Dobovšek: pogovor s Cerarjem je bil konstruktiven

Nepovezani poslanec Bojan Dobovšek, ki je zapustil stranko SMC in njeno poslansko skupino, se je danes sestal s Mirom Cerarjem.

Objavljeno
06. julij 2015 17.31
Bojan Dobovšek na nujni seji mandatno-volilne komisije DZ, na kateri odločajo o prenehanju mandata poslanca Janeza Janše. Ljubljana, Slovenija 9.oktobra 2014.
Zoran Potič, notranja politika
Zoran Potič, notranja politika

Ljubljana − »Še naprej bomo sodelovali, a z novih pozicij. Za podporo konkretnim projektom me bodo morali prepričati,« pojasnjuje poslanec Bojan Dobovšek po današnjem srečanju s predsednikom SMC in premierom Mirom Cerarjem. Na sestanku je bil navzoč tudi podpredsednik SMC in predsednik državnega zbora Milan Brglez.

Poslanec Bojan Dobovšek se je sestal z Mirom Cerarjem zatem, ko je prejšnji teden zapustil poslansko skupino, pred slabim letom dni pa tudi stranko SMC. Dobovšek, ki je bil eden izmed ustanoviteljev nove stranke, ki je pred letom dni premočno zmagala na parlamentarnih volitvah, je SMC zapustil, nato tudi poslansko skupino te stranke, ker se ni strinjal s politiko te stranke na področju kadrovanja. »Moje nezadovoljstvo se je kopičilo leto dni, izstop iz stranke je bilo opozorilo, ker se ni nič spremenilo na bolje, pa sem izstopil še iz poslanske skupine. SMC nisem zapustil zaradi konkretnega dogodka, pač pa zaradi vsega, kar se je v tem času nabralo,« pojasnjuje Dobovšek. Današnji pogovor je bil konstruktiven in je potekal v dobrem ozračju, mogoče še najbolje doslej, odkar je v politiki, pravi Dobovšek. »Po dolgem času sva spet imela normalen pogovor,« dodaja samostojni poslanec. Vlade kot take ne podpira več, pravi, bo pa podpiral vsak ukrep, ki bo v korist države in o katerem ga bodo prepričali, da je državotvoren.

Dobovšek zanika špekulacije, da bi se mu na samostojni poslanski poti pridružil še kakšen poslanec iz SMC. »To so navadna natolcevanja. Sedim in se pogovarjam s številnimi poslanci, z njimi ohranjam prijateljske odnose, a to še ne pomeni, da se mi bodo pridružili. Očitno si nekdo napačno razlaga dejstvo, da me z mnogimi vidijo na pijači ali kosilu,« še dodaja Dobovšek.