Bojan Kontič kandidira za svetnika

Velenjski župan bi rad v državnem svetu nadomestil Milana Medveda, dvakratni svetnik Drago Bahun pa ni v igri.

Objavljeno
15. april 2014 18.57
Bojan Konticc
Brane Piano, Celje
Brane Piano, Celje
Velenje - Svetniki Mestne občine Velenje zbirajo potrebnih deset podpisov za kandidaturo župana Bojana Kontiča na nadomestnih volitvah v državni svet v 6. volilni enoti. Kontič je kandidaturo včeraj potrdil.

 

Kontič je pred časom izjavil, da bi namesto Milana Medveda, ki je po odhodu s čela Premogovnika Velenje odstopil tudi kot predstavnik lokalnih interesov državnem svetu, v državnem svetu spet rad videl Draga Bahuna, člana uprave Gorenja. Zdaj si je premislil in bo kandidiral sam. O tem se je prejšnji teden pogovarjal tudi z nekaterimi župani podregije Saša in mu, kot je povedal, »dobro kaže, čeprav so volitve tajne«.


Bahun je bil pred sedanjim sklicem dva mandata državni svetnik in zastopnik lokalnih interesov območja Saša, ki obsega občine Gornji Grad, Ljubno, Luče, Nazarje, Mozirje, Velenje, Solčava, Šmartno ob Paki, Šoštanj in Rečica ob Savinji. Povedal je, da ga h kandidaturi nihče ni povabil, kandidatura velenjskega župana Kontiča, prej poslanca SD v državnem zboru, pa se mu zdi primerna.


Za Kontičevo kandidaturo potrebni podpisi velenjskih svetnikov niso vprašljivi, najverjetneje pa tudi izvolitev ne. Občine Šaleške doline za volitve izvolijo 10 elektorjev (Velenje 7, Šoštanj 2, Šmartno ob Paki 1), občine Zgornje Savinjske doline pa 7.

Nadomestne volitve oziroma glasovanje elektorjev v tej ter v 3. volilni enoti, kjer morajo izvoliti državnega svetnika na izpraznjeni sedež Franca Kanglerja, bo 29. maja.