Bratušek in Erjavec v četrtek o zdravstvenem ministru

Zdravstveni resor je pripravljen prevzeti Igor Muževič, vodja sindikata Praktik.um.

Objavljeno
22. januar 2014 21.36
Igor Muževič 27.6.2013 Ljubljana Slovenija
Pi. K., Delo.si
Pi. K., Delo.si

Ljubljana - Premierka Alenka Bratušek in prvak DeSUS Karl Erjavec se bosta v četrtek pogovorila o nadaljnjem iskanju ministra za zdravje. Premierka se bo pogovorila tudi z vodjo sindikata Praktik.um Igorjem Muževičem.

Ta je za STA dejal, da se mu za novega ministra zdi najprimernejši Dorjan Marušič. Po naših informacijah iz krogov blizu vlade, kandidatura Marušiča ni realna. Muževič je sicer dejal, da bi bil resor pripravljen prevzeti tudi sam, a le s podporo vseh koalicijskih partnerjev.

Če premierka ne bo imela primernejših imen za novega prvega moža v zdravstvu, ji je Muževič pripravljen predlagati nekdanjega ministra za zdravje med letoma 2010 in 2011 Dorjana Marušiča ali pa kirurga Danijela Bešiča Loredana, ki je, tudi v okviru Iniciative zdravnikov, glasno opozarjal na slabe razmere v zdravstvu, je dejal za STA.

Erjavec je danes ponovil da ima DeSUS, ki ji po trenutnem dogovoru pripada zdravstveni resor, več svojih kandidatov, a o imenih bo govoril, »ko oziroma če bo čas za to«.  Erjavec osebno meni, da mora biti minister za zdravje oseba z močno podporo najmočnejše stranke.