Direktor direktorata za upravne notranje zadeve postal Bojan Trnovšek

Vlada je poimenovala Trnovška za dobo petih let z možnostjo ponovnega imenovanja.

čet, 20.09.2012, 21:26

Ljubljana - Vlada je na današnji seji za generalnega direktorja direktorata za upravne notranje zadeve, migracije in naturalizacijo na ministrstvu za notranje zadeve imenovala dosedanjega vršilca dolžnosti te funkcije Bojana Trnovška, poroča STA.

Posebna natečajna komisija je ugotovila, da je Bojan Trnovšek strokovno usposobljen in primeren kandidat, zato je minister za notranje zadeve Vinko Gorenak predlagal vladi, da ga imenuje na ta položaj, so sporočili iz Urada vlade za komuniciranje.

Trnovšek, dosedanji vršilec dolžnosti generalnega direktorja, bo položaj direktorja zasedel s 1. oktobrom, imenovan pa bo za dobo petih let z možnostjo ponovnega imenovanja.

Bojan Trnovšek je mesto generalnega direktorja direktorata za upravne notranje zadeve že zasedal v času prejšnje vlade, kasneje pa je bil vodja službe za upravne enote na ministrstvu za javno upravo.

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se