj peklenskega ....

17. junij 2013, ob 12:55:10
vest

Ti novi_butalc a na Tovšakovo pa na Prijatla,Lovšina na velikega lopova Bavčarja pa na tvojega Janšo prav tako komunista si pa pozabu ?

Sicer mi pa res ni jasno kaj ma politična barva tle. Lopov je lopov al po tvoje je levi lopov slabši od desnega??

17. junij 2013, ob 12:16:20
novi_butalec

bob, nikar ne pretiravajte. Saj veste, koliko je bilo "zgrešenih" investicij = kraj v SFRJ? Toliko jih je bilo, da je država razpadla.

Sicer pa tudi danes kradejo večinsko komunisti (Zidar, Janković, ... velika večina tajkunov je pač ex-komunistov)

17. junij 2013, ob 12:06:44
bob 1

Komunisti gor ali dol.Dejstvo je,da komunisti nikoli niso toliko kradli kot se je pokradlo v zadnjih 20-tih letih.Sedaj pa konkretno.Janša je približno 20 let mlajši od Kučana sedaj pa primerjajmo njuno lastništvo.Je pa res,da sta bila oba komunista.

17. junij 2013, ob 11:55:12
Diaz

@BIKmastif - Mozetič NI t.im. komunistični sodnik, pa je kljubtemu sprijen in pa degeneriran;

KAJ torej ???_______________________

17. junij 2013, ob 10:01:23
ups

Nek tip se med vožnjo proti njemu neznanemu mestu zave, da se je izgubil. Zagleda moškega na cesti in ga prosi za pomoč:
"Oprostite, mi lahko pomagate? Obljubil sem prijatelju, da se ob dveh dobiva, sedaj pa zamujam in sploh ne vem, kje sem..."

"Seveda. Ste na zemljepisni širini Sever 44*30'18" in na zemljepisni dolžini Vzhod 18*36'20", in ura je 12.23 in 35 sekund, danes pa je 2. marec 2013, temperatura pa je 10 stopinj Celzija."

Človek v avtu čudno pogleda in vpraša: "Vi ste pa gotovo javni uslužbenec, a ne ?!"
Ta mu odgovori: "Res je. Kako ste pa to ugotovili?"

Moški v avtu odgovori: "Ker je vse, kar ste mi povedali, tehnično gledano, brezhibno, v praksi pa je popolnoma neuporabno. Saj sem kljub vašim natančnim informacijam na istem, kot sem bil prej..."

Tip na cesti ga jezno vpraša: "Vi ste pa gotovo politik, a ne?"

Tip v avtu je dokaj presenečen: "Res je ... po čem pa to sklepate?"

Moški s ceste mu odgovori: "Dokaj enostavno: vi ne veste, kje ste, niti ne veste, kako ste do sem prišli, in še manj v katero smer bi morali iti. Nekomu ste obljubili nekaj, česar ne morete izpolniti, in sedaj upate, da vam bo nekdo drug rešil težavo. Pravzaprav ste v istem dreku, v katerem ste bili, preden sva se srečala...Vendar iz nekega čudnega razloga sedaj zgleda, kot da sem za to kriv jaz !!"

17. junij 2013, ob 09:53:13
BIKmastif

Komunist pozna samo stanje, ko je on na oblasti. Drugega stanja, kot samo tega, ne pozna. Kaj drugega preprosto ni v njegovem 'sistemu' razmišljanja.

Če komunistu preprečiš krajo, bo začel ubijati.

Če ga spraviš proč od korita, (p)ostane terorist! V resnici je vedno terorist, če je na oblasti ali če ni! Le da na oblasti dosti laže skrije svoje prave namene.

Laže zanika, kaj v resnici je, če si sam kreira pravila in potvarja resnico o sebi.

Pravila si itak sam postavlja in jih zato sam tudi krši. Od drugih se sicer pričakuje, da se jih držimo, a če se jih kdo ne drži, se od nas vseeno pričakuje, da se jih mora.

Tega pa seveda nihče ne pričakuje recimo od Jankovića! Ali od kučana, ali koga od ožje, posvečene komunistične tolpe!

Od komunističnih pravnikov in sodnikov se pričakuje, da bodo sodili tako, da bo prav tistim in tistemu, ki jih je tja postavil, da presojajo.
Saj ji ni nastavil tja zato, da bi zagotavljali enakost med ljudmi in njihovo enakost pred zakoni v državi! Ali da bi delili Pravico, ali še kako drugače promovirali demokracijo.

Na kaj takega komunist nikoli ne bo pristal!
Pristal bo le na takšno tekmo, v kateri je sam že na cilju.

Pokvarjenost slovenskega socializma, s tem pa tudi slovenskega komunizma, se kaže v tem, da se je takšen kot je vrinil v EU, ki pa, vsaj deklarativno, zagovarja temu ravno nasprotne cilje!

kučan se ni nič spremenil! Le kako naj takšen človek karkoli spremeni v tej državi?! Že sama beseda 'sprememba' mu je mu je mučna. Sam pojem spremembe ga sili na bruhanje!

Tisti, ki so pisali slovensko ustavo in pravila igre, po katerih zdaj država hira in narod skupaj z njo, so določljivi in se svoji odgovornosti ne morejo izogniti.

Ker če narod sprejme, da smo zdaj vsi krivi za to, potem si je res sam spisal sodbo..b.b.b.

17. junij 2013, ob 09:49:43
Diaz

sodišča v Sloveniji niso učinkovita - pač pa skorumpirana in dobesedno gnila ( krivosodno sociopatsko oblastniško degenerirani t.im. sodniki, sprijene in pa prodane, vulgarno rečeno "voljne" t.im. sodnice ! ... ).

17. junij 2013, ob 09:32:45
ups

V Sloveniji se bo to zgodilo v naslednjem stoletju! Dokler so nekateri Slovenci tako pokvarjeni, ne pričakujmo od njih poštena dejanja!

17. junij 2013, ob 09:22:11
vest

Pri nas lahko vsak kreten ki ima pet minut časa lahko toži kogar koli brez posledic. To pa v demokratičnih državah ne gre tako.

A ja Kako pa gre v demokratičnih državah???

17. junij 2013, ob 09:20:39
x faktor

Se strinjam z naslovom ampak šele takrat ko bo v Sloveniji uvedeno neodvisno ne pa komiunistično sodstvo. Dokler nas tožijo in nam sodijo moralni izprijenci zločinskega sistema pa to ne pride v upoštev. Pri nas lahko vsak kreten ki ima pet minut časa lahko toži kogar koli brez posledic. To pa v demokratičnih državah ne gre tako. Najprej lustracija potem pa umik vseh obsojenih politikov.

17. junij 2013, ob 09:03:44
krivica

škoda časa in denarja za ankete. Nikoli niso realne, ker je anketiranih premalo.Samo volitve bi bile realne, če bi se jih 100% udeležili.Utopija.

17. junij 2013, ob 08:44:11
bob 1

To bi veljalo lahko za vse razen za Janeza Janšo.Janša se praviloma ne laže razen,ko gre za prodajo orožja za keš,razen,ko gre za prodajo Merkatorja Bavčarju in šrotu in ,ko gre za nakup Patrij.

17. junij 2013, ob 07:54:10
leto2013

Poslanke in poslanci; vam, ki odločate
Vedno znova nas preseneti, čeprav bi morali biti že zdavnaj vajeni, neverjetno sprenevedanje, ignoranca, nenačelnost, »kratek spomin« in teatraličnost poslank in poslancev, ko se prižgejo kamere in morejo z argumenti utemeljiti svoja stališča. Ker so le
http://za-misli.si/kolumne/elena-pecaric/1041-poslanke-in-poslanci-vam-ki-odlocate

17. junij 2013, ob 07:31:34
Lenny

Če bi bilo manj slaboumni, ne bi zabredli tako globoko...
Če bi vsi našteti manj verjeli plitikom že od začetka.
Tako pa, sesujejo državo, in za to je kriva država sama...
shizofreno press

17. junij 2013, ob 07:07:41
Nevtrino

"...Da je šlo za politično motiviran proces, so najbolj prepričani simpatizerji SDS (74 odstotkov), študenti (65 odstotkov), anketiranci, stari 18–25 let (53 odstotkov) ter anketiranci z osnovnošolsko (57 odstotkov) in poklicno izobrazbo (54 odstotkov)...."
.
Da je slaboumje tako razširjeno ??

17. junij 2013, ob 06:52:56
51 komentarjev
Stran: <|1|>
Prikaži: starejši prej