Anketa Dela: zmagoslavni vstop Jankovića in Viranta

Lista Zorana Jankovića je v tokratni redni mesečni Delovi anketi dobila 19,4 odstotka glasov, stranka SDS 19,3 odstotka.

pet, 14.10.2011, 23:00; spremenjen: 23:00
Naročnik ankete je uredništvo Dela. Telefonsko anketiranje je med 10. in 13. oktobrom 2011 na reprezentativnem vzorcu 865 odraslih državljanov opravil oddelek za tržne raziskave Delo Stik. Nekatera odstopanja sociodemografske sestave anketirancev glede na sestavo odraslega prebivalstva Slovenije popravlja uteževanje s kombiniranimi utežmi.

Ljubljana – Stranke, ki jih še pred tednom dni ni bilo, so ta teden že temeljito spremenile podobo slovenskega političnega prizorišča.

Tokratna Delova anketa, ki je prva v Sloveniji opravljena po tem, ko sta svoj pohod na volitve napovedala tako Zoran Janković kot Gregor Virant, namreč napoveduje korenite spremembe. Največjo podporo ima Lista Zorana Jankovića, ki je, sicer zgolj za desetino odstotne točke, prehitela SDS. Na tretjem mestu pa je drugi novinec: Lista Gregorja Viranta. Obstoječe parlamentarne stranke – z izjemo SDS – padajo proti dnu, glasove novih volivcev pa pobirajo nove stranke.

Zmagoslavni vstop 
Jankovića in Viranta

Lista Zorana Jankovića je v tokratni redni mesečni Delovi anketi dobila 19,4 odstotka glasov, stranka SDS pa 19,3 odstotka. Tako sta se dva meseca pred predčasnimi volitvami vzpostavili dve enakovredni stranki, ki se potegujeta za primat na političnem prizorišču. V anketi pred mesecem dni je bila slika povsem drugačna: obstajala je samo ena močna stranka, SDS. Vse preostale stranke so bile bistveno šibkejše. Že drugouvrščena SD je dobila pol manj glasov. Večina opredeljenih anketirancev se je odločala za katero od parlamentarnih strank, veliko, skoraj polovica anketiranih pa je ostala neopredeljena.

Zdaj, ko so se pojavile nove stranke oziroma liste kot dejanska možnost na predčasnih volitvah, se je delež neopredeljenih bistveno zmanjšal, nove stranke so skupaj pobrale skoraj 30 odstotkov glasov. Poleg Jankovićeve in Virantove liste je v anketi na novo še dva tedna stara Stranka za trajnostni razvoj – TRS, ki je dobila 3,7 odstotka glasov, in prejšnjo nedeljo ustanovljeno Gibanje za Slovenijo, ki pa mu je glas dalo skromnih 0,4 odstotka anketiranih.

Kot kažejo rezultati, je Lista Zorana Jankovića pobrala volivce levih strank, podporo pa ima v celotni Sloveniji, ne samo v Ljubljani ali Osrednjeslovenski regiji. Lista Gregorja Viranta je, kot kaže, aktivirala volivce, ki so bolj sredinsko usmerjeni, saj SDS ni izgubila podpore. Edini stranki, ki jima naskok novih strank ni škodil, sta SDS in NSi, ki imata tokrat celo nekoliko večji delež glasov, pa morda še Desus, ki je ostal na istem kot prejšnjič.

Neodločenih 20,5 odstotka, na volitve jih ne bi šlo 8,9 odstotka

Stranki SNS je glas prisodilo 3,2 odstotka vprašanih, enak delež tudi NSi, SLS pa 3,1 odstotka. Na repu so LDS z 1,7 odstotka, Zares z enim odstotkom in še zadnji novinec Gibanje za Slovenijo z 0,4 odstotka. Katero drugo stranko bi volilo 0,3 odstotka. Z ne vem jih je odgovorilo 20,5 odstotka, da se ne bi udeležili volitev, pa jih je odgovorilo 8,9 odstotka.

Primerjavo z izidi iz prejšnjih mesecev tokrat precej otežuje dejstvo, da se je naenkrat pojavilo toliko novih strank, ki so dosegle tako dobre rezultate. Za sedanje parlamentarne stranke lahko ugotovimo največji padec pri SD, ki je še prejšnji mesec imela 9,6 odstotka glasov, zdaj pa le še 4,1 odstotka. Pred letom dni jih je imela 21 odstotkov. Opazen padec je imela tudi LDS – s 5,4 na 1,7 odstotka pa tudi SNS – s 6,1 na 3,2 odstotka. Manj glasov kot prejšnjikrat sta dobila še SLS in Zares.

Nasprotno je SDS svoj izid v primerjavi s prejšnjim mesecem popravila – s 16,9 na 19,3 odstotka. Svoj delež je nekoliko povečala še NSi, medtem ko se delež Desusa skoraj ni spremenil.

Ker so nove stranke skupaj dobile skoraj 30 odstotkov glasov, stare pa so jih izgubile mnogo manj, je očitno, da se je večina volivcev novih strank rekrutirala iz bazena doslej neopredeljenih, zlasti pa tistih, ki so trdili, da se volitev ne nameravajo udeležiti. Prejšnji mesec je bilo takšnih 21,9 odstotka, tokrat le še 8,9 odstotka.

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se

Komentarji

Prikaži: starejši prej
94 komentarjev
neznan

merlo
Zaupajmo DSD, če seveda hočemo presenečenje.
...........

Si pa res pravi bimbo.
Angažiral te je črni Franki, da ga propagiraš.
A ni prav Franki napravil dovolj škode v zadnjih 20 letih?. Iz SD se je pridružil Desusu in ga razbil enako kot je razbijal SD.
Frenki pač hoče biti glavni, vedno in povsod. Vedno in povsod vsiljuje svojo voljo in parcialne interese, ko pa ne uspe, začne blatiti okolje, v katerem deluje.
Zato pametni ljudje NE bodo volili SDS, ker ne marajo razdorov, prepirov, zahrbtnega delovanja tvojega šefa.

13. november 2011, ob 06:35:46
merlo

Zaupajmo DSD, če seveda hočemo presenečenje.

13. november 2011, ob 03:24:13
Marburg

Obvezni vsakdanji posli konjušara so med ostalim in čiščenje govana , vsak dan .

22. oktober 2011, ob 12:50:22
Marburg

SDS - SADISTIČNA DESTRUKTIVNA SODOMA !!! NE DOVOLITE DA SE DOMA PRI VAS NA VAŠE PRIHRANKE PRIKLOPIJO FAŠISTI KOT SO TO NAREDILI NA MADJARSKEM !!! Itak je vse pokredenega zdaj so na vrsti še vaše penzije in prihranki v bakah.

SDS - Danes v Sloveniji kot 1941 fašistična SS.

22. oktober 2011, ob 12:47:13
sofia

neznan
Z bečkim konjušarjem imajo navado zmerjati Slovence Srbi. Slovenci sami sebe niso nikoli poniževali na ta način. Zato sumim, da si ti podobno kot daso iz krajev tamo daleko.

18. oktober 2011, ob 21:18:29
sofia

"Berlusconija je omenil kot primer nereagiranja Evrope na afere premierjev"
Ja, seveda, v podtonu je jasen namig, da Evrope ne briga, če ima kaka država lopova na oblasti ....
-------------
Jankovć enostavno ni primeren za premierja. Ne da se mi ponovno naštevati vseh vzrokov. Že to, da ne zna govoriti, ga diskvalificira kot premierja.

18. oktober 2011, ob 21:13:01
Neznan

Vsi za isto mizico pogrni se!

Ljubljansko županstvo -
čigavo poganstvo?
Za isto mizo
meljejo krizo

z zlimi zobmi:
oni ali mi?


Vladimir Gajšek, intelyway.com

18. oktober 2011, ob 18:59:13
jup

Konjušar je bil po moje višji čin kot pešec. Še nižji čin na družbeni lestvici je bil hlapec . Cankar in še marsikateri zgodovinar je napisal da smo bili vedno hlapci Nisem se to jaz izmislil zato da bi ti imel priliko komu pamet soliti

18. oktober 2011, ob 17:53:10
deželan

neznan

Žaljivke na temo Bečki konjušar so res debilne.

Moj praded je res vozil z vozovi na relaciji Trs - Dunaj, torej je Bečki konjušar.

Kako danes imenujemo prevoznike, ki vozijo po celi evropi ???

Torej , je to žaljivka, brez repa in glave ! seveda , kdor tega ne ve , tuli še naprej v veter.

18. oktober 2011, ob 16:03:21
jup

Ameise:
pišeše,opankovič,kaj pa je to drugo kot poniževanje.
Če so v nabolj tehnološko razviti državi ZDA izvolili črnca za predsenika države ,za žepno republiko na Balkanu naj ne bi bil dober že človek ki ni čistokrven Bečki konjušar.

18. oktober 2011, ob 14:44:46
deželan

Ameise

Poniževanje na kakršnikoli način, v želji izločitve nasprotnika , je tekma, kjer zaničevalec v naprej ve, da je slabši.

Če bi tako logiko uporabljali v znanosti, bi bil današnji svet bistveno siromašnejši.

18. oktober 2011, ob 13:29:33
Ameise

Opankovič se bo zbudil 4. decembra, ko ga bomo volili v Srbijo.

18. oktober 2011, ob 10:49:09
deželan

neznan

Se strinjam, volitve na podlagi feeling način je vsaj za mene dokaj nesprejemljiva. Človek še čevlje kopuje tako , da jih vsa pomeri.
Vendar bo nek % populacije vedno volilo po občutku, ne po programih in zavezah. Kar nekaj je gorečih strankarskih privržencev, ki vedno ubogljivo izkazujejo zvestobo. Toda tako je in tudi to je ok.

Tokrat me veseli velik delež še neodločenih.
Sam trenutno na podlagi programa dajem prednost DSD in SLS. Seveda se bom dovolil prepričati tako Jankoviću kakor Virantu, če bosta imela ustrezen program in ustrezno zavezo. Upam da bosta vanj vnesla tudi način sodelovanja s strankami, tako koalicijskimi kot opozicijskimi. To niti ni tako nepomembno, saj se je dosedanja zgodba iztekla tudi zaradi ego dokazovanja, kdo ima bolj prav.

Preprosto, zaslužimo si dobro pozicijo in opozicijo.

17. oktober 2011, ob 22:46:56
jup

deželan; KDOR RES LJUBI SLOVENIJO, NE BO OBKROŽIL Z.J.
Sentimentalno čvekanje. Kdor ljubi... pri izbiranju premierja se gre zato kdo je po mnenju volivcev najbolj sposoben
reševati slovensko gospodarstvo v obdobju krize . Tu domoljubje nič ne pomaga ampak izkušnje ,znanje ,pamet in delovne navade. Nihče se v Sloveniji ni tako dobro dokazal da obvladuje velike sisteme kot Jankovič. Pa tudi sposobnost za komunikacijo ,neposrednost in toleranco . Še dobro da ga imamo. No in tukaj pa neki pingvini zaradi svojih majhnih strasti in strankarskih ambicij zamegljujejo izbiro kandidata ki ima kvalifikacije.

17. oktober 2011, ob 21:56:41
deželan

Miriana_
KDOR RES LJUBI SLOVENIJO, NE BO OBKROŽIL Z.J.
---------------------------------------------------------------------------------------------

Glede na predstavljene programe, bi trenutno volil SDS , tudi SLS nima slab program. Oba imata dobre rešitve.
V primeru, da Janković ali Virant ponudita kaj več, se bom pač odločil za njiju.

Tako se bom odločil, ker želim boljše pogoje za delo....mar to ni dobro za Slovenijo ? !!

17. oktober 2011, ob 18:24:16
Neznan

zofka, to, da je šel Kučan "celo tako daleč, da je začel hvaliti Silvia Berlusconija, češ, saj Evropa nima nič proti njemu" je LAŽ in MANIPULACIJA!
Berlusconija je omenil kot primer nereagiranja Evrope na afere premierjev in ne kot primer zglednega politika in to kot odgovor na vprašanje, kakšen signal Evropi bi bila kandidatura politika, obremenjenega z aferami.

O samih aferah pa je povedal tole: "Očitkov Jankoviću sicer ne gre spregledati, čeprav so pretežno na račun sinov, ki so polnoletni, ne na račun očeta. Za zdaj gre bolj ali manj tudi za domneve. Dokler se ne dokaže drugače, tudi zanje velja domneva nedolžnosti. Glede domnevnih nepravilnosti v Ljubljani, ki ste jih omenili, pa obstajajo pristojne institucije, ki morajo stvari raziskati in pripeljati do konca. Najhuje je, če ostajajo stvari nedorečene in preraščajo v afere, ki jemljejo ogromno politične energije in preusmerjajo pozornost od izvorne vsebine problema."

Kako te ni sram?

17. oktober 2011, ob 13:36:36
Neznan

Ali veste, da ima pri vseh poslih dovolj časa, da hodi po vrtcih in šolah in koncertih in gostilnah, da z najmljašimi izmenja "Give me five!" Kdo je njegov svetovalec za stike z volilci, pravzaprav njihovimi otroki?

17. oktober 2011, ob 11:01:33
sofia

Vsebinsko "prenovljeno" Delo bo seveda zdaj lakajslo propagiralo Jankovića. Je kućan tako odločil.
---------------
Da bo Janković pokopal Zares in LDS, je bilo pričakovano, Socialni demokrati se zdaj (lahko) samo še čudijo, kaj vse je Milan Kučan pripravljen žrtvovati za Jankovićevo zmago. V sobotnem intervjuju za Žurnal24 je nekdanji predsednik države tudi prvič javno priznal, da je on avtor projekta Janković. Šel je celo tako daleč, da je začel hvaliti Silvia Berlusconija, češ, saj Evropa nima nič proti njemu, samo da bi lahko opravičil nastanek slovenske inačice italijanskega Berlusconija - Zorana Jankovića. Gre za cinizem prve vrste (mar Kučan ne spremlja evropskih medijev?!), ki ga je v soboto udejanil še Janković, saj je se, kot edini turbokapitalist na svetu, tragikomično pokazal na ljubljanskem protestu zoper finančni kapitalizem. Potem pa preko Twitterja lansiral nekaj fraz okoli dela in solidarnosti, čeprav vsi zelo dobro vemo, da Zoran Janković sploh ne uporablja računalnika
Vir: požareport

17. oktober 2011, ob 10:56:35
nunc

za CK SK SR Slovenije

Dragi drugpvi !

Kolektiv novinara na Delu obaveštava vas na CK , da če jednoglasno, čvrsto i verno slediti nove partijske odluke i upute povodom promoviranja odluke, da se postavi druga Zorana Jankovića na mesto premiera vlade i upravnika SR Slovenije.

Partijski pozdrav !

Novinarski i urednički kolektiv OOUR Delo

17. oktober 2011, ob 10:29:32
qweas2

Mah kot rečeno, en dan ima Virant 20 pa Zoki 5, drugi dan pa obratno (če ne verjamete, preverite na Delu hahaha). Tako, da to je kar nekaj. Bolkj zanimivo je, da ima JJ izredno stabilne glasove.Manj jih ne bo imel.

17. oktober 2011, ob 10:00:38
vest

Na eni strani tip proti kateremu tešejo sodni postopki, notorični lažnivec ...
Na drugi strani arogantnež, z mutnimi posli, ki še programa ni spisal...
In tej naj bi vodili Slovenijo? Ma kje jast živim

17. oktober 2011, ob 09:53:46
Miriana_

KDOR RES LJUBI SLOVENIJO, NE BO OBKROŽIL Z.J.

17. oktober 2011, ob 09:46:54
Demidzen

slovenske regije se morjo pazit teh ljubljanskih kleptomanov, tako rdecih kot desnih. slovenija se mora decentralizirat in pobrani davki se morajo vrnit v regije ne pa da jih golta ljubljana brez dna ljubljanskim lopovom v roke

17. oktober 2011, ob 07:24:51
deželan

neznan

Afere in njeno komentiranje so res stvar okusa.

Tako Jankoviča kot Janša ter ostali, katere obdolžujejo afer ne smatram krive, dokler ne bo sodnega epiloga.
Seveda imam intimno svoje mnenje o vseh aferah, poskušam opredeliti, kdo bi lahko res bil kriv in kdo ne, a to je hudičevo početje. Sodbe veljajo, le kot posledica argumentov, drugače pademo v srednji vek in preganjamo čarovnice ali v čas Stalina itd.

Velik del kaotičnega stanja je novinarski ceh, saj jim teme afere dobro vlečejo.

Slovenci, kot narod navajen iz preteklosti le skopih informacij, sedanjemu kaj lahko podležemo euforičnemu stanju.

Nerealne predpostavke, so ena od kamnov, ki so Slovenijo pripeljali v stanje kot je.

16. oktober 2011, ob 13:52:55
Neznan

JANKOVIĆ PREDSEDNIK VLADE,SRBSKA POSLA.
KUCAN PRAVI DA SINOVI OD JANKOVICA DOKLER NISO OBSOJENI SO NEDOLZNI,ISTO VELJA ZA JANSO ,TOVARIS KUCAN.
RDECA DRHAL,KI JE 30 LET MRCVARILA LJUDI IN VODILA KOMUNISTICNO DIKTATURO SE VRACA NA KRAJ ZLOCINA.SE POSEBEJ NEIZMOTLJIVI AROGANTEN DIKTATOR JANKOVIC,KI SE NIKOLI NE OPRAVICI,KER JE NEZMOTLJIV IN IMA VEDNO PRAV.
HORUK V STARE CASE.

16. oktober 2011, ob 13:09:00
logos

Virant, izrazito desno usmerjeni Janšev konpanion, je z Listo za Viranta naredil napad na glasove za Jankoviča, češ, da je Virant levo sredinski. HALO Virant, Janša? Komu lažeta? Sta RKC- jevca, odgovorna za podaritev državnih gozdov cerkvi, za podaritev pravic do finančnega črpanja iz obiskov blejskega otoka, za rast maloprodajnih cen hrane v letu 2008, za tajkunske kredite Šrotu, RKC finančnim skladom, za ustoličenje nesposobnega guverneja banke itd. Kdo vas bo volil, če ponujate razdajo slovenskega premoženja RKC?

16. oktober 2011, ob 10:53:06
jup

neznanka- zakaj blatimo samo Janšo .Zato ker je on največji metalec blata po svojih političnih nasprotnjikih in režiser skoraj vseh afer. In to že 20 let.

Imeli bomo premierja, ki ga preiskujejo policije treh držav; ki je osumljen nezakonite trgovine z orožjem; ki je osumljen prejemanja podkupnine v nakupu patrij; ki se mu je skrila depeša finske policije, da se je preiskava pri nas zavlekla za leto in pol; ki je dokazano dopustil preurejati dokumente iz arhiva, da bi spodkopal predsednika države; ki se je v času osamosvajanja zapletel v ugrabitev grškega trgovca z orožjem na celovškem letališču; ki je dal svoji vojski ugrabiti in pretepsti civilnega agenta v Depali vasi; ki je dovolil, da so njegovi jurišniki pretepli vsiljivega fotografa na Livadi ob Ljubljanici.
Ki vodi stranko, ki se bori proti vsem, ki so različni in drugačni od čiste rase podalpskih Slovencev - izbrisanim, Romom, istospolnim, samskim ženskam, ki bi se rade umetno oplodile... in mu zato ni žal našega denarja za vedno nove referendume in energije za boj proti njim na vseh ravneh. Kako bi imenovali takšno stranko? Demokratična? Ah, za takšno stranko obstaja ime v političnem besednjaku...
Pri tem pa je ta bodoči premier bil, kot je sam opisal: predsednik osnovne organizacije in predsednik občinske konference ZSMS, član predsedstva OK SZDL, njegovih komisij pri občinskem komiteju Zveze komunistov Slovenije, član republiških in zveznih organov ZSM in SZDL, član organov pri predsedstvu RK ZSMS ter predsedstvu SZDL in član republiške konference SZDL. Bil je ves čas v Partiji in ko so ga iz nje vrgli, je napisal milo prošnjo na treh straneh, da bi ga sprejeli nazaj vanjo (tik pred osamosvojitvijo).
S padcem berlinskega zidu se mu je podrl svet.
Ki ga zdaj gradi nazaj, takšnega, kot je bil v njegovih zlatih časih. Po istem vzorcu. Z znanjem, ki si ga je nabral v politični šoli Staneta Dolanca.
Pri nas mu bo najbrž uspelo, ker smo majhni in neumni, vprašanje pa je, kako mu bo uspelo v Evropi. Ki je predsedovanje EU že davno pozabila...
Mogoče ga čaka usoda Kurta Waldheima?
Mate Dolenc, Ljubljana

16. oktober 2011, ob 10:44:51
Neznan

A SE NI TA JANKOVIC PRED MESECEM DNI SE ZAKLEL DA GA POLITIKA NE ZANIMA.
NO TAKEMU LAZNJIVCU JE PA RES ZA VERJETI.

16. oktober 2011, ob 08:28:04
DiktaturaTajkunov

Naj nam pokažejo PROGRAME.
Potem preverimo kako so jih uresničevali v preteklosti

Spodaj pa nekaj za razmislek:

1. V primeru stečaja ali likvidacije podjetja se mora iz mase najprej poravnati obveznosti do zaposlenih.
Za njimi pridejo na vrsto vlagatelji. Prevzamejo naj rizik (dobiček ali izguba).
2. Odpravnina mora biti za vse zaposlene v Sloveniji (delavci, zdravniki, politiki, direktorji, ...) izplačana pod enakimi pogoji
- Če delavec dobi 2 (dve) svoji povprečni plači odpravnine potem naj to velja za VSE v Sloveniji (2 svoji povprečni plači).

Kaj pa naši poslanci, ki smo jim ob volitvah zaupali:

Parlament je ponavadi skoraj prazen ali pa največ 30 jih "dela".
To pomeni da jih 60 šprica. Za delavca v podjetju to pomeni neopravičen izostanek.
- Takšne poslance se mora obravnavati enako kakor delavca,
Disciplinski ukrep in po recidivu odpoved delovnega razmerja

Zaenkrat Ciao ! se nadaljuje

15. oktober 2011, ob 21:19:05
Neznan

Ne vem sicer kje ste dobili to anketo,vema samo da Goriška in Kras ne bodo volili Jankovića in tudi ne verjamem da bo Gorenska kolikor jih poznam.Problem ima Janković tudi na Śtajerskem in Prekmurju,torej kje bo dobil te silne glasove.Vse skupaj se mi zdi smešno,se posebej ko vem kako gledajo na Janković ven iz Ljubljane.
E uboga Slovenija ce te bo Janković vodil z podporo komunista Kučana, adijo pamet.

15. oktober 2011, ob 21:11:20
Neznan

"sofija" ne piši traparij. Pri nas, če še ne veš, ni ne levice in ne desnice. Pri nas so "verujoči" in laiki. Pri nas danes iz "hoste" lezejo belogardisti in verjemi, so že prehiteli partizane. Slednjih je vsako leto mamj, tistih pa vsako leto več. To bo še pestro pri nas.

15. oktober 2011, ob 18:21:37
Neznan

Dragi Slovenci, kdaj boste končno prenehali blatit svoj lastni narod? Ko to vse kar pišete berem me zgraža in kaj tagega še nikoli nisem nikjer na tem svetu prebrala in tud ne slišala, da bi lahko v eni državi ki bi naj bila DEMOKRATIČNA, bilo toliko nevoščljivosti in hudobije, to je žalostno ampak na žalost resnično. Res pa se zdaj sprašujem, zakaj ste do zdaj bili proti levici, če pa jo je zdaj večina ljudi v tej državi še enkrat pripravljena podpret, koliko lahko preberem v časopisih. Res pa me tudi zelo zanima, zakaj že nekaj let blatite samo Janeza Janšo?
Tukaj je dober nasvet za vse tiste ki ga samo blatite,, obujte si njegove čevlje in prehodite prvo njegovo dosedanjo pot, potem si pa šele ostvarite neko mnenje o njemu. Vsak od nas je že namreč v svojem življenju naredil neko napako, ker nihče ni popoln zato pa sigurno ni slab človek. Jaz sigurno ne oporekam nikogar ki živi v moji domovini, moje mnenje pa je da se Slovenci lahko, kot prvo odločijo za lastnen narod kateri nas bo vodil v naši domovini, ker mislim da imamo zadosti sposobnih ljudi in zame je tak človek 100% JJ, in sem tudi sigurna da nas bo pripeljal na pravo pot, da bomo vsi skupaj lahko živeli boljše, in na razdeljeni na dve polovice kot do zdaj. Imam pa tako mnenje da nekaterih prav nič neizuči in bodo spet nasedli na prekrasne obljube nekaterih posameznikov, kateri pa sigurno največ mislijo sami nase in ne na siromake v tej državi, kateri iz dneva v dan stojijo pred Karitasom ali pa RK. Če bi res ti ljudje ki zdaj spet obljubjajo samo blaginjo v SLO mislili na siromake, bi lahko nekaj svojega bogastva prispevali za te uboge ljudi, kateri iz dneva v dan nevedo ali bodo si lahko nasljedni dan odrezali vsaj košček kruha. Jaz mislim da morajo nekateri prav dobro oceniti nekatere tako prisrčne nasmehe, posameznih ljudi potem pa si ustvariti tisto pravo sliko tega nasmeha, pa bodo mogoče spoznali kam nas bo mogoče že spet vodila naša pot? Jaz mislim še v večje siromaštvo. Prosim za razumevanje in na pomislek mojega komentarja, jaz namreč nimam proti nobenemu nič in spoštujem vse ljudi in mi ni važno od kod in kake barve so, nemaram pa da nekateri samo blatijo JJ in še koga drugega ki ravno ni njihove barve. Želim pa si da bi ljudje že enkrat končno začeli gledat v bodočnost, in nebi v nedogled gledali samo nazaj v preteklost, ker se ta nikoli več nebo vrnila pa če si bodo še tako razbijali glave zato pa je tako kot je v naši prelepi domovini. Lep Pozdrav

15. oktober 2011, ob 17:02:37
sofia

Kućan bo z Jankovićem uničil slovenko levico.
Veselimo se!

15. oktober 2011, ob 15:46:02
sofia

" beseda pa je votla prej ko slej, zakaj njih srce je prazno"

Kaj bodo Kućanovci, podporniki Jankovića, propagirali pred volitvami?
- neoliberalizem
- socializem s človeškim obrazom
- svetovno revolucijo
- na prvem mestu človek ne profit
- razkošen življenjski slog a la Jankovićevi sinovi
- znadji se
- stadion v vsako slovensko vas

15. oktober 2011, ob 15:43:28
cla

logos

Pametni vedo, da je Jankovič edina realna ekonomska rešitev pred "grško" pogubo Slovenije in, ........................


Cool, nisem vedel, da se lahko z "tax evasion" izognemo grškemu scenariju. Mater še en SLO teabagger.

15. oktober 2011, ob 15:23:45
Alan_Ford

Draga moja "Francka6" in vse osatle oštevilnčene Francke!

Na večer mojega življenja sem spoznal, da v naši preljubi Sloveniji nimamo gospodarja, ki bi rekel da je treba DELAT. Pač pa imamo nešteto politikov hujskače, kateri so za hujskanje celo plačani in to zelo, zelo dobro..
Sedaj sem dočakal :) :) :)

- Lista Zorana Jankovića 19,4 odstotka glasov,
- stranka SDS 19,3 odstotka.

Zoran 96 ur na sceni je začel prehitevati.

Yes Diktatura he,he,he=> Janković je CAR Pa naj bo še Premier :)

15. oktober 2011, ob 15:20:49
znan

eh, mens, ne recem, da sds nima masla na glavi. saj veste: ce imas opravka z blatom, bos umazan.
ce pa ima toisto blato v rokah vse mainstream medije v drzavi, potem je mazanje rok plemenito in herojsko dejanje v imenu svobode, v dobro naroda ter drzave.

15. oktober 2011, ob 15:16:22
logos

Pametni vedo, da je Jankovič edina realna ekonomska rešitev pred "grško" pogubo Slovenije in, da je Janša le podaljšana roka RKC, ki komaj čaka, da bo spet praznila mavho obubožanih Slovencev in jih tolažila v imenu boljših časov.

15. oktober 2011, ob 15:03:18
MENS SANA

znan

lol! okej, dejmo se pretvarjat, da je anketa realna_: 20% podpora nekemu spornemu lopovu, ki niti se programa ni predstavil je rezultat dveh sestetih faktorjev; tradicijonalnih komunajzarskih pohabljencev, ki si pac zdravijo kompleks s projekcijami in....
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
re:
Halooooo spoštovani znanec! Čigave so že metode ki jih imputirate medijem?
Še pomnite tovariši?

torek, 01.04.2008
Ljubljana - Minuli teden je brezplačnik Žurnal 24 razkril, kako je vladajoča stranka SDS manipulirala s spletno anketo omenjenega časopisa tako, da je računalnik SDS v spletno anketo poslal po 10 glasov na sekundo za Janeza Janšo. V zgodbi se je pojavilo le eno ime – Aljoša Ločičnik, ki je registriral spletno stran sds.si. Gre za človeka, ki skrbi za informatiko pri največji vladni stranki

15. oktober 2011, ob 14:53:40
znan

slovenci bomo morali pocasi zacet razmisljat o ustanovitvi lastne drzave. na primer po vzoru boerov v j afriki.

15. oktober 2011, ob 14:48:40
znan

lol! okej, dejmo se pretvarjat, da je anketa realna_: 20% podpora nekemu spornemu lopovu, ki niti se programa ni predstavil je rezultat dveh sestetih faktorjev; tradicijonalnih komunajzarskih pohabljencev, ki si pac zdravijo kompleks s projekcijami in.... to je pa tisto cesar se sam najbolj bojim- etnicnega refleksa. rodzaki pac po ustaljenem balkanskem vzorcu videnem v bosni, glasujejo za rodzaka. ta primitiven vzorec izvira, oziroma je znacilen za obmocja, ki so kulturno civilizacijsko malce zaostala, kjer vse druzbene dinamike temeljijo na plemenski ter krvni pripadnosti in kjer družbeni dialog poteka na natanko tako nastalih vzorcih. te pa imamo priloznost opazovat ne samo v albaniji, bosni itd... pac ze pri nas v sloveniji, kjer neprilagojene druge generacije imigrantov proizvajajo ravno taksen druzbeni dialog seveda oplemeniten z znacilnimi komunikacijskimi obicaji balkana.. kam to pelje vemo: bosansko klanje ter ruanda.

si slovenci to zelimo v lastni drzavi?

15. oktober 2011, ob 14:36:21
MENS SANA

Lista Zorana Jankovića je v tokratni redni mesečni Delovi anketi dobila 19,4 odstotka glasov, stranka SDS 19,3 odstotka.

Največjo podporo ima Lista Zorana Jankovića, ki je, sicer zgolj za desetino odstotne točke, prehitela SDS. Na tretjem mestu pa je drugi novinec: Lista Gregorja Viranta

Naskok Jankovića in Viranta na vrh, še preden sta se sploh formalno kvalificirala za volilno tekmo, je z mesta nespornega zmagovalca skorajda sklatil SDS

Izpričan desničar dr. Peter Jambrek, zagotavlja da je Gregor Virant bolj sposoben izvleči Slovenijo iz krize kot Janez Janša. Peter Jambrek je v pogovoru dejal, da ljudje v kriznem obdobju intuitivno čutijo, »kje je tista formula, kje je tista karizma«, ki bi bila sposobna potegniti skupnost iz krize.

Eppur si muove!!!

15. oktober 2011, ob 14:22:43
lenivec

Očitno niste prebrali teksta. Anketa je delana po celi Sloveniji in "dokazuje, da Jankovič nima podpore samo v Ljubljani, ampak po celi Sloveniji enakomerno", piše zgoraj v tekstu.
Jankovič ni za nič obsoje in kako dober župan je, vemo Ljubljančani. Mi vemo, mi občutimo to v vsakdanjem življenju. Priporočam, preberite v Mladina.si v tiskani izdaji članek Igorja Mekine. Tam so dejstva in projekti razdelani, kar se meni tu ne da prepisovati.
Je pa čudno, da desničarji vedno triumfirate ko se je delalo ankete cela 3 leta nazaj, nikoli niste rogovilili o "ustvarjanju mnenja", zdaj pa to počnete. Pa ne pozabite, to je šele začetek. Janša še vedno dnevno žali Ljubljano, institucije te države in Predsednika države. Z vsako žalitvijo ima več nasprotnikov. In kaznovan bo.
Je že bil, Ljubljana,mesto-heroj in mi, njegovi prebivalci ga bomo kaznovali spet. Za vsako žalitev, tudi za poskus instalacije tiste smešne koroščice v Ljubjano za županjo- ha ha, kakšen naivec.
Ti tam iz Prekmurja,vi se pa le osamosvojite. Malo tolažbe za Darfur, ko bosta tekmovala v tem,kdo je bolj upravičen do pomoči mednarodne skupnosti. Raje povej zakaj ste tako leni, da ob najvišji brezposelnosti v državi ni mogoče najeti delavca, ki bi 10 x na leto pokosil nekaj hektarjev trave in jo spravil. Vsem v Prekmurju je to izpod časti. Iz lstnih izkušenj sem to napisal in vem kaj govorim.

15. oktober 2011, ob 14:03:30
francka6

Ubogi Alan, res se mi smiliš, pred večerom svojega življenja boš morda spoznal, da je življenje več kot material. V svetu bede, žalosti, nesočutja boš kmalu ostal sam s svojim in Jankovićevim bogastvom, zagrenjen in naveličan življenja. Sreča, ki jo doživiš ob dajanju in pomoči drugim, osvobaja. Veseliti se Jankovićevega uspeha je kot veseliti se bede, ki smo jo že doživeli. Mogoče še malo Cankarja zate. Citat:
JERMAN: Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje! Gospodar se menja, bič pa ostane in bo ostal na vekomaj, zato ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!

15. oktober 2011, ob 13:47:41
Bob Rock

@deželan

..Spomin :...

kar pomeni, da je anketa precej dobro zadela; namreč v anketi je v 100% zajetih tudi odstotek neopredeljenih in neudeleženih, kar pomeni, da je pomembno razmerje med strankami in ne sam odstotek.
Primer: v dani anketi je LZJ dobila 20% pri tem pa je 20% neopredeljenih in 10% se ne bo udeležilo volitev. To lahko pomeni tudi 30% tistih, ki se ne bodo udeležili, kar pomeni, da je 100% na volitvah 70% v anketi. Preračunano iz ankete na volitve: LZJ bi po anketi lahko dobila 30% in ne 20%.

15. oktober 2011, ob 13:41:58
Alan_Ford

Ameise ! A ga boš vrgla v krematorij.? Zbudi se !

- Lista Zorana Jankovića 19,4 odstotka glasov,
- stranka SDS 19,3 odstotka.

Zoran 96 ur na sceni je začel prehitevati.

Yes Diktatura he,he,he=> Janković je CAR Pa naj bo še Premier :)

15. oktober 2011, ob 13:31:23
Ameise

Delo je že vedno po malem lagalo, ali pa noročevalo frizirane ankete. To je ena od njih:
Jankovič: 99,9 % glasov
Virant: 0,01 % glasov
Janša: 0,00 % glasov
Bravo Delo! Vidimo se 4. decembra na volitvah. Jankoviču bomo zakurili pod zadnjico.

15. oktober 2011, ob 13:23:39
francka6

O vrli Slovenci. Pahor s svojo ekipo očitno ni bil dovolj huda kazen za vse nas. Pozabili ste na Cankarjeve Hlapce. Vse kaže, da je naša pamet res tisočkrat zaklenjena. Vsi, ki so pozabili slavni Jermanov govor, pa si ga lahko preberejo spodaj. Citiram:

JERMAN: Tisti, ki se je oglasil, je med njimi, med nevrednimi varuhi, ki služijo neumnosti in ji ližejo roké, da jedo njen beli kruh ... O, ni on sam - tisoč jih je in sedemdesetkrat sedemkrat tisoč, ki so tako ponižali svojo pamet, da jemlje vbogajme od nespameti! Svoje spoznanje, božji dar, so prodali za dobro južino, prvenstvo za lečo!
JERMAN: Glejte, človek dandanašnji še svojemu najbližjemu ni zvest, ne bratu ne prijatelju; in še sebi ni zvest - ne svojemu spoznanju, ne svoji naturi ... pa bi zvest bil temu ljudstvu, ki zaupa na oko in na besedo, kakor otrok? Pomislite, pol leta je komaj, komaj od setve do žetve, pa so ljudje, brez števila jih je, zavrgli svojo pamet in svojo vest, kakor škodljivo breme na tej poti do kruha. Tisti, ki so Boga samega zasmehovali, kleče pred njegovimi nevrednimi hlapci; prej kletev, zdaj molitev; beseda pa je votla prej ko slej, zakaj njih srce je prazno. Tako se je zgodilo od setve do žetve. Pa če se vreme nocoj zasukne, bodo preklinjali, ki so še davi molili. Nova resnica je obsenčila svet, izku- šen človek mi jo je razložil: hlapčuj, da bo napojen in nasičen, ter nič ne izprašuj, kdo ti je gospodar in kaj ti ukazuje! Hlapci, ki so se radovoljno prodali, pa so bolj goreči od gospodarja samega. Gospodar se prekriža, hlapec moli rožni venec; gospodar moli očenaš, hlapec opravlja devetdnevnico. Bolj skrbnih varuhov nima neumnost; noč in dan stoje pred njenimi durmi, da je ne zaloti beseda od zunaj ter ji ne zmoti vernega srca ...

15. oktober 2011, ob 13:22:59
Alan_Ford

- Lista Zorana Jankovića 19,4 odstotka glasov,
- stranka SDS 19,3 odstotka.

Zoran 96 ur na sceni je začel prehitevati.

Yes Diktatura he,he,he=> Janković je CAR Pa naj bo še Premier :)

15. oktober 2011, ob 13:15:21
sofia

Delo komentarjev psihopata dasota ne briše. To isto Delo pa na veliko pisari o kulturi, strpnosti, demoktatičnosti .... LOL

15. oktober 2011, ob 12:32:21
deželan

Spomin :

Anketa Dela 13.08.2008 :
SD 22,00 %
SDS 23,80 %
Rezultat volitev 2008
SD 30,45 %
SDS 29,26 %

15. oktober 2011, ob 11:57:20
Bob Rock

@nunc

..Upam, da to anketo kdo shrani in se nano spomni po 4. decembru. In se smejimo Delu...

potrebno si bo shraniti še tvoj komentar; smejali se bomo namreč tebi..

15. oktober 2011, ob 11:54:13
Neznan

DA DELO PRIREJA ANKETE TO SE VE.KO SEM ZADNJIC NAPISAL DA JE TITO BIL KLUCAVNICAR KI JE KRADEL PO FRANCIJI IN NATO ZBEZAL V SPANIJO ,KJER SE JE SKRIVAL PRED ZANDARJI,SO TAKOJ IZBRISALI.KO PA JE PSIHOPAT DAS DAS NAPISAL DA BI MORALI PRDIZANI POBITI SE VEC CIVILOV PO LETU 1945,NISO PA NIC BRISALI KOMENTARJA.REZIMSKI CASOPIS,KI SE SMESI KO OPRAVLJA MOGOTCA BERLUSCONIA DA JE REZIMSKI,BERLUSKA DESNICAR DELO IN RDECI LEVICA.OBOJNI VLECEJO OKOSTNJAKE IZ OMARE,EDEN TITOTA IN KOMUNIZEM,DRUGI PA MUSOLINIA IN FASIZEM.
SLOVENCLI PA NAJ KAR IZVOLIJO JANKOVICA,NATO JIM SLEDI:

1.PRIMITIVNA AROGANTNOST BALKANSKE KULTURE
2.VSI IZBRISANI,KI SO VECINA SRBI IZ BOSNE BODO DOBILI PENZIJO IN VRACILO ODSKODNINE,PLACALI BODO OVCE SLOVENCI.
3.RAZMAH BALKANSKEGA KRIMINALA BO NA VISKU.
4.SINOVI OD JANKOVICA BODO BOG I BATINA,TAKO KOT SIN OD MILOSEVICA
5.DZAMIJE BODO RASLE KOT GOBE PO DEZJU
SKRATKA UNICENJE SLOVENSKE KULTURE ,JEZIKA IN NARODA,CE SI TO ZELITE SLOVENCLI,POL SO IMELI PRAV Z HLAPCEM JERNEJOM.

15. oktober 2011, ob 11:41:39
MENS SANA

Lista Zorana Jankovića je v tokratni redni mesečni Delovi anketi dobila 19,4 odstotka glasov, stranka SDS 19,3 odstotka.

Največjo podporo ima Lista Zorana Jankovića, ki je, sicer zgolj za desetino odstotne točke, prehitela SDS. Na tretjem mestu pa je drugi novinec: Lista Gregorja Viranta

Naskok Jankovića in Viranta na vrh, še preden sta se sploh formalno kvalificirala za volilno tekmo, je z mesta nespornega zmagovalca skorajda sklatil SDS

Izpričan desničar dr. Peter Jambrek, zagotavlja da je Gregor Virant bolj sposoben izvleči Slovenijo iz krize kot Janez Janša. Peter Jambrek je v pogovoru dejal, da ljudje v kriznem obdobju intuitivno čutijo, »kje je tista formula, kje je tista karizma«, ki bi bila sposobna potegniti skupnost iz krize.

Eppur si muove!!!

15. oktober 2011, ob 11:36:08
nunc

Upam, da to anketo kdo shrani in se nano spomni po 4. decembru. In se smejimo Delu.

15. oktober 2011, ob 11:32:44
deželan

haljoen

Se strinjam, obstaja le rast z inflacijo.

Vprašanje je ali smo davkoplačevalci zmožni plačati to rast, še večje vprašanje je , kako velik javni sektor zmoremo in ali standarde, ki nam jih nalagajo res prenesemo. Sedanje čas , potrjuje, da ga zmoremo a le tako da najemamo kredite in so torej te odločitve NAPAČNE.

Zelo radi se primerjamo z NEMČIJO. Trditev, da javni sektor niti ni tako velik , je zelo zavajajoč. Primerjava strukture BDP-ja kaže , kako velike napake delajo naši planerji in politiki. Podlaga našega BDP-ja vsebuje veliko dodane vrednosti zalivalcev fikusov, kar je zelo težko izvoziti, kar kaže naša negativna izvozno uvozna bilanca. A za politike to ni problematično !

Se pa strinjam s tvojim mnenjem glede anket. Sam osebno nebi v njej nikoli sodeloval, saj je to preveč osebna zadeva. Točnost anket je zelo sporna, a to se pokaže običajno šele po volitvah , takrat pa bralci to že pozabijo :))

15. oktober 2011, ob 11:23:45
jup

Iz interneta:
Če podatke o zadolženosti preračunamo na število prebivalcev občine, sta med desetimi najbolj zadolženimi od prej omenjenih le še Koper in Ljubljana. Čisto na vrhu po zadolženosti občanov konec lanskega leta so bile miniaturne občine Solčava, Gornji Petrovci in Kostel. Solčava in Kostel imata vsak le malo več kot 500 prebivalcev. Oblasti Solčave so vsakega prebivalca zadolžile za rekordnih 1541 evrov, a v to je všteto tudi posojilo, ki ga je občina najela s soglasjem finančnega ministrstva za investicijo, ki bo povrnjena iz evropskih skladov.

Vsak Koprčan je zadolžen – četrti najbolj v državi – za 1100 evrov, deseti najbolj zadolženi so Ljubljančani, vsak za 802 evra. Med mestnimi občinami so najmanj zadolženi občani Nove Gorice s 143 evri. Ministrstvo za finance v poročilu o zadolženosti občin konec lanskega leta opozarja, da problema s kritično zadolženostjo iz leta 2009 lani niso rešili v občinah Gornji Petrovci in Štore. Konec lanskega leta je bilo 26 občin brez dolgov, največja med njimi je Tolmin z 11.750 prebivalci, najmanjša pa Jezersko s 704 prebivalci. Leto prej je bilo občin brez kakršnih koli dolgov še 28.

15. oktober 2011, ob 11:21:23
haljoen

Deželan,

plače v javnem sektorju ne rastejo od leta 2002! Obstaja samo usklajevanje z inflacijo.

ANKETA?!

A to je anketa?! Škoda "DELA", ki je bil pred desetletji resen časopis. Sedaj je pa neko tretjerazredno trobilo..

Žalostno...

15. oktober 2011, ob 11:06:13
cla

LZJ oz. SLO teabaggerji so prešli v ofenzivo. :-))

15. oktober 2011, ob 11:01:25
HULK008

Jankovič se ni nič izkazal v gospodarstvu. Njegovo ime so umetno ustvarili mediji.. Res, da je v času mandata v merkatorju imel 13 milijonov dobička... vendar je tudi zadolžil podjetje za skoraj milijardo.. čeprav je dosti država vlagala v merkator, nekajkrat so ga dokapitaliziral.. Če bi bil dober gospodarstvenik, potem nebi bila potrebna dokapitalizacija leta 2005 v višini skoraj 16 milijonov..

Na puf itak lahk vsak gradi....

15. oktober 2011, ob 10:56:14
Kokaina Kresal

Ta anketa je prirejena, to se vidi že na daleč. Res škoda za Delo, da je postalo trobilo kapitala.

15. oktober 2011, ob 10:55:03
Neznan

Vsi ki podpirate delovanje Zokija - mu vsak mesec nakažite 70% od svoje palče , da bo lahko izvedel še vse ostale megalomanske projekte , ki pa jih VI zaradi pomankanja financ ne boste mogli uživati, ker vam bo ostalo samo toliko , da boste vsak dan imeli samo en liter mleka in eno kilo kruha!?
očitmo ne poznate pregovor - da se človek lahko pokrije samo toliko, kot ima veliko deko!?

15. oktober 2011, ob 10:44:16
deželan

mrki

Prav vsem politikom lahko kaj očitamo !

-Za časa Janša se je gospodarstvo pregrevalo, na tej zavajajoči podlagi rasti BDP-ja je Virant radodarno višal plače javnemu sektorju.
- Ljubljana je dobila zastonj nekaj sto koles, v zameno je dala temu donatorju monopol nad oglaševanjem. Nekaj podobnega je z lekarnami. Gradnja Stožic niti ni sporna, razen če se vprašamo, kaj je bolj potrebujemo. Vlaganje v zabavo in igre ali v ustvarjanja in financiranje okolja, kjer bodo zrasle firme , ki izvažajo. Poleg tega je sporno prisilno doniranje nenormalne zneske firm , ki so sedaj več ali manj potopljene. Jankoviča sposobnost torej ni sporna, le odločitve so zelo trgovske, torej mora dobiti nekoliko boljše svetovalce.
- Pahor se rad pohvali, da je zajezil krizo, ko je sofinanciral zagotavljanje plač. Te firme so žal v veliki meri porabile denar za nedonosni luksuz, nekaj pa jih je propadlo. V obeh primerih je to sporna naložba. Kaj bi se zgodilo , če bi ta sredstva vložili v razvojna uspešna podjetja, verjetno ne bomo nikoli izvedeli, ker smo preveč zavistni, da bi ubrali to pot.
- SLS-ov veljak na videz deluje dobro, a pod njegovo taktirko vodenja prometa, pri izgradnji cestnega križa ni bilo ustavljeno zidanje cen. Imamo skoraj najdražje ceste v EU, kljub temu gradbena operativa zaradi tega ni nič bogatejša, torej denar poniknil med "naše". Problem javnih naročil in spremljanja poteka projekta je šibka točka in šibka točka je tam kjer se to "spregleda"

Imamo politike , take kot jih imamo. Obsojeni smo samo na te in samo od teh lahko zahtevamo boljše delo. Za graditev cest in o objektov lahko najamemo tuja podjetja, prav tako za peko kruha, šivanje oblek itd. Politiki pa so le ti ki so se ponudili, torej bodimo nekoliko bolj neizprosni do njih in zahtevajmo !!

15. oktober 2011, ob 10:43:01
Neznan

MOL s 125 milijoni dolgoročnega dolga najbolj zadolžena mestna občina
Nova Gorica lani z 2,4-milijonskim presežkom
12. april 2011 ob 13:58
Ljubljana - MMC RTV SLO
Skupni primanjkljaj mestnih občin je lani znašal 77 milijonov evrov. Glede na leto 2009 se je povečal za odstotek. Največji primanjkljaj imajo občine Ljubljana, Koper in Maribor.
Mestna občina Ljubljana je lani tekoče prihodke povečala za 12 odstotkov, znašali so 253 milijonov evrov. Prodaja zemljišč in nakup stadiona ter dvorane v Stožicah sta močno preoblikovala proračun MOL-a. Županu Zoranu Jankoviću je sicer uspelo zmanjšati občinski primanjkljaj, ki pa je ob koncu leta vseeno presegel 29 milijonov evrov, so poročale Finance.
Janković je za saniranje primanjkljaja lani najel 13 milijonov evrov novih dolgoročnih posojil, tako da je dolgoročni dolg občine ob koncu leta dosegel 125 milijonov evrov. Če MOL ob koncu preteklega leta ne bi dobil 8,3 milijona evrov sredstev iz evropskih skladov, bi bil proračunski primanjkljaj že večji kot leta 2009. Za plače občinskih uslužbencev je občina lani porabila 2,4 odstotka več kot leta 2009.


lenivček - zelo dobro ZOKI DELA - puf na PUF !?

15. oktober 2011, ob 10:40:31
jup

Naj trobezljajo janševci kar hočejo Jankovič se je dokazal v gospodarstvu in je edini človek ki lahko v tej krizi pošlihta Slovenijo in reši kar se rešiti da. Janša ne zna drugega kot producirati afere in metati blato na svoje nasprotnike.
Že pokojni Drnovšek mu je povedal:"vi jezdite na aferah"
Slovenija ima končno enkrat priložnost da si izbere premierja ki se bo ukvarjal z gospodarstvom ne pa s svojo promocijo svojim egom in razmetaval denar za ameriške ambicije po svetovni nadvladi.

15. oktober 2011, ob 10:37:30
HULK008

No to pa je prirejena anketa.. S to anketo se pa ustvarja javno mnenje, namesto da bi ga meril...

15. oktober 2011, ob 10:37:26
Neznan

Trditi, da Zoki ni ničesar naredil s sposojenim denarjem je oslarija in škodoželjnost. Pa ne, da ga zagovarjam, je eden tistih za katere menim, da sploh ne bi smeli nastopiti na volitvah. Ampak očitki so vseeno bebavi.

Prav tako je bebavo pričakovat, da bo življenje v Lj. bolj prijetno za človeka istočasno pa zahtevat pocenitve. Vam še nihče ni razložil, da je vse treba plačat in da nič ni zastonj?

15. oktober 2011, ob 10:26:45
Neznan

za lenivčka in njegovih 602 projekta

Zoran Janković Neuresničeni stari projekti v novem mandatu
Jankovićev cilj - če bo županoval še štiri leta - je uvrstiti Ljubljano med prvih deset mest z najboljšo kakovostjo življenja na svetu
Slovenija - ponedeljek, 30.08.2010
Janković je ponovno poudaril, da so iz prejšnjega mandata ostali neuresničeni le štirje od 22 projektov, ki jih bo izpolnil v naslednjih štirih letih. To so center umetnosti Rog, gradnja garažne hiše pod osrednjo tržnico, obnova Plečnikovega stadiona in prenova športnega kompleksa Ilirija. Vsi ti projekti so ponovno vključeni v Jankovićev volilni program. Za preostalih osem projektov, ki mu jih ni uspelo izpolniti, pa krivi državo zaradi "nesodelovanja", zasebne investitorje ali pa nagajanja civilnih iniciativ, in zatrjuje, da je občina storila vse, kar je v bilo njeni moči, da bi do uresničitve zastavljenega vendarle prišlo. To naj bi veljalo tako za potniški center, študentski kampus ob Vojkovi in akademije ob Roški kot za izgradnjo mestne negovalne bolnišnice. Tudi tem projektom je Janković posvetil pozornost v novem programu, meni pa, da so to " pomembni državni projekti, ki jih bo mesto podpiralo pri uresničevanju".

15. oktober 2011, ob 10:25:57
Ameise

Delo za ponedeljek obljublja novo obliko, a je že danes začelo z njo. Namreč s prirejenimi anketami. Verjetno niti pisec tega članka Pečaver ne verjame v to, kar je spacal.
Tudi če bi Opankovič zmagal, tisti ki to pozdravljajo se bodo zbudili dan po volitvah. Zapiralo se bo še več podjetij, in še več bolnic. Kaj pa lahko brezzobni starci tipa Stanovnik še naredijo za Slovenijo. On je že do zdaj živel od naših žuljev, v bodoče bo pa še bolj.
Naj zmaga SDS!

15. oktober 2011, ob 10:25:33
Neznan

enivec
mrki - ne samo da ste skrajno nesramni, zraven še lažete. Kje je Ljubljana bankrotirala? A vi veste, da je 70 % občin bolj zadolženih kot Ljubljana? Priporočam vam, da si v Mladina.si preberete članek Boruta Mekine.
V njem našteva,kaj vse je Jankovič naredil. Malo za vzorec, poleg Stožic, je v prvem mandatu,brez tega zadnjega leta izvedel 602 projekta. Janša je Ljubljani vzel na leto 57 miljonov davkoplačevalskega denarja. Vzel je Ljubljani, da je dal drugim SDS županom,pa SLSovcem. In za Ljubljano 136 miljonov dolga ne predstavlja nič. Ljubljana je bogata. Vi ste pa verjetno nek zarukan ruralec,ki si mesto z 420.000 prebivalci prestavlja kot predmestno naselje vrstnih hišic. Da vas ni sram. Če že pišete,pišite resnico, ne pa da v pomanjkanju argumentov lažete.
---------------------------------------------------------------------------

Lenivček - če sem jaz zarukanec, potem pa vi pojma nimate o financah oz ste finančni bebec ! in se že veselim da vam bo vaš CAR ZOKI , potegnil še zadnje cente iz žepa - vse za njegovo LEPINJO - ki pa na vašo žalost še leta ne bo dokončana. Toliko za začetek ! Sedaj pa mi prosim naštejte teh 602 projekta , ki ljubljančanom pocenjujejo življenje in omogočajo lepše bivanje v LJ !? bo šlo ? Pa ne mi sedaj nakladat o čistoči , Stožicah, Špici, dveh mostov , koles, in pa brežin Ljublanice ?
NO sedaj pa podatki za LENIVČKA !?

Zadolženost slovenskih občin: Po absolutnih zneskih vodi prestolnica, po zadolženosti na prebivalca pa Koper
Slovenija - torek, 28.09.2010 12:12 Tekst: (dnevnik.si)

Že konec leta 2006, torej ob nastopu zdajšnjih županov, je bila med 11 mestnimi občinami najbolj zadolžena Ljubljana. 31. decembra 2006 je po podatkih finančnega ministrstva zadolženost prestolnice znašala 29,7 milijona evrov, zadolženost njenih pravnih oseb pa še dodatnih 26,2 milijona. Skupno torej 55,9 milijona ali 202,3 evra na Ljubljančana.
Po treh letih in pol županovanja Zorana Jankovića je zadolženost občine zrasla z 29,7 na 117,4 milijona evrov, zadolženost pravnih oseb občine s 26,2 na 86,2 milijona evrov. Po pisanju Financ, se je skupna zadolženost prestolnice tako povečala s 55,9 na 203,6 milijona evrov oziroma z 202,3 na 737,41 evra na vsakega Ljubljančana.

no lenivček MOL je skupno bil zadolžen( 203,6 milijona evrov ) še več kot sem napisal in to v letu 2010 !????
Za letos pa pišejo , da se bo MOL zadolžil za dodatnih 30 miljončkov - in tebi se to zdi OK

PA ŠE

Slovenija - ponedeljek, 27.09.2010 19:56 Tekst: (sta), (dnevnik.si)
Ljubljana - Ljubljanski mestni svetniki so sprejeli rebalans letošnjega proračuna, ki okoli 21 milijonov evrov namenja športnim objektom v Stožicah. - JAMA BREZ DNA !
Zadolženost se z rebalansom, kot so poudarili pripravljavci, ne povečuje in trenutno znaša 116 milijonov evrov. Če bodo izkoristili načrtovano zadolževanje, pa bo imela Mestna občina Ljubljana (MOL) ob koncu leta 132 milijonov dolga, pojasnjuje podžupanja Jadranka Dakić. Sicer se lahko mesto zadolži do 171 milijonov evrov
- ampak to je samo zadolženost MOL-a , in kle moreš še prišteti MOL-ove pravne osebe!??

če ti še sedaj ni jasno - pol ti ni pomoči - pol dej svojo plačo ženi ali pa sosedu , boš imel več koristi !?

15. oktober 2011, ob 10:12:33
Cinik

Volivci niso nobene ovce ampak je Delo pokvarjen neverodostojen časopis ki mu naklada hitro pada in zadolženo do vratu ... Anketo so pa namenoma potvorili in iz 1,93 % je nastalo 19,3%; samo namerna napaka z decimalno
vejico ! Delo si dejansko zasluži da dokončno izgine iz slovenskega medijskega prostora in propade !!!

15. oktober 2011, ob 09:56:53
deželan

Še pred nekaj meseci smo si več ali manj vsi želeli spremembo in nekaj novega. Sedaj se je to zgodilo in smo zopet v zadregi, češ kaj se pa grejo.

Omenil bi le to, da ne bodimo ovce še naprej.
Izbirajmo le tiste , ki ponujajo najboljšo rešitev ali nam je kdo bolj ali manj všeč niti ni toliko pomembno, saj volitve niso lepotna tekmovanje. Zahtevajmo od njih da dajo trdno zavezo k izvajanju programa.

Kandidatom bi omenil le to, z ne vem jih je odgovorilo 20,5 odstotka, to so volilci, ki jih je povsem verjetno možno prepričati z res dobro ponudbo. Sam se eden od teh, ne gledam ne na stranko ne na nacionalnost, niti me niso prepričale dosedanje afere, vsaj ne te ki so nedokazane.

15. oktober 2011, ob 09:31:16
sofia

Zgleda, da se bo zgodilo to, kar je bilo pričakovati.
"Našim" , katerih veliki vodja je Kučan, ni do načel, idej, poštenosti .... "Našim" je le za oblast in privilegije. V času komunizma so imeli v rokah državo in pod kontrolo vse.
V demokraciji so z manipulacijami dosegli, da so obdržali oblast in oplenili državo. Iz komunistov so se preobrazili v kapitaliste. Jasno, da so prevzeli tudi desničarsko - kot pristoji kapitalistom - ideologijo. Jankovičeva stranka bo desničarska. Vendar bodo manipulirali in tega ne bodo priznali. Kučan se bo še naprej štel za "levičarja".
Me zanima, kdo se bo danes v Ljubljani šel svetovno revolucijo.

15. oktober 2011, ob 09:14:24
sofia

jankovic dobi skoraj 20%, ceprav se ni objavil volilnega programa! ne morem verjeti. pa kaksne ovce so ti volivci
---------------
To pove, kako nenormalna država je Slovenija. Mediji so v rokah "naših" in zdaj nam bodo servirali take "ankete".
Kaj program, kaj poštenost, kaj levičarske ideje .... samo da je NAŠ!
---------------
Če bo zmagal Janković, je ves čvek Slovencev, da hočejo poštenost in pravičnost, da hočejo pravno državo in razčiščenje plenjenja države, popolnoma prazen ....

15. oktober 2011, ob 08:56:25
Jonatan3

Ustvarjanje, nikakor merjenje javnega mnenja!

15. oktober 2011, ob 08:46:28
Neznan

Bravo anketarji. Kolikor je meni znano Janković niti Virant nimata strank registriranih, kaj šele kqndidate, pa bi jih ljudstvo že volilo. Ali je ljudstvo buutasto ali pa vi manipulirate.

15. oktober 2011, ob 08:21:07
Bob Rock

edino kar bi še pričakoval je, da bo padec SDS račun Viranta večji kot pa je..

15. oktober 2011, ob 08:18:10
Bob Rock

no, pa smo pri malce bolj realnih ugotovitvah... počakajmo še začetek soočenj in objavo predvolilnih programov!

15. oktober 2011, ob 08:15:42
Neznan

Analitike naj še enkrat preskusijo iz računstva za 1.razred osnovne šole!

15. oktober 2011, ob 08:08:05
lb

Haha, ja - Prekmurje samostojno! Pa Gornja Radgona tudi!

Stebri gospodarstva bodo nafta, obale Panonskega morja, pšenica in 0% flat rate davek za vse ostale Sljovenkoviće. Ja, to bi res šlo, zakaj pa ne..

15. oktober 2011, ob 08:01:14
wattafak

jankovic dobi skoraj 20%, ceprav se ni objavil volilnega programa! ne morem verjeti. pa kaksne ovce so ti volivci. jankovicu pa predlagam ime njegove stranke: pozitivna slovenija - negativna banda

15. oktober 2011, ob 08:00:29
kontraš

Slovenci izven Ljubljane, ustavite Jankovića, da vam potem ne bo žal!!!!

15. oktober 2011, ob 07:50:54
Flowers

@ CSI-Morost

Glede na komentar bi rekla, da narod dob takšno vlado, kakršno si zasluži. Tako si, glede na to na kakšnem nivoju je komunikacija in razmišljanje nekaterih, boljšega od JJ niti ne zaslužimo.
Me skrbi, da je takšna mentaliteta kar precej prisotna pri Slovenceljnih.

@ Paradajz

Pa vso srečo. Prekmurje, Monako ... ja ja. To bi šlo.

15. oktober 2011, ob 07:45:33
Vritolez

V Sloveniji imamo tri veje oblasti: zakonodajno, izvršno in sodno. Na žalost nam četrta veja oblasti, to je ULICA, ne funkcionira. Zato pa funkcionirajo ćarapani, opankarji in druga drhal.
Narod dobi vlado, kot si jo IZVOLI, ne kot si jo ZASLUŽI. Torej.....

15. oktober 2011, ob 07:11:38
paradajz

v VSEH DRUGIH DRŽAVAH kje imajo kandidati kake koli nečedne posle ali sami ali člani familije bi morali odstopiti iz kampanje.Poglejte samo Ameriko.Narobe prdne in mora iti. Pri nas pa če si večji lopov več pomeniš. Pamet v roke Slovenci!!!

15. oktober 2011, ob 07:08:49
paradajz

zato PREKMURCI-NA SVOJE , USTANOVIMO SVOJO DRŽAVICO KOT JE MONACO!!

15. oktober 2011, ob 07:01:28
paradajz

Kam smo prišli-sami lopovi bodo vladali sloveniji LJUDJE pamet v roke in volite nov obraz ki bo naredil red v tej NAŠI DRŽAVI KI JO VODIJO SAMI LOPOVI

15. oktober 2011, ob 07:00:12
paradajz

NE IMEJTE ZA NORCA LJUDI Z TEMI ANKETAMI!!!!!!
Povejte kje ste naredili anketo?! V LJ in zato je taki rezultat. Pojdite po SLO in boste dobili odgovor. Jankoviča še poznajo ne! Vedo le da je lopov in izkoriščevalec poštenih ljudi.
Res je da če bi zmagal bi se moralo Prekmurje in Štajerci osmaosvojiti. Prekmurje za sebe kot leta 1919!
Ima vse pogoje tako ima lepo mejo z reko Muro kot tudi vse pogoje v kmetijstvu in industriji.Bo dosti tujih vlagateljev prišlo ko bodo videli da ni onih močvirniških lopovov zraven.
Na volitvah naj zmaga čisto tretji-ne Jankovič in Janša pa tudi obsojenec Virant ne.

15. oktober 2011, ob 06:57:36
Vili Piton

lenivec: po tvoji logiki in 602 -mi projekti in ostalim bullshitom,hočeš povedati ,da je župan naredil veliko za Ljubljano? vprašal bi te ,kako in kaj si predstavljaš ,"ko nekaj narediš za Ljubljano".ali to pomeni, da se povečuje in širi kvaliteta življenja prebivalcev nekega mesta ali objektov v nekem mestu in njihovo število! Seveda eno z drugim
gre skupaj,ampak v kakšnem razmerju?!? tole početje g.župana lahko primerjaš z nekom,ki ima nadstandarden avto nima pa dovolj goriva,da se bi z njim lahko peljal.Kako bi si drugače lahko razlagal politiko župana in njegove "vojske" inkasantov kateri dobesedno kradejo denar ljudem na vsakem koraku in to v večini primerov protizakonito.,da bi nekako zapolnili dolgove.Vsi ti objekti in projekti so v večjem delu izforsirani,nekateri mogoče tudi nepotrebni,AMPAK obsataja termin ,ki se mu reče "provizija "in ta termin ,dragi moj lenivec "laufa 100 na uro"
v teh krogih..G.župan je iz vrste ljudii čigar neracionalna stališča ,pohlep in druge anomalije botrujejo kolapsu družbenim sistemom po celem svetu in je zato zadnji človek,katerega bi želel videti,kot premierja Slovenije.

15. oktober 2011, ob 04:59:26
lenivec

Resnična vrednost Jankovičeve kandidature se bo pokazala, ko bodo predstavljeni programi,njih izvedba in končni cilj v določenem času. Temu bodo potem poskušala slediti druge stranke, vendar neuspešno. Sploh pa SDS, ki ne premore intelektualne širine dodatno jo pa bremzajo značajske lastnosti njenega vodje, ki jo determinirajo kot skrajno ozko in kar tako bom rekel "zarukano" stranko, ki dela vse, da ostane na nivoju izobazbe njenih volilcev. V bistvu, ves čas jih mora fopati z novimi konflikti ker ti osebki pač mislijo, da je politika nagajanje in metanje polen pod noge.

15. oktober 2011, ob 00:56:27
lenivec

mrki - ne samo da ste skrajno nesramni, zraven še lažete. Kje je Ljubljana bankrotirala? A vi veste, da je 70 % občin bolj zadolženih kot Ljubljana? Priporočam vam, da si v Mladina.si preberete članek Boruta Mekine.
V njem našteva,kaj vse je Jankovič naredil. Malo za vzorec, poleg Stožic, je v prvem mandatu,brez tega zadnjega leta izvedel 602 projekta. Janša je Ljubljani vzel na leto 57 miljonov davkoplačevalskega denarja. Vzel je Ljubljani, da je dal drugim SDS županom,pa SLSovcem. In za Ljubljano 136 miljonov dolga ne predstavlja nič. Ljubljana je bogata. Vi ste pa verjetno nek zarukan ruralec,ki si mesto z 420.000 prebivalci prestavlja kot predmestno naselje vrstnih hišic. Da vas ni sram. Če že pišete,pišite resnico, ne pa da v pomanjkanju argumentov lažete.
Mirko- vi kot čistokrvni Slovenec pa ja da ne. Vi ste nekaj več od vsega preostalega planeta. Vam se vse drugo gabi,upira in to tako zelo, da v tej vnemi ne opazite, da vas je najprej okradel veliki Slovenec Janša najprej za 1 miljardo DEM v orožju, nato 21 miljonov eurov za Patrije, Virant je pa tik pred zadnjimi volitvami dvignil plače Javnim uslužbencem v upanju, da bo to zadosti za ponovno izvolitev. Ta predvolilna poteza nas stane dodatnih 300.000.000 eurov zadolževanja za večje plače javnih uslužbencev. Ampak kaj bi ti težki miljoni v primerjavi s tem, da ste vi večvredne sorte, take malenkosti vas ne motijo, bolj važne so Slovenske krvničke??? A ne. A ste že obiskali hematologa? Kaj vse hodi po tem planetu''' ?? pa to ni res.

15. oktober 2011, ob 00:50:37
Neznan

Pečauer - a ste šli v Mugle izvajat anketo , al vam je pojoča travica - Stanovnik , dal spisek !?

Če hočte da SLO v 2 letih BANKROTIRA , tako kot je LJ , potem boste volili Zokija - Carja za zapufavanje - Borči mu ne seže niti do kolen !?

koncem 2006 je bila Lj zapufana za ccs 50 milj ( vsi župani do 2006 ) , Zokijevo delo pa je sedaj vidno na okoli 190 milj pufa !?

15. oktober 2011, ob 00:03:29
Юзер

LDS in Zares drhal pa na boben :)

15. oktober 2011, ob 00:01:12
mirko1

KOGA SEDAJ VOLIT, JANKOVIČA ALI VIRANTA? TO JE SEDAJ VPRAŠANJE. MISLIM, DA BO PA VSEENO ZAVEDNI SLOVENEC VOLIL SLOVENCA. TOREJ VIRANTA, KATERI NIMA VEZE Z SPORNIMI POSLI, KOT JIH IMA JANKOVIČ PREKO SVOJIH SINOV.

14. oktober 2011, ob 23:19:03
94 komentarjev
Stran: <|1|>
Prikaži: starejši prej