Danes stavkajo tudi policisti

Policijski sindikat bo od 11. ure dalje nadaljeval lani prekinjeno stavko, ki jo bodo policisti izvajali do preklica.

Objavljeno
11. januar 2013 08.28
Posodobljeno
11. januar 2013 08.41
Ni. Č., Delo.si, STA
Ni. Č., Delo.si, STA

Ljubljana - Policijski sindikat Slovenije je pohitel. Ker vlada policistom ne namerava plačati delovne uspešnosti zaradi povečanega obsega dela, bodo že danes, na dan množičnih protestov, začeli stavkati.

Tudi v času stavke bodo zagotavljali varnost na protestih.

Razlog za nadaljevanje lani prekinjene stavke je neizpolnjevanje in oviranje izvajanja stavkovnega sporazuma, sklenjenega med policijskima sindikatoma in vlado. Stavko bodo izvajali do preklica.

V času stavke bodo stavkajoči policisti po vsej državi izvajali vse naloge, ki jih morajo v skladu z zakonom o policiji, je pojasnil predsednik sindikata Radivoj Uroševič. To po njegovih besedah pomeni, da bodo obravnavali nujne dogodke, klice na pomoč, hujša kazniva dejanja in hujše prekrške tako v prometu kot s področja javnega reda. V primerih, ko policist lahko izreče globo ali opozorilo, pa v času stavke policisti na terenu ne bodo ukrepali.

Članov policijskega sindikata je več kot 5000, vendar konkretne številke stavkajočih niso povedali. PSS je sicer k stavki pozval vse zaposlene na ministrstvu za notranje zadeve (MNZ) in v policiji, tudi tiste, ki niso člani njihovega ali nobenega sindikata.