Danilo Türk komentiral Pahorjevo kandidaturo

Aktualni predsednik države pričakuje, da se bo do začetka volilne kampanje pojavilo še nekaj kandidatov.

Objavljeno
04. junij 2012 18.58
Pi. K., Delo.si
Pi. K., Delo.si

Vransko - Predsednik republike Danilo Türk je ob robu današnjega obiska občine Vransko komentiral napoved kanditature Boruta Pahorja za predsedniški položaj. »Ljudem je treba dati možnost izbire in vsaka dodatna kandidatura to omogoča. To je del naše demokracije in je vredno spoštovanja,« je dejal aktualni predsednik države.

Türk pričakuje, da se bo do začetka volilne kampanje pojavilo še nekaj kandidatov, kar je »dobro», piše Slovenska tiskovna agencija.

Poleg Türka in Pahorja so do zdaj svojo kandidaturo za predsednika republike napovedali še Milan Zver, ki ga podpirata SDS in NSi, predsednik SNS Zmago Jelinčič in neodvisni kandidat Marko Kožar.

Podporo Türku je že napovedala Pozitivna Slovenija, SD se bo o podpori Pahorju izrekla v sredini junija. Znano je že, da bo Pahorja podprl predsednik Državljanske liste Gregor Virant.

Sprememb v vodstvu SD, ki ga je do sobote vodil prav Pahor, Türk ni želel komentirati. Glede predsedniške funkcije pa je dejal, da je ta v veliki meri svetovalna in funkcija, ki je namenjena opogumljanju dobrih praks.