DL še išče kandidata za ministra

V DL se pogovarjajo še z dodatnima kandidatoma za ministra.

Objavljeno
27. marec 2013 18.38
Posodobljeno
28. marec 2013 05.00
T. S., notranja politika
T. S., notranja politika
Ljubljana – Izvršni odbor Državljanske liste se je sinoči odločil, da bodo danes opravili pogovore še z dvema možnima kandidatoma za novega ministra za infrastrukturo in prostor. Po včerajšnjih neuradnih informacijah je sicer še vedno najresnejši kandidat direktor energetskega podjetja Genera Urban Jan. Njegovo ime je v javnosti znano že nekaj časa, je pa že sprožilo različne komentarje, ker je imelo podjetje pred časom blokirane vse transakcijske račune.

Ker bo očitno DL razširil krog možnih kandidatov, je malo verjetno, da bi mandatarka lahko že danes dopoldne poslala predlog novega ministra v državni zbor. Po takšnem scenariju bi bilo lahko zaslišanje že v petek, v torek pa bi se parlament seznanil z odstopom Igorja Maherja in takoj nato imenoval novega infrastrukturnega ministra. Primopredaja bi bila tako končana v rekordno kratkem času. Če pa bo DL nadaljevala pogovore z drugimi kandidati, bo odločitev verjetno sprejeta prihodnji teden, novega ministra pa bi lahko dobili do prihodnjega petka.

Skladno s koalicijskim dogovorom med DL in PS bi na ministrstvu »najmočnejše« področje energetike vodil državni sekretar iz vrst Pozitivne Slovenije. Z njegovim imenovanjem bi se moral strinjati tudi minister. Bratuškova, ki bo na koncu odločila, ali je kandidat primeren za preizkus v parlamentu, včeraj za komentarje ni bila dosegljiva. T. S.