Anketa Dela: Ustavni sodniki kandidati naj zbujajo vtis nepristranskosti

O Klemnu Jakliču pred odločanjem poslancev nekaj pomislekov pri delu slovenske javnosti.

pon, 13.03.2017, 06:00

O kandidatih za ustavne sodnike, ki jih predlaga predsednik republike Borut Pahor, javnost ne ve veliko, nekaj pa je v tokratni anketi Dela kljub temu mogoče ugotoviti: pri kandidatu Klemnu Jakliču se pojavljajo določeni zadržki.

Predsednik republike je v preteklem tednu predlagal, da državni zbor imenuje tri ustavne sodnike od štirih, kolikor mest se bo sprostilo po izteku devetletnega mandata štirim ustavnim sodnikom. Po posvetovanju s parlamentarnimi strankami tako Pahor za ustavne sodnike predlaga Mateja Acceta, Marijana Pavčnika in Klemna Jakliča. Medtem ko za prva dva tri četrtine sodelujočih v anketi ne more oceniti, ali sta sprejemljiva kandidata, ker ju premalo poznajo, je pri Jakliču drugače. V njegovem primeru se ni moglo opredeliti 57 odstotkov vprašanih, preostalih 43 odstotkov odgovorov pa je razdeljenih na polovico - tako v skoraj enakem deležu eni pravijo, da je Jaklič sprejemljiv, drugi del pa menijo, da ni sprejemljiv. Pri Accettu in Pavčniku je slika drugačna, saj je pri obeh dovolj jasna večina tistih, ki se znajo opredeliti, da sta sprejemljiva.

Za plačilo s kartico, Paypalom ali preko UPN (plačilni nalog), obiščite stran www.delo.si/digitalno in izberite paket po vaši meri. Imamo tudi takega z izdatnim popustom za naročnike na našo tiskano izdajo! Nato sledite navodilom za registracijo, v sklopu katere boste sklenili tudi digitalni naročniški paket.


Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Delo d.o.o.
Preberite posebne pogoje, povezane z digitalnimi naročninami.
Prijavi sovražni govor